maritbet girişmaritbet
Marmaris’te ünlülerin de tercih otele yıkım kararı…

Marmaris’te ünlülerin de tercih otele yıkım kararı…

Marmaris'in Selimiye Mahallesi'nde, denize sıfır olarak yapılan 3 katlı otel kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılıyor.

Alınan bilgiye göre, doğal güzelliklerinin yanı sıra yaz aylarında çok sayıda ünlünün de tercih ettiği Selimiye'nin sahil kısmında, geçen yıl otel inşaatına başlandı.

Vatandaşların itirazları ve imza kampanyalarına rağmen inşaat büyük oranda tamamlandı. Şikayetleri dikkate alan Muğla İl Özel İdaresi, yapılan incelemede kaçak olduğu tespit edilen inşaatı mühürledi. Ancak mühür fekki yapılarak çalışmalara devam edildi.  

Büyükşehir Yasası'nın ardından daha önce köy olan Selimiye'nin mahalle statüsüne kavuşup Marmaris Belediyesi'ne bağlanması üzerine belediye de inşaatı mühürleyerek yıkım kararı verdi. Yapılan tebligat üzerine otel, sahipleri tarafından iş makineleri yardımıyla yıkılmaya başlandı.

Selimiye Mahallesi Muhtarı Şenol Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada,  mahallelerine yakışmayan söz konusu inşaatın yıkılmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bölgede çok sayıda kaçak yapı bulunduğuna dikkati çeken Deniz, şunları ifade etti:
"Selimiye'de yüzlerce kaçak inşaat var. İmar sorunları 30 yıldır bir türlü halledilemedi. Vatandaş kaçak yapılardan dolayı tedirgin. Yıkım kararlarının uygulanması halinde herkes perişan olacak. Binaların yıkılması çözüm değil. Biz imar sorununun bir an önce halledilerek endişelerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Yetkililerden somut bir adım atılarak çözüm üretilmesini bekliyoruz."

Bu arada yaz tatillerini Selimiye'de geçiren ünlülerden oyuncu Olgun Şimşek, kaçak otel inşaatının duvarlarına sprey boyayla "Beni yık" yazarak tepkisini dile getirmişti. 

AA

Yorum Yaz