maritbet girişmaritbet
Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki Sümer Parkı'nın açılışını yaptı

Mehmet Özhaseki, Kayseri'deki Sümer Parkı'nın açılışını yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Sümer Parkı açılışı törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kendi aramıza geldiğimizde emin olun hiçbir itilafımız yok. Hiçbir arkadaşımızın 'Falan müdür illa buraya gelmeli. Şu iş illa böyle olmalı.' Böyle birşey duymadığımız gibi 25 yıldır idareciyim 'Şu ihaleyi şuna verilsin' diye bir kelama şu kulağım şahit değil. Kim kazandı o alır. Kim hak etti o alır. Kim dürüstçe iş yapıyor o alır." dedi.

Özhaseki, Büyükşehir Belediyesince Sümer Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Sümer Parkı açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri için şimdiye kadar çok önemli çalışmaların hizmete sunulduğunu belirtti.

Kayseri'ye bir eser kazandırmak için Büyükşehir Belediyesinin gece gündüz çalıştığını aktaran Özhaseki, 1994 yılında Kayseri'de 5-6 parkın olduğunu ve o dönemde bazı parkların mafyalar tarafından işgal altına alındığını ifade etti.

Parkların zamanında tellerle örülü olduğunu anımsatan Özhaseki, "O dönemde tel örgüleri kaldırdık. Yüzerce park yapıldı. Çalışmalarımızla 10 milyon metrekareyi geçmişti bizim yaptığımız parklar." dedi.

Bakan Özhaseki, Kayseri'nin yapılan çalışmalarla modern bir kent haline geldiğine işaret ederek, şöyle devam etti: "Bu şehrin altyapısında uzun boylu bir sorun kalmadı. Burası aynı zamanda bir turizm merkezi de oluyor. Çok şükür Kayseri'de işler iyiye doğru gidiyor. Bana göre işlerin iyiye doğru gitmesinin iki sebebi var. Birisi idarecilerin iyi niyeti ve gayreti. Milletvekillerimiz, il teşkilatlarımız, meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız hepimiz bir araya gelip Kayseri'nin sorunlarını tartışabiliyoruz. Neler yapılması gerektiği hususunu da söz birliği ile, dil birliği ile kararlaştırıp sonuna kadar onu da takip ediyoruz. Kendi aramıza geldiğimizde emin olun hiçbir itilafımız yok. Hiçbir arkadaşımızın 'Falan müdür illa buraya gelmeli. Şu iş illa böyle olmalı.' Böyle bir şey duymadığımız gibi 25 yıldır idareciyim 'Şu ihaleyi şuna verilsin' diye bir kelama şu kulağım şahit değil. Kim kazandı o alır. Kim hak etti o alır. Kim dürüstçe iş yapıyor o alır. Allah'a çok şükür günah defterimizde öyle bir günahımız yok. Şahsi günahlarımızı Allah affetsin. Ama kamuya karşı işlenmiş olarak böyle bir hatamız çok şükür yok. İyi niyetten sonra ikincisi de çalışmak. İyi niyetli olacaksınız ama çalışacaksınız. Elinizden ne geliyorsa yapacaksınız."

"Yaptığımız çalışmaların her biri arkasında yoğun bir emek var"

Yaptıkları projelerin ardında yoğun bir emek olduğunu vurgulayan Özhaseki, her bir projenin ardında derinliğine bir işin var olduğunu bildirdi.

Özhasaki, şu değerlendirmelerde bulundu: "Mesela Erciyes projesi çıktı değil mi ortaya. Bu Erciyes projesi fikir safhasında 2-3 sene ve proje safhasında 3-4 sene emek verilmiş bir projedir. Neredeyse 7-8 sene daha  kazma vurulmadan uğraşılmış, çabalanmış, ince ince çabalanmış bir iştir. Erciyes'te acaba kayak merkezi tutar mı diye bir çabaya düştük. Dünyanın kayak merkezlerini gezdik. Kayak merkezinin ne olduğunu, kayak turizminden nasıl para kazanılabileceğini gazeteciler dahil hepsini götürüp anlattık orada. 50 ülkede çalışmış bir firma bulduk. Bir sene çalıştılar. İkinci sene acaba küresel ısınma etkiler de Erciyes Dağı'nda kar kalmaz mı diye araştırma yaptık. Erciyes Dağı'nda kar kalmazsa bizim para da boşuna gider. Küresel ısınma dağı nasıl etkiler, bir sene buna çalıştık. Japonya'dan bile buraya bilim adamı getirttik.

Küresel ısınmanın Kayseriyi nasıl etkileyeceğini çalışan 102 bilim adamı geldi. 'Merak etmeyin' dediler. 'Erciyes Dağı'nda kar olacak, küresel ısınma etkilemeyecek. Burada da kayak yapılabilir' dediler. Yaptığımız çalışmaların her biri arkasında yoğun bir emek var. Yoğun bir çaba, gayret var. 100 tercih hakkım olsa nerede yaşamak istersin deseler. Dünyanın her bir yanını görmüş bir insanım elbette Kayseri'de yaşamak isterim. Bundan herkes emin olsun. Yaşadığımız şehrin kıymetini bilelim."

Konuşmanın ardından Özhaseki ve davetliler, açılışını yaptıkları parkı gezdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Vatandaşlarımızı sağlıklı konutlara taşıyacağız
  • 05.02.2017 15:36

Vatandaşlarımızı sağlıklı konutlara taşıyacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi te ...

Özhaseki: 'Hesap sormazsak bu yediklerimiz bize haram olsun'
  • 25.07.2016 14:04

Özhaseki: 'Hesap sormazsak bu yediklerimiz bize haram olsun'

Özhaseki, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda FETÖ darbe girişimine karşı toplanan va ...

Kayseri'de yeni raylı sistem hattı için düğmeye basıldı
  • 06.02.2021 10:41

Kayseri'de yeni raylı sistem hattı için düğmeye basıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırılacağı 5.5 kilometrelik Talas Mevlana M ...

Kayseri'deki Millet Bahçesi'ne Recep Tayyip Erdoğan ismi verildi
  • 15.09.2020 12:10

Kayseri'deki Millet Bahçesi'ne Recep Tayyip Erdoğan ismi verildi

Kayseri'de 1 milyon 260 bin metrekare alanı ile sayılı millet bahçelerinden biri ...

YHT'ler Kurban Bayramı’nda ek sefer yapacak
  • 29.07.2020 13:38

YHT'ler Kurban Bayramı’nda ek sefer yapacak

Kurban Bayramı dolayısıyla artan yolcu talebini karşılamak için YHT'ler sefer sa ...

Kayseri’de 12 milyon TL’ye satılık 16 arsa
  • 31.01.2019 10:53

Kayseri’de 12 milyon TL’ye satılık 16 arsa

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 16 arsa toplam bedelleri 12 ...