maritbet girişmaritbet
Manisa’daki Spil Dağı, örnek milli park olacak!

Manisa’daki Spil Dağı, örnek milli park olacak!

Rahmi Bayrak, parktaki altyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini, çevre düzenlemesinin devam ettiğini kaydetti

Orman ve Su İşleri Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil Dağı Milli Parkı'nda alt yapı çalışmalarıyla birlikte peyzaj çalışmaları da tamamlanmak üzere olduğunu belirterek "Bungalow tipi evler de yıl sonunda tamamlandığında, Spil Dağı, milli parklar arasında örnek gösterilecek hale gelecek" dedi. 

Spil Dağı Milli Parkı'nda sürdürülen projeye ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Rahmi Bayrak, parktaki altyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini, çevre düzenlemesinin devam ettiğini kaydetti. 

Milli Park içerisinde yeni alan açmadan mevcut alanı düzenleyerek Çampınar ve Seyirtepe mıntıkalarına ulaşımı sağlayarak daha fazla kişinin kullanımına açtıklarını söyleyen Bayrak, altyapı ile peyzaj çalışmalarında da sona gelindiğini bildirdi. Orman Gözetleme Kulesi'nin yakınındaki alanda çadırlı kamp alanı oluşturduklarını dile getiren Bayrak, "Manisa özellikle geceleri o mevkiden çok harika görünüyor. O bölgelere birer seyir terası yaparak, vatandaşın oraya çıktığında Manisa'yı güzel göreceği noktayı oluşturacağız. Bungalow tipi evler de yıl sonunda tamamlandığında, Spil Dağı, milli parklar arasında örnek gösterilecek hale gelecek" dedi.

Bungalow tipi evler yıkıldı

Sürdürülen çalışmalar kapsamında Milli Park içerisinde bulunan 25 adet Bungalow tipi evin yenilenmek amacıyla yıkıldığını söyleyen Bayrak, yıkılan evlerin yerine 42 tane yeni evin yapılacağını belirtti. Vatandaşların haftasonu dinlenebileceği, rahat bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Bayrak, "Evleri yapacak firmaya yer teslimi yapıldı ve inşaatlar hızla devam ediyor. Yapım süresi 2 yıl olmasına rağmen biz bu yıl sonunda inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu evler 2+1 ve 1+1 şeklinde iki tip halinde 50 ve 70 metre karelik olacak" şeklinde konuştu.

İmar planında olmasına rağmen yeterli talep oluşmadığı için 1'i Spor 1'i de Sağlık yeri olarak düşünülen 2 otelin yapımının bekletildiğini sözlerine ekleyen Bayrak, "Eğer talep olursa imar planında Spor ve Sağlık olmak üzere 2 otelimiz var. Yatırımcılar tarafından talep olduğunda bunların yapılması mümkün. Hiçbir engeli yok. Zaten biz alt yapıyı yaparken bunlar yapılırsa tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tarzda planlarımızı yapmıştık. Dolayısıyla herhangi bir eksiğimiz yok, yeterli talep oluştuğu takdirde otellerin yapılması söz konusudur" dedi.

Doğa eğitim merkezi yapılıyor

Atalanı mevkinde yapılan Doğa Eğitim Merkezi'nin aynı zamanda idare ve ziyaretçi merkezi ile Araştırma Enstitüsü olarak kullanılacağını ifade eden Bayrak, bu çerçevede Celal Bayar Üniversitesi ile görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Araştırma Enstitüsü'nde Spil Dağı'ndaki endemik bitki türlerinin ve doğal yaşamın ve mitolojik değerlerin korunması ve geliştirilmesi ve araştırılarak kamuoyuna yansıtılmasının hedeflendiğini anlatan Bayrak, "Orada bir Herbalium oluşturacağız. Bundan sonra Spil'in endemik türleri ile mesir macunu yapımında kullanılan bazı türleri sergilemek ve araştırma yapmak mümkün olacak. Dolayısıyla biz orada bir bilim yuvası da oluşturmuş oluyoruz. Planımızda botanik bahçesi de yer alıyor, inşallah onu da en kısa sürede hayata geçireceğiz." dedi.
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Spil Dağı'nda köşk konforu!
  • 12.07.2015 10:35

Spil Dağı'nda köşk konforu!

Spil Dağı Milli Park'ında, ziyaretçilere daha iyi hizmet vermek amacıyla tabiata ...

Spil Dağı turizm merkezi olmaya hazırlanıyor!
  • 24.04.2015 11:10

Spil Dağı turizm merkezi olmaya hazırlanıyor!

Rahmi Bayrak, Spil Dağı Milli Parkı’na yapılacak olan teleferik, oteller ve spor ...

Spil Dağı 46 yıl aradan sonra imar planına kavuştu
  • 19.10.2014 13:39

Spil Dağı 46 yıl aradan sonra imar planına kavuştu

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, "Ülkenin en modern altya ...

Spil Dağı Milli Parkı'nda 'safran' bulundu
  • 22.07.2014 11:17

Spil Dağı Milli Parkı'nda 'safran' bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil Da ...

Manisa’daki Spil Dağı, örnek milli park olacak!
  • 06.07.2014 12:57

Manisa’daki Spil Dağı, örnek milli park olacak!

Rahmi Bayrak, parktaki altyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini, çe ...

Spil Dağı Milli Parkı, günübirlik ziyaretçilere açıldı
  • 16.12.2013 14:04

Spil Dağı Milli Parkı, günübirlik ziyaretçilere açıldı

Altyapı çalışmaları nedeniyle bir yılı aşkın süredir kapalı olan Spil Dağı Milli ...