maritbet girişmaritbet
Meclis Camii, tadilat nedeniyle 2 yıl kapalı kalacak

Meclis Camii, tadilat nedeniyle 2 yıl kapalı kalacak

2 bin 500 kişiye hizmet verebilen cami kapatılınca cemaat yeni halkla ilişkiler binasının altındaki yeni mescide yönlendirildi.

TBMM'de eski vekil odalarının bulunduğu halka ilişkiler binasının yıkımına hız verilmesiyle birlikte Meclis Camii de ibadete kapatıldı. Halkla ilişkiler binasındaki A ve B bloklarının arasından geçen bir yoldan ulaşılan camide ibadetin, yıkım nedeniyle güvenli olmayacağına karar verildi. Meclis Camii'nin en az iki yıl kapalı kalacağı bildirildi.

GARAJ DA YETMEDİ

Cuma namazlarında dış mekânla birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişiye hizmet verebilen cami kapatılınca cemaat yeni halkla ilişkiler binasının altındaki yeni mescide yönlendirildi. 500 kişilik bu mekân, Meclis tatilde olmasına rağmen yetersiz kalınca garaja hasırlar serildi. İmamdan önde saf tutulması durumunda namaz geçersiz sayılacağı için garajın bir kısmı kullanılınca burası da yetersiz kaldı. Milletvekillerinin 1 Ekim'de iş başı yapmasıyla birlikte bu mescit sorununun daha da büyüyecek olması dikkate alınarak ana binada yeni bir mescit yapılması gündeme geldi.

KULİSİN ALTINA MESCİT

İlk etapta da iktidar kulisinin altında polislerin silahları ve eşyalarını koyduğu dolapların bulunduğu koridorun mescit olarak düzenlenebileceği bildirildi. Yetkililer Meclis açıldıktan sonra özellikle cuma namazlarında yetersiz kalacak mevcut mescitlere ek olarak bu mekânı düzenlemeye çalışıyor. Meclis ana binada ayrıca muhalefet kulisinin altında küçük bir mescit bulunuyor.

Yorum Yaz