maritbet girişmaritbet
"Marmara'da 7'nin üzerinde bir deprem bekleniyor"

"Marmara'da 7'nin üzerinde bir deprem bekleniyor"

Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Beyhan Bayhan, Marmara Bölgesi'nde 7’nin üzerinde bir deprem beklenildiğini söyledi.

Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan, bilimsel araştırmalara göre Marmara Bölgesi'nde 7'nin üzerinde bir deprem beklenildiğini ifade ederek, 1970 ve 2005 yılları arasında yapılan binaların depreme dayanıklı olduğunu söylemenin zor olduğunu bildirdi.

Türk Kızılayı Bursa Şubesi tarafından ‘afet koordinasyon toplantısı' düzenlendi. Türk Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan ve Bursa İl AFAD Müdürü Yalçın Mumcu'nun katıldığı programda Bursa Teknik Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Beyhan Bayhan, deprem ile ilgili sunum yaptı.

Türk Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan, "Türk Kızılay'ın Türkiye genelinde 9 ana afet, 23'te yerel afet bölgesi bulunuyor. Deprem öncesinde hazırlıkları tamamlanmak üzere afet merkezlerimizce yerelde şubeler bir araya getirilerek afet konularında bilgilendirmeler yapılıyor. Bu kapsamda Türk Kızılay'ın Bursa şubeleri ve temsilcilikleri bir araya gelerek afet anında ne gibi çalışmalar yapmamız gerektiği konusunda bilgilendirme ve istişare yapmak için toplandık. Türk Kızılay'ın yapmış olduğu bütün faaliyetler hayırseverlerimizin bağışlarıyla ve katkılarıyla sağlanıyor. 

Milletimizin teveccühünden dolayı üzerimize ciddi manada sorumluluk düşüyor. Türk Kızılay'ı, Türk milletinin vicdanı olması sebebiyle bütün dünyaya iyilik hareketini yayarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmektedir. Türkiye'deki afet koordinasyonunun en başında AFAT bulunmaktadır. Diğer gıda ve beslenmeyle ile ilgili sorumluluk Kızılay'a verilmiştir. Afette anında bu tür çalışmalar için temsilciliklerle bir araya gelerek istişare ediyoruz. Her hangi bir eksikliğe mahal verilmemesi için gerekli çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz