maritbet girişmaritbet
Mehmet Emin Karamehmet 65 milyon dolara Global 6000 iş jeti aldı!

Mehmet Emin Karamehmet 65 milyon dolara Global 6000 iş jeti aldı!

Airex Havacılık Fuarı'nda görücüye çıkan en pahalı iş jetlerinin ilkini Çukurova Holding Patronu Mehmet Emin Karamehmet aldı. Karamehmet'in 65 milyon dolar ödediği jet, bir depo benzinle Singapur'dan İstanbul'a uçabiliyor

 

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Airex 2012 Havacılık Fuarı' iş dünyasından büyük ilgi gördü. 48 ülkeden 153 şirketin katıldığı ve 50'ye yakın uçağın sergilendiği fuarın gözdesi ise lüks jetler oldu. Bombardier Aerospace firması tarafından üretilen ve 65 milyon dolarlık fiyatı ile fuarın en pahalı jeti olma özelliğini taşıyan 'Global 6000' ise Türk işadamları tarafından yoğun ilgi gördü. İlk gün 2 Türk işadamının sipariş verdiği 'Global 6000' modelinin ilk alıcısı ise Çukurova Holding patronu Mehmet Emin Karamehmet olduğu öğrenildi. Bombardier Aerospace standında STAR'ın sorularını yanıtlayan Bombardier İş Jetleri Ortadoğu, Afrika ve Hindistan Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Khader Matter, gördükleri ilgi karşısında çok şaşırdıklarını dile getirdi. Matter, Türkiye pazarının çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek "Türkiye'nin büyüyen bir ekonomisi var. İnsanların hayat standartları yükseliyor. Buna bağlı olarak alım güçleri yükseliyor ve lüks tüketim mallarına ilgi artıyor. Özellikle fuarın en pahalı jet uçağı olma özelliğini taşıyan 'Global 6000' işadamları tarafından inanılmaz ilgi görüyor. Standımıza çok fazla gelen ve uçağımızı görmek isteyen oluyor. 2 adet satış yaptık, ancak alan kişilerin ismini vermemiz mümkün değil" diye konuştu.
 
Yüzde 400 büyüme yaşadık
 
2000 yılından bu yana Türkiye pazarında yüzde 400'lük bir büyüme yaşadıklarını ifade eden Matter şöyle devam etti: "Bu büyümenin aynı şekilde devam etmesini bekliyoruz. Çünkü Türkiye ekonomisi gelişiyor. Aynı zamanda hava limanları giderek kalabalıklaşıyor. Bir de güvenlik çok ciddi bir sıkıntı. Bu anlamda ihtiyaç arttıkça pazarda büyüyor. Yaklaşık 10 yıldır Türkiye pazarında faaliyet gösteriyoruz. Ancak son 5 yılda gördüğümüz ilgi çok büyük. Hele ki bu fuar bizi çok şaşırttı. Özel jetlere bu kadar ilgi olduğunu bilseydik çok daha önceden buraya ağırlık verirdik." 2013 sonuna kadar Türkiye'de 15 adet iş jeti satmayı planladıklarını dile getiren Matter, jet fiyatlarının 8.5 milyon dolar ila 60 milyon dolar arasında değiştiğini söyledi.
 
5 yıldızlı otel konforu sunuyor
 
Fuarda sergilenen Global 6000 iş jeti, Singapur'dan İstanbul'a yakıt ikmali yapmadan bir depoyla direkt uçabiliyor. 5 yıldızlı otel konforundaki jetin kabininde ayrıca ayakta durabilen bir duş yer alıyor. Sekiz yolcuya üç mürettebatla hizmet verebilen jet, alanında teknoloji harikası olarak nitelendiriliyor. Dünyada sınırlı sayıda ve sipariş üzerine üretilen bu jetlerden sahip olmanın bedeli ise 65 milyon doları buluyor. Şirket, Ortadoğu ve Türkiye'yi içine alan bu bölgede önümüzdeki 20 yıl içinde 24 bin iş jeti satmayı ve 650 milyar dolarlık ciro gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bombardir'in fuarda sergilediği 3 ayrı model uçağı bulunuyor. Orta boy uçak kategorisinde görücüye çıkan 'Learjet 60 XR' modeli 863 kilometre saat hıza ulaşabiliyor. Dört yolcu ve iki mürettebat kapasiteli uçak 2.405 deniz mili mesafe kat edebiliyor. Bombardier'in diğer bir modeli 'Challenger 605' ise kendi segmentinde pazar lideri konumunda. Bu jet altı yolcuyla 4.000 deniz mili uçabiliyor. Bu da İstanbul Dakar veya İstanbul Çengdu arasında uçabilme kabiliyeti olduğunu gösteriyor.
 
Fuara, Bombardier İş Jetleri Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Khader Matter (solda) ve Ticari uçaklar Ortadoğu Başkan Yardımcısı Raphael Haddad katıldı.
 
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!
  • 14.02.2024 10:19

İstanbul, yabancı ziyaretçi rekorunu yeniledi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının internet adresinde yayımladığı verilere göre, İsta ...

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"
  • 31.01.2024 14:36

Bakan Uraloğlu: "İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,2 kilometreye yükselecek"

Bakan Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunun 338,5 kilometreden 39 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...