maritbet girişmaritbet
Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nde ilk ünite 7 yıl sonra faaliyete geçecek!

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nde ilk ünite 7 yıl sonra faaliyete geçecek!

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Mersin Akkuyu'da zemin etüt çalışmalarının bitmesinin ardından en geç 7 yıl içinde nükleer santralin birinci ünitesini ticari işletmeye almayı hedeflediklerini söyledi

 

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Mersin Akkuyu'da zemin etüt çalışmalarının bitmesinin ardından en geç 7 yıl içinde nükleer santralin birinci ünitesini ticari işletmeye almayı hedeflediklerini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, AB Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçeleri üzerinde CHP ve AK Parti grupları adına konuşmalar yapıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, ''kadına şiddetin Meclis'in kapısından içeri girdiğini'' ifade etti. Danışoğlu, Meclis çatısı altında bir kadın milletvekile karşı cinsiyetçi üslup kullanılmasının da başka bir şiddet olduğunu savundu.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, enerji politikalarında yetersizliğin vebalini, halkın ve sanayicinin çektiğini söyledi.

Türkiye'nin, dünyanın en pahalı doğalgaz ve elektriğini kullandığını belirten Özbolat, ''Türkiye, enerji fakiri ülkedir'' söylemini kabul etmenin, ülkenin kaderi olduğunu dile getirdi. Yatırımcının, sorunlarla uğraştığını öne süren Özbolat, Hükümet'in yatırımı teşvik edecek, engelleri ortadan kaldıracak adımları atması gerektiğini kaydetti.

Kırmızı buton uygulaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, ''Kırmızı buton'' uygulamasıyla şiddete uğrayan veya uğratılabilecek kadınların kolluk kuvvetiyle direkt temas etmesinin sağlanacağını vurguladı.

2002'de 55 olan kadın konukevleri sayısının 116'ya çıkarılmasının hedeflendiğini belirten Dağoğlu, 2014 yılı sonuna kadar 14 bin çocuğa yönelik koruyucu aile sistemini hayata geçirmeyi, sevgi ve çocukevlerini yayınlaştırmayı planladıklarını bildirdi.

Dağoğlu, gazievi açmayı ve buralarda gazi ve şehit yakınlarına psikolojik ve hukuki yardım yapmayı hedeflediklerini de kaydetti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, enerji sektöründe son 10 yılda bin 215 tesisin hayata geçirildiğini söyledi.

Bu tesislerin tam kapasiteyle çalışması sonucu ülkenin enerji ihtiyacının önemli bir kısmının elde edileceğine değinen Gök, ''AK Parti'nin ampulü geleceğimizin Türkiye'sinde bize ışık verecektir'' dedi.

''Bizim için nükleer enerji olmazsa olmaz koşulumuzdur'' diyen Gök, nükleer santrallerin çevre ve güvenlik sorunu halledilmiş bir şekilde hayata geçirileceğini belirtti.

''Bor tek başına stratejik ürün değildir''

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de ''Bor katkı maddesidir ancak tek başına stratejik ürün değildir'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yüzde 72 ile dünya bor rezervinin önemli bir kısmına sahip olduğunu ifade eden Öztürk, ''Sadece borun çıkarılması önemli değil; işlenmesi, araştırılması, yeni buluşlarla katma değer sağlanması da önemli'' dedi. Öztürk, bor üretimini daha da artıracaklarını ve daha fazla ticari kazanç elde edeceklerini vurguladı.

Öztürk, bora dayalı sektör sayısının artırılması gerektiğine dikkati çekerek, Bor Kanunu'nun gündeme gelmesini ve Ulusal Bor Araştırma Enstisü'nün yapısının genişletilmesini istediğini kaydetti.

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar ise gelecek dönemde 2 nükleer güç santralinin inşaasına başlanmasını ve üçüncüsünün de gündeme alınmasını hedeflediklerini ifade etti.

Mersin Akkuyu'da zemin etüt çalışmalarının sürdüğünü belirten Çakar, ''Bu çalışmaların bitmesinin ardından en geç 7 yıl içinde santralin birinci ünitesini ticari işletmeye almayı hedefliyoruz'' dedi.

Meltem Yılmaz - Coşkun Ergül/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir gecikme olmayacak"
  • 12.03.2022 12:45

"Akkuyu Nükleer Santrali'nde bir gecikme olmayacak"

Akkuyu Nükleer Santrali'yle ilgili konuşan Bakan Dönmez projede gecikme olmayaca ...

"Yeni nükleer güç santrallerimiz için hazırlıklara başlayacağız"
  • 09.11.2021 16:58

"Yeni nükleer güç santrallerimiz için hazırlıklara başlayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akkuyu'nun ardından süratle 2'nci, hatta 3'üncü nükleer ...

"Türkiye'nin en büyük projesi burada gerçekleştiriliyor"
  • 04.04.2018 11:15

"Türkiye'nin en büyük projesi burada gerçekleştiriliyor"

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Türkiye'nin önünü a ...

"Akkuyu, tek başına ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayabilecektir"
  • 04.04.2018 10:38

"Akkuyu, tek başına ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayabilecektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir ...

Akkuyu NGS'nin temeli atıldı
  • 04.04.2018 10:25

Akkuyu NGS'nin temeli atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mersi ...

"Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz"
  • 04.04.2018 10:24

"Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir ...