maritbet girişmaritbet
Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı!

Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı!

Medipol, biri genel hastane, diğerleri; Onkoloji, Kalp-Damar Cerrahisi ile Ağız ve Diş Hastanesi olmak üzere 4 hastanede; 470 yatak, 25 ameliyathane ve 126 yoğun bakım ünitesiyle hizmet verecek

 

Türkiye'nin en büyük özel sağlık yatırımı olma özelliği taşıyan Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle açıldı. 470 yatak kapasiteli Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, Türkiye'nin ilk Vakıf - Üniversite hastanesi işbirliği modeliyle hastalarına, eğitim-araştırma hastanelerinin uzmanlığını ve özel hastanelerin hizmet kalitesini birleştirerek sunacak. "Burada Hayat Var" sloganı ile resmi açılışı yapılan hastane, tek çatı altında toplanan 4 ihtisas hastanesi ve hepsi alanlarının uzmanı akademik kadrosuyla, tüm sosyo - ekonomik gelir grubundaki vatandaşlara hizmet verecek.
 
Türkiye'nin özel sağlıkta en büyüğü
100 bin metrekare kapalı alanı ve 470 yatak sayısıyla Türkiye'nin en büyük özel sağlık kompleksi olan Medipol Üniversitesi Hastanesi, akıllı bina teknolojisi ve ileri tıbbi donanımı ile hem ulusal, hem de uluslararası sağlık sektörünün yeni referans merkezi olma hedefiyle faaliyete başlıyor. İhtiyaç duyulacak tüm sağlık hizmetlerini baştan sona bir arada sunacak olan hastane, sadece Türkiye'den değil, tüm dünyadan hasta kabul edecek.
 
Dört hastane bir arada
Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, biri genel hastane, diğerleri; Onkoloji, Kalp-Damar Cerrahisi ve Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi olmak üzere 4 ihtisas hastanesinde; 470 yatak kapasitesi, 25 ameliyathane ve 126 yoğun bakım yatağı ile hizmet verecek. Türkiye'nin en fazla branş sayısına sahip özel sağlık yatırımı olan kompleks, kongre merkezi, araştırma laboratuarı, heliport alanı ve 5 katlı kapalı otoparkı ile ülkemizin en kapsamlı özel sağlık yatırımı olarak hizmet verecek.
 
Tıbbi donanımı, teknolojik altyapısı ve iyileştiren mimariyle öne çıkıyor
Hastaların kendilerini iyi hissedecekleri "iyileştiren modern mimarisi" ve özgün peyzaj ile de farklılaşan Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, tıbbi donanımı ve teknolojik altyapısıyla öne çıkıyor. Türkiye'nin en iyi tıbbi donanımına ve teknolojik altyapısına sahip özel hastanesi konumundaki kompleks, dünyanın en son teknolojik altyapı üzerine kuruldu. HIFU teknolojisi, robotik cerrahi, hastaların ilaç seçimi, kontrol ve tesliminde kullanılan Pyxis'ın yanı sıra, hastanede ameliyathaneler de yeni nesil standartlara göre, kamera altyapısı üzerinden ve uzaktan erişilir kılındı. Ayrıca, Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi'nde yer alan MR, flash kardiyak CT, tomografi, mamografi, röntgen, anjiyo, ultrasonografi, PET ve SPECT gibi tıbbi cihazlar ileri teknolojinin son örneklerinden seçildi.
 
İstanbul Bağcılar'da, TEM Avrupa Otoyolu üzerinde, Göztepe çıkışındaki lokasyonuyla, ulaşımın kolayca sağlandığı komplekste, ambulans uygulamasına ek olarak, Türkiye'de bulunan en ağır helikopteri taşıyabilecek statikte inşa edilen heliport üzerinden, yurtiçi ve yurtdışından acil hasta transferleri gerçekleştirilebilecek.
 
Törene, 2 binden fazla davetli katıldı
Medipol Mega Hastaneler Kompleksi'nin İstanbul - Bağcılar'daki merkezinde gerçekleştirilen açılış töreninde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katılım gösterdi.Ayrıca, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile idari - mülki erkan da törende hazır bulundu. Birçok üniversitenin rektörü ve iş dünyasından isimlerin de aralarında bulunduğu 2 binden fazla davetlinin yer aldığı açılış törenine, çevre bölgelerden de çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Dr. Koca: "Medipol, sağlık sektöründe iftihar vesilesi olan bir sağlık yatırımıdır."
Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Koca, törende yaptığı konuşmada, sağlık sektöründe iftihar vesilesi olan bir hastane yatırımını ülkemizin hizmetine sunmanın büyük gururu ve heyecanını yaşadığını söyledi. Ülkemizde, son dönemlerde gerçekleştirilen sağlık reformlarını, sektörün kapılarını halka olduğu kadar, uluslararası alana da açan önemli bir hamle olarak değerlendiren Dr. Koca, "Bugün hep birlikte attığımız bu adım, bu büyük hamleyi oluşturan zincirin önemli bir halkasını oluşturmaktadır" dedi.
 
Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi'ni özel sektör dinamizmiyle akademik birikim ve güvencenin kucaklaştığı, aynı zamanda ‘modern teknoloji ile insani yaklaşımın buluştuğu' bir mekân olarak tanımlayan Dr. Fahrettin Koca, sözlerine şöyle devam etti:
"Medipol Üniversitesi Hastaneler Kompleksi, İstanbul ve bölgesindeki bütün vatandaşlara hizmet vermeyi hedefleyen yaygın hizmet yelpazesi yanında, alanında zirve yapmış kadroların özelleşmiş hizmetleriyle birlikte ‘mükemmellik merkezi olma' kararlılığında olan bir müessesedir. Burada vakıf ruhu ile özel sektör dinamizmi birleşmiştir. Buna eğitim idealimizi kattığımızda, üstlendiğimiz sorumluluk, daha yukarılara yükselmektedir."
 
Toplumun sağlığını önceleyen atılımlarının yanı sıra, orta öğretimden yükseköğretime, eğitim kurumları ile yarının önderlerini yetiştirmeye talip olduklarını vurgulayan Dr. Fahrettin Koca "Biz, 15.000 öğrenci kapasiteli kampüsümüzü kısa sürede tamamlamayı umuyoruz. Üniversitemizde bilginin yeni nesillere aktarımı ile yetinmeyip, bilgi üretecek, kapsamlı araştırma laboratuarları kuruyoruz. Bu müesseseleri insan odaklı bir anlayışla hayata geçirmeyi, ülkemizin omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluk olarak görüyoruz" diye konuştu. 
 
"Yurt dışına giden beyinlerin dönüşü için de cazibe merkezi olacak"
Ülkemizin sağlıkta geldiği düzeyin bugün artık yurt dışında tedavi arayışlarını çoktan unutturduğuna işaret eden Dr. Fahrettin Koca, hastanelerin kapılarının yurt dışına açıldığı ve bir sektör olarak sağlık turizminin tartıştığı bugünlerde, Medipol Üniversite Hastaneler Kompleksi'nin, bu alanda öncü kuruluşlardan biri olmaya aday olduğunu vurguladı. Dr. Koca,  konuşmasını şöyle tamamladı: "Medipol Üniversite Hastaneler Kompleksi, sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya hizmet verebilecek teknik donanıma, kapasiteye, bilimsel bilgi ve deneyime sahip bir sağlık kompleksidir. Yurt dışından gelecek hastaların yanında, yurt dışına yitirdiğimiz beyinlerin dönüşü için de cazibe merkezi olmaya adayız."
 
Sayılarla Medipol Üniversite Hastaneleri Kompleksi
4'lü hastane kompleksi (Genel Hastane, Onkoloji Hastanesi, Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi, Diş Hastanesi)
470 yatak kapasitesi
126 yataklı yoğun bakım ünitesi (Genel Yoğun Bakım, Koroner Yoğun Bakım, KVC Yoğun Bakım, Yenidoğan Yoğun Bakım)
25 ameliyat salonu
100 bin m²'lik kapalı alanı (yaklaşık)
26 bin m²'lik 5 katlı otoparkı
 
Tıbbi Donanım
 
3 Tesla Magnetik Rezonans (MR)
1,5 Tesla Magnetik Rezonans (MR)
256 Kesit Bilgisayarlı Tomografi (BT)
16 Kesit Bilgisayarlı Tomografi (BT) 
Spect/CT
Pet/CT
HIFU (Türkiye'de myom tedavisinde ilk)
Robotik Cerrahi (Üroloji, Kalp Cerrahisi, Kadın Hastalıkları ve Genel Cerrahi)
Bi-Plan Anjiyo
Mono-Plan Kardiyak Anjiyo
Kardiyak Spect/CT
Kardiyak Ultrasonografi
Radyoterapi Tedavi Sistemi
3 D Ultrasonografi
4 D Ultrasonografi
Renkli Doppler Ultrasonografi
Dijital Röntgen
C Kollu Röntgen
Floroskopi
Panoramik Röntgen
Dijital Mamografi
Kemik Dansitometresi
ESWL
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."
  • 01.11.2023 14:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sene sonuna kadar 41 bin konut ve 5 bin köy evinin teslimini planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Topl ...