maritbet girişmaritbet
‘Martılar’ sahil ilçelerde göreve başladı!

‘Martılar’ sahil ilçelerde göreve başladı!

İstanbul’un sahil ilçelerinde görev yapacak olan ve "Martılar" olarak adlandırılan Bisikletli Polis Timleri, göreve başladı.

İstanbul'un sahil içelerinden Kartal, Maltepe, Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Bakırköy ve Büyükçekmece'de görev yapacak olan Bisikletli Polis Timleri basına tanıtıldı. "Martılar" olarak da adlandırılan Bisikletli Polis Timleri, eğitimlerinin ardından göreve başladı.

Bisikletli Polis Timleri, eğitim aldıkları Eyüp'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde basına tanıtıldı. Eğitim alan 30 polisten 25'i bisikletlerine binerek, Haliç boyuncu tur attı. Timler, sahilde, temsili bıçaklı saldırıya müdahalede bulundu.

25 bisiklet bu ilçelerde tur atacak! 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a gönderdiği 25 bisiklet Kartal, Maltepe, Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Bakırköy ve Büyükçekmece ilçelerinde kullanılacak.

Bisikletler, şehir planlaması, trafik yoğunluğu, suç işlenme oranının fazlalığı, turizm gibi nedenlerle genel asayişin sağlanması, önleyici güvenlik hizmetlerinde etkinliğin artırılması ve halkla ilişkilerin geliştirilmesi için gönderildi.

"Martılar", motorize taşıtların giremediği alanlarda işlenmiş ve işlenmekte olan suçlarla ilgili görev yapacak. Ekipler, suç mahallinde, soruşturmayı yürütecek birimlere derhal bilgi verecek, görevli personel gelinceye kadar olay yerinde suç iz, eser, emare ve delillerini muhafazası ve şüphelilerin veya sanıkların korunması için her türlü tedbiri alacak. Ekipler, sanıkları yakalayacak, gözaltına alacak ve soruşturmayı yürütecek birimlere teslim edecek.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Martılar’ sahil ilçelerde göreve başladı!
  • 13.05.2015 15:39

‘Martılar’ sahil ilçelerde göreve başladı!

İstanbul’un sahil ilçelerinde görev yapacak olan ve "Martılar" olarak adlandırıl ...