maritbet girişmaritbet
Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesi'nin inşaatını gezdi

Mehmet Müezzinoğlu, Kayseri Şehir Hastanesi'nin inşaatını gezdi

İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı’na katılmak için Kayseri'ye gelen Müezzinoğlu İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda çalışanlarla görüştü

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Şayet ülke istikrarında olağanüstü bir sıkıntı olmazsa 2018 yılında Türkiye, bütün yatak kapasitesini sıfırdan yapmış bir ülke noktasına gelecek. Türkiye, sağlık hizmetlerinde fiziki mekanı ve altyapısı, çevreye duyarlı modern hastaneleriyle dünyada örnek bir ülke olacak" dedi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından, Kayseri Şehir Hastanesi inşaatını gezerek yetkililerden bilgi alan Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada, şehir hastanelerinin Türkiye'nin sağlık alanındaki geleceği açısından en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Son yıllarda özellikle yürütmeyi durdurma gibi birçok engellemelere rağmen nihayetinde geçtiğimiz hafta itibarıyla neredeyse bütün sorunlarımızı tamamen çözdük. Artık şehir hastanelerimizin önü açıldı" diye konuştu.

Kayseri'deki hastanenin, en erken temeli atılan şehir hastanesi olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Kayseri'deki hastaneyi yapan firma ilk başladığı gibi ilk bitiren de olacak. 10 Ağustos 2016'da da açılışını yapma noktasına gelmiş olacağız. Temennimiz, kazasız belasız şekilde bu ülke insanına bu hizmetleri sunabilmek" dedi.

Müezzinoğlu, gelecek haftadan itibaren yeni ihale sürecini başlatacaklarını ifade ederek, "Diğer şehir hastanelerimizi masamıza alacağız ve 20 bin yatak kapasiteli 20 civarında şehir hastanemizin ihalesini bu yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Şehir hastaneleri binalarını hızla yükseltip tamamlamayı planladıklarını belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:
"Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde ülkemizin sağlık hizmetleri açısından, fiziki mekan koşulları daha farklı noktaya, dünyaya örnek olacak noktaya gelecek. Şayet ülke istikrarında olağanüstü bir sıkıntı olmazsa 2018 yılında Türkiye, bütün yatak kapasitesini sıfırdan yapmış bir ülke noktasına gelecek. Türkiye, sağlık hizmetlerinde fiziki mekanı ve altyapısı, çevreye duyarlı modern hastaneleriyle dünyada örnek bir ülke olacak. Önemli olan, birkaç yıl içerisinde bu yatırımlarımızı aksamadan istikrarlı bir şeklide tamamına erdirelim. 77 milyon insanımıza dünya standartlarının ötesinde bir sağlık hizmeti sunarken ülkemizi, yakın coğrafyamızdaki 1,5 milyar nüfusa sağlık turizmi merkezi yapmayı düşünüyoruz."

Daha sonra, Erciyes Üniversitesi Betül-Ziya Eren Genom ve Kök Hücre Merkezi, Klinik Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Aşı Geliştirme Merkezi'nde incelemelerde bulunan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarıyla Hilton Otel'de düzenlenen iftar programında bir araya geldi. 

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri Şehir Hastanesinin açılışında konuştu
  • 07.05.2018 13:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kayseri Şehir Hastanesinin açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali ...

Kayseri Şehir Hastanesi tanıtım filmi
  • 21.04.2018 11:00

Kayseri Şehir Hastanesi tanıtım filmi

Kayseri Entegre Sağlık Kampüsü Şehir Hastanesi'nin açılışı için yapılan çalışmal ...

Sekiz şehir hastanesi bu yıl kapılarını açacak!
  • 18.01.2017 10:18

Sekiz şehir hastanesi bu yıl kapılarını açacak!

Kamu-özel ortaklığı modeli ile yapılan, toplamda yaklaşık 41 bin yataklı şehir h ...

İSİB, ilk sanal heyetiyle Kazakistan’a çıkarma yaptı
  • 22.09.2020 11:43

İSİB, ilk sanal heyetiyle Kazakistan’a çıkarma yaptı

İSİB'in 15-16 Eylül 2020 tarihlerinde Kazakistan’a düzenlediği ilk sanal heyet o ...

Kayseri Şehir Hastanesi heliport alanının açılışı yapıldı
  • 12.10.2018 09:46

Kayseri Şehir Hastanesi heliport alanının açılışı yapıldı

Kayseri Şehir Hastanesi'nde yapımı tamamlanan hava ambulans pisti, düzenlenen tö ...

Kayseri Şehir Hastanesi, "konforlu" sağlık hizmeti veriyor
  • 06.09.2018 16:55

Kayseri Şehir Hastanesi, "konforlu" sağlık hizmeti veriyor

Kayseri Şehir Hastanesi, kentin yanı sıra çevre illerdeki hastalara da "konforlu ...