maritbet girişmaritbet
Marmaris'teki Kızkumu Plajı bayram tatilinde doldu taştı!

Marmaris'teki Kızkumu Plajı bayram tatilinde doldu taştı!

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Kızkumu Plajı, Kurban Bayramı tatili nedeniyle ziyaretçi akınına uğradı.

Kurban Bayramı tatili için Muğla'nın Marmaris ilçesini tercih eden yerli ve yabancı turistler, adını bir efsaneden alan ve mitolojik dönemlerden kaldığı bilinen Kızkumu Plajı'nda yoğunluk oluşturdu.

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Orhaniye Mahallesi'nde bulunan, denizin içinde kumlardan oluşan 450 metre uzunluğundaki yol nedeniyle insana "su üzerinde yürüyormuş" hissi veren plajı, bayramda her gün ortalama 6 bin kişi ziyaret ediyor. Denizde yürüyen yerli ve yabancı tatilciler, güzel vakit geçirmeye çalışıyor.

Orhaniye Mahallesi Muhtarı Cem Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, plajdaki yoğunluğun Kurban Bayramı dolayısıyla normal dönemlerin 3 katına çıktığını anlattı.

Günlük yaklaşık 6 bin kişinin plajı ziyaret ettiğini aktaran Dinç, ilçeye gelen turların rotasında mutlaka Kızkumu'nun yer aldığını ifade ederek, "Kızkumu Plajı'na yaz döneminde günde en az 2 bin turist geliyor. Jeep safarilerinin de uğrak noktası. Kızkumu sadece Orhaniye Mahallemizin değil, Marmaris'in ve Türkiye'nin de tanıtımına katkı sunacak güzellikte." dedi. 

Cem Dinç, turistlerin temel ihtiyaçlarını gidermeleri için plaja bazı kısımların yapılması gerektiğine de dikkati çekti. 

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik ise mitolojide yeri olan Kızkumu'nda denizin üzerinde yürüyebilme imkanı bulan turistlerin ilginç bir deneyim yaşadıklarını söyledi.

Kızkumu'nun önemli bir turizm noktası olduğuna değinen Çelik, "Kızkumu, ilimizin önemli noktalarından biri. Çeşitliliğimizin görsel ve tarihi güzelliklerimizden birisi." diye konuştu. 

Adını, bölgede 3 bin yıl önce hüküm sürmüş Baybassos Kenti'nin kralının kızıyla ilgili anlatılan efsaneden alan Kızkumu Plajı, yaz sezonunda her gün yüzlerce turisti ağırlıyor. 

Yerli ve yabancı turistler, Poseidon çayırlarının bir arada tuttuğu kumlardan denize doğru uzanan yaklaşık 2 metre genişliğinde, 450 metre uzunluğundaki yolda yürüyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Marmaris'teki Kızkumu Plajı bayram tatilinde doldu taştı!
  • 15.09.2016 11:02

Marmaris'teki Kızkumu Plajı bayram tatilinde doldu taştı!

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Kızkumu Plajı, Kurban Bayramı tatili nedeniyl ...