maritbet girişmaritbet
Mehmet Müezzinoğlu Van’da 14 Mart Tıp Bayramı programına katıldı

Mehmet Müezzinoğlu Van’da 14 Mart Tıp Bayramı programına katıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sadece bu ülke insanı için değil, yakın coğrafyamızdaki 1 milyar nüfuslu insana sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz" dedi

14 Mart Tıp Bayramı programına katılmak üzere Van'a gelen Müezzinoğlu, AK Parti Tuşba ilçe seçim bürosu ziyareti sonrası Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne (YYÜ) geçerek deprem sonrası onarıma tabi tutulan Diş Hekimliği Fakültesi'ndeki toplu açılış törenine katıldı.

Beraberinde AK Parti Van milletvekilleri Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk ve Fatih Çitfçi ile fakülte binasına geçen Müezzinoğlu, burada YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, rektör yardımcıları, fakülte dekanı ve akademisyenler tarafından karşılandı.

Fakülte binası, 9 yataklı çocuk yoğum bakım ünitesi, 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi, UMKE birimi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile 9 adet ambulansın hizmete alınmasının kurdelesini kesen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi'ni gezdi.

Binada verilen hizmetler ile kullanılan makine ve teçhizatları yakından inceleyen Müezzinoğlu, toplantı salonuna geçerek, 2008 yılında kurulan fakülte ile ilgili sunumu izledi.

Sunum sonrası konuşmasını yapan Müezzinoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi'ni gezdiği sırada İsviçre'deki bir fakülteyi geziyormuş gibi hissettiğini ifade etti. Depremden sonra kısa sürede toparlanarak büyük aşama kaydedilmesini, eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın "Bizim insanımız isterse tekeden süt çıkartır" sözüyle değerlendiren Müezzinoğlu, bunda emeği geçenleri kutladı.

2002 yılında yılda yaklaşık 110 bin vatandaşın farklı ülkelere giderek teşhis veya tedavi olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, "Bazen bu sayı 150 bine çıkabiliyor. Cebinde parası olan 150 bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yurt dışına gidiyordu. İngiltere, Almanya, İsviçre, Amerika'ya teşhis veya tedavi için gidiyordu. Şimdi son yıllarda biz yaklaşık 500 bin yabancıdan, sağlık turizmi kapsamında yaklaşık 2,5 milyar dolar gelir elde ediyoruz ama 10 yıl önce yaklaşık 1,5 milyar dolar harcıyorduk. Şimdi önümüzdeki 5 yıllık projeksiyonda bu 2,5 milyar doları, 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. 2023'te ise bunu 20-25 milyar dolara çıkarabilecek alt yapıyı kuruyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye, 1 milyar insana sağlık hizmeti sunacak

Son dönemlerde sağlık alanında yapılan fiziki yatırımlara değinen ve 50 bin yatak kapasitesi ve son teknolojiyle farklı bir vizyonu geliştirmeye çalıştıklarını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Sadece bu ülke insanı için değil, yakın coğrafyamızdaki 1 milyar nüfuslu insana sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Şu an bizim Sağlık Bakanlığı olarak ihalesini yaptığımız ve inşaatı devam eden 31 bin yatak kapasitemiz var. Projelerini bitirdiklerimizle bu 40-45 bin yatak kapasitesine ulaşacak ve 2018 yılı sonu itibarıyla Türkiye'deki bütün hastanelerin fiziki mekanları, nitelikli yatak kapasiteleri, fiziki donanımları ve tıbbi teknolojileriyle donatılmış olacak. Dünyanın hiçbir ülkesinde son 10 yılda bütün tıbbi alt yapısını sıfırdan yenileyen bir pozisyon ne Almanya'da ne İngiltere'de ne de Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde böyle bir altyapı yok. Ülkenin istikrarı, yani sağlıklı bir gelecek için bu milletin milli iradesinin de sağlığının korunması gerekiyor. Milli iradeye birilerinin kapalı kapılar arkasında müdahale etmesine de bizim tavır koymamız gerekiyor. Çünkü bu ülke, millet ve gençler bizim."

Türkiye'de 20 bin hekim açığı bulunuyor

Ülke genelinde birçok il ve ilçeyi ziyaret ettiğini belirten Müezzinoğlu, buralarda kendisinden talep edilen hekim, malzeme veya farklı ihtiyaçlar olduğunu, bu ihtiyaçların karşılanması için de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Bu isteklerin Türkiye'nin istikrarıyla bağlantılı olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Bazen elimizde olmayan imkanlar nedeniyle kendimizi kasıyor, üzülüyor veya nasıl çözeriz diye düşünüyoruz ama rahatsız olmuyor, aksine mutlu oluyoruz. Benim vatandaşım evladı için dünya standartlarında bir talebi benden ümit edebiliyor. Bunu başarabileceğime, bunun için benden talep edilebileceğini görebiliyor. Bu talepleri karşılamak, bunları çözmek de bizim boynumuzun borcu. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güzel ve dünyaya örnek olabilecek güzellikleri bu ülkeye, bu millete yaşatacağız. Evet bu ülkenin şu anda 20 bin hekim açığı var. İnşallah bütün bunları da çözeceğiz" diye konuştu.
AA

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ERCİŞ'TE GEÇİCİ İLÇE
  • 21.11.2011 11:33

ERCİŞ'TE GEÇİCİ İLÇE

Van'ın Erciş ilçesinde geçici bir ilçe kuruluyor. ...

Akdağ: Bütün hastaneler yenilenecek
  • 18.11.2011 17:20

Akdağ: Bütün hastaneler yenilenecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 4 sene içinde yurt genelindeki tüm hastanelerin deprem ...

 Kuzey Marmara Otoyolu’nda son 112 kilometre
  • 23.07.2020 10:00

Kuzey Marmara Otoyolu’nda son 112 kilometre

İstanbul’un yeni bir otoyol ağı ile mevcut sistemin yükünü hafifletmeyi hedefley ...

Tehlikeli iş yerleri sıfıra düşürülecek!
  • 13.06.2017 12:28

Tehlikeli iş yerleri sıfıra düşürülecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iş sağlığı ve güvenliği ha ...

İş sağlığı ve güvenliği konusunda seferberlik başladı
  • 14.05.2017 14:22

İş sağlığı ve güvenliği konusunda seferberlik başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘iş sağlığı ve güvenliği’ ...

'Milli seferberliğin ana başlığı iş sağlığı ve güvenliğidir'
  • 13.05.2017 14:24

'Milli seferberliğin ana başlığı iş sağlığı ve güvenliğidir'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'İş Sağlığı ve Güvenliği H ...