maritbet girişmaritbet
Manisalı depremzedelere evleri teslim edildi

Manisalı depremzedelere evleri teslim edildi

Manisa'da 21 Nisan 2017'de yaşanan deprem nedeniyle evleri ağır hasar gören 9 vatandaş, düzenlenen törenle yeni evlerine kavuştu.

Manisa'da 21 Nisan 2017 tarihinde merkez üssü Saruhanlı olan deprem ve sonrasında meydana gelen artçı sarsıntılar nedeniyle evleri ağır hasar gören Mütevelli Mahallesi'ndeki 9 vatandaşa yeni yapılan evleri, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güverçer'in katıldığı törenle teslim edildi.

Anahtar teslim törenine ayrıca Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Şehzadeler Kaymakamı ve Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı Koordinatörü Aybars Özbilgin, evleri teslim alacak vatandaşlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Deprem sonrası yaralar sarıldı

Törende ilk olarak yaşanan deprem ve sonrasındaki çalışmalar kısa bir sunum ile aktarılmasının ardından Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, afet durumunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı da bir konuşma yaparak, vatandaşlara evlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Şehzadeler Kaymakamı ve Saruhanlı Kaymakam vekili İsmail Çorumluoğlu konuşmasında vatandaşların yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalara başladıklarını belirterek, "Mağdur ailelerin yaralarının sarılmasına yönelik oluşturulan bu projeye Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Mehmet Güzgülü ve Saruhanlılı belediye meclis üyeleri çok çalıştı. Çadırların kurulumu ve gerekli çalışmaların yapılmasında başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere Mehmet Güzgülü ve Saruhanlılı belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bizim Manisa Valimiz'den ve Manisa Büyükşehir'den bir isteğimiz var. Mütevelli'de bulunan camimiz yaşanan ikinci deprem sonrasında büyük hasar aldı. Bu caminin yapımını onarımını biz üstleniyoruz. Ancak bunun için gerekli olan projenin Büyükşehir Belediyesi'nden çıkarılmasını ve Anıtlar Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması konusunda talebimiz var" dedi.

"Bu proje üzerinde çalışmamız zaten vardı"

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, konuşmasında yaşanan depremin sevindirici tarafının can kaybı olmaması olduğunu ifade ederek, "Deprem bölgesine ilk gün bütün birimlerimiz ve araçlarımızla gitmeye çalıştık ve gerekli desteği verdik. Çalışmaları takip ettik. Biz karışıklık olmasın diye AFAD'ın arkasından çalışmalarımızı yürüttük. Bütün ilçelerimizde yardımlarımızı bu kapsamda yaptık. Saruhanlı farklı bir özellikteydi. Diğer ilçelere gerekli yardımlarımızı yaptık. Saruhanlı'da bu inşaatlar gündeme geldi. Elimizden geleni bize biçilen yönde her desteği verdik. Bu evleri gördüm. Yapanlara, desteği olanlara Allah razı olsun diyorum. Biz Büyükşehir olarak görevimizi yaptığımızı düşünüyorum. Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun değindiği cami konusunda biz daha önce çalışmalarımızı yapmıştık. Yaklaşık 3 sene önce gerekli görüşmeleri yapmıştık. Cengiz Ergün'de söz verip, buraya ekip göndermiştik. Caminin hasarını nasıl yaparız diye düşünmüştük. Biz o caminin Anıtlar Kurulu kapsamında olduğunu bilmiyorduk. Bize de o bilgi gelmemişti. Yapmaya kalkınca Anıtlar Kurulu'nda olduğu için durdu, Anıtlar Kurulu'na müracaat ettiğimizde bizim o zamanlar 80 bin liraya bitirebileceğimizi düşüncemiz, Anıtlar Kurulu'nda 500 bin liraya çıktı. Sonrasında deprem olayı yaşandı. Hasar gören cami yapılan incelemelerde rakamlar daha yukarı çıktı. Konuyla ilgili olarak dernek ve muhtarımız Genel Sekreterimiz ile görüştü. Bunu biraz hızlandırırız. Anıtlar Kurulu'ndan karar çıkması biraz zor, sayın valimizden o konuda biraz destek isteyeceğiz. Anıtlar Kurulu'na proje de yapsanız sağı eksik, solu eksik diyorlar. Yapılmasını destekleriz ve yaptırabiliriz diye düşünüyorum. Anıtlar Kurulu'ndan geçirebileceğimizi düşünüyorum. Bunu yaptığımız zaman Mütevelliye güzel bir cami kazandırırız" diye konuştu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de konuşmasında, yaşanan depremde evleri ağır hasar gören vatandaşların yeni bir yuva kazanacaklarını belirterek, "Yeni evleri yeni yuvaları hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yeni evlerin anahtarları teslim edildi

Yapılan konuşmaların ardından depremde evleri ağır hasar gören ve yerine prefabrik olarak yenileri yapılan 9 evin anahtarı hak sahiplerine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı ve Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu ile Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen tarafından verildi. Tören sonrasında özel bir firma tarafından Mütevelli'ye yaptırılan okul inşaatında incelemelerde bulunan protokol üyeleri yeni evlerine kavuşan iki vatandaşın evine giderek konuk oldu.

Mahalle sakinleriyle sohbet etti

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Mütevelli Mahallesi'nde bir kahveye konuk olarak Mütevelli sakinleri ile sohbet etti, onların isteklerini dinledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Acun Ilıcalı'nın 125 milyon TL'lik villasını kim aldı?
  • 16.09.2020 08:59

Acun Ilıcalı'nın 125 milyon TL'lik villasını kim aldı?

Acun Ilıcalı, eski eşi Şeyma Subaşı'nın Kuruçeşme'de oturduğu villayı 125 milyon ...

Yeşilçam'ın ünlü yalısı satılmayacak!
  • 15.09.2020 09:25

Yeşilçam'ın ünlü yalısı satılmayacak!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerine ev sahipliği yapan Kumburgaz'daki ünlü yalının ...

"İstanbul depremi için zaman daralıyor"
  • 27.07.2020 14:49

"İstanbul depremi için zaman daralıyor"

9 Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, “ ...

İnşaat Mühendisleri Odası depreme karşı uyardı
  • 01.07.2020 15:40

İnşaat Mühendisleri Odası depreme karşı uyardı

İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi, 26 Haziran'da meydana gelen 5.5 büyüklü ...

Manisalı depremzedelere evleri teslim edildi
  • 08.01.2018 16:26

Manisalı depremzedelere evleri teslim edildi

Manisa'da 21 Nisan 2017'de yaşanan deprem nedeniyle evleri ağır hasar gören 9 va ...