maritbet girişmaritbet
Megakentin 'Çılgın' projeleri!

Megakentin 'Çılgın' projeleri!

İstanbul'da hayata geçirilmekte olan mega projeler kentin çehresini değiştirirken, yatırımcıları şehre çekiyor

Bundan önceki Başbakan, şimdi ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, 3. Köprü Yavuz Sultan Selim ve Marmaray megakentin değerine değer katıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 sonrasına raylı sistem uzunluğunda hedefi 779 kilometre olarak koyması kente olan ilgili artırmış durumda. Türk ekonomisinin lokomotifi, son 12 yılda yurtiçi ve yurtdışında yıldızı fazlasıyla parlayan inşaat ve gayrimenkul sektörü bu projelerin altından rahatça kalkacak güce sahip. Özellikle yurtdışında gerçekleştirilen fuarlara son yıllarda Türk firmalar damga vuruyor. Milyarlık ihalelere gözünü kırpmadan giren patronlarda Türkiye'nin geleceğine ne denli güvendiklerini göstermiş oluyor.

İstanbul'un en hızlı gelişen bölgesinde yerinizi alın!

3. Havalimanı

Cengiz İnşaat- Kolin İnşaat- Limak- Kalyon İnşaat ve havacılık sektörünün dünyaca ünlü kuruluşu MNG'nin grup şirketi Mapa ortaklığı tarafından hayata geçirilmekte olan 3. Havalimanı'nda çalışmalar devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek ihale rakamı 22.1 milyar Euro yatırılan havalimanı 150 milyon kapasiteye sahip olacak ve birbirinden ayrı 6 bağımsız pistten meydana gelecek. Yoluca kapasitesi açısından 3. Havalimanı, dünyanın en büyüğü olacak. İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa Yakası'ndaki Yeşilpınar ile Akpınar bölgeleri arasında inşa edilen proje dünyanın en büyük beşinci havalimanı olacak. 3. Havalimanı 3 bin 500 hektar alana kurulacak.

O kadar yeşil ki Tarzan bile burayı tercih etti!

3. Köprü

IC İçtaş ve Astaldi JV ortaklığında hayata geçirilecek olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi, 3. Köprü'yü de kapsıyor. Taşımacılığın ve ticaretin geleceği olarak gösterilen 3. Köprü'nün diğer bir adı ise Yavuz Sultan Selim. Çoğunluğu Türk mühendislerden oluşan bir ekip tarafından edilecek olan köprüde 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek. 59 metrelik genişliği ve 322 metreyi aşan yüksekliği ile Avrupa'nın en büyükleri arasına girecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 2015 yılında tamamlanması planlanıyor. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Odayeri-Paşaköy kesiminde bulunan köprü, Marmaray ve İstanbul Metrosu ile entegre edilecek raylı sistemle Sabiha Gökçen Havalimanı ile Atatürk Havalimanı'nı birbirine bağlayacak. Konsept tasarımı Fransız köprü üstadı Michel Virlogeux ile İsviçreli T-Engineering firması tarafından gerçekleştirilen proje dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Köprünün şu anki yüksekliği 300 metreyi aşmış durumda.

Yüzde 0,25 faizle ev satıyor!

Kanal İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul'da çalışmalar devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı çılgın proje hayata geçtiği andan itibaren İstanbul'u uçuracak. 40-45 kilometre uzunluğa sahip olması beklenen projede suyun derinliğinin 25 metre olması bekleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce son açıklamasında proje üzerinde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

120 bin metrekarelik Şehir Parkı'nın yanında! Peki park nerede?

Marmaray

Mazisi 1860'lı yıllara dayanan Marmaray projesi ilk olarak Sultan Abdülmecid tarafından dile getirildi. 153 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğü projede toplam 27 bin metrelik yolu bulunuyor. Toplam hat uzunluğu 76,3 kilometre, yüzeysel metro kesimi uzunluğu 63 kilometre olan devasa projenin yüzeydeki istasyon sayısı 37 olarak belirlendi. Tek yönde saatte 75 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olan projede 2015 yılı itibariyle 440 araç bulunacak. Projenin ilk bölümü Ayrılıkçeşme ile Kazlıçeşme'yi birbirine bağlıyor. Tamamı bittiğinde ise proje Gebze ile Halkalı'yı bir araya getirecek.

Burada 24 saat hayat olacak! Neresi olduğunu duyunca...

Yenişehir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiği Yenişehir projesi Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Esenler, Küçükçekmece, Bakırköy, Başakşehir, Eyüp sınırları içerisinde yer alacak. Yaklaşık 800 bin konut bulunacak olan projede tahmini olarak 2.4 milyon kişi yaşayacak. 200-400 hektarlık fuar alanının da yer alması beklenen projede sosyal alan için 4 bin 800 hektar, yeşil alan için 5 bin hektar alanın ayrılması planlanıyor. Ayrıca Yenişehir projesi içerisinde 200 kilometrelik raylı sistemin bulunması bekleniyor.

Bio İstanbul

İstanbul'un çılgın projeleri arasında yer alan sağlık kenti Bio İstanbul akıllı ve ekolojik yaşam için planlanmış gayrimenkul projesi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Bio City Development Company şirketinin vizyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, TOKİ iştiraki EPP ortaklığında hayat bulan projesinde General Electric ve IBRC Fonu da bulunuyor. Türkiye'nin en akıllı şehirleri arasında yer alan projede Ar-Ge Merkezi, üniversite, okullar, performans sanatları merkezi, mahalle meydanları, sanat merkezleri, doğal peyzajlı parklar, alışveriş caddeleri, ofisler ve yaşam alanları barındıran eko şehirde konutlarda bulunmakta.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı mega projeleri anlattı!
  • 11.04.2016 15:26

Cumhurbaşkanı mega projeleri anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un mega projelerindeki son durumu d ...

Mega projeler İstanbul'da emlak fiyatlarını uçurdu!
  • 03.10.2016 08:24

Mega projeler İstanbul'da emlak fiyatlarını uçurdu!

İstanbul'un mega projeleri, konut fiyatlarını hızla yükseltiyor. 3. Köprü, 3. Ha ...

Megakentin 'Çılgın' projeleri!
  • 29.10.2014 11:16

Megakentin 'Çılgın' projeleri!

İstanbul'da hayata geçirilmekte olan mega projeler kentin çehresini değiştirirke ...

İstanbul çılgın projelerle dünyanın bir numarası olacak
  • 18.03.2014 09:19

İstanbul çılgın projelerle dünyanın bir numarası olacak

Yatırım değerleri milyarlarca lira tutran projeler şehrin çehresini değiştirecek ...

Osmanlı’nın çılgın projeleri hayata geçiriliyor!
  • 24.06.2012 13:02

Osmanlı’nın çılgın projeleri hayata geçiriliyor!

Marmaray’dan Kanalistanbul’a, Haliç’ten Boğaz köprüsüne kadar bir çok proje Osma ...