maritbet girişmaritbet
Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun temeli atıldı

Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun temeli atıldı

Malatyalılar tarafından "hayal" olarak ifade edilen Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun temel atma töreninde, Türkiye'ye hizmet etme noktasında bir işi daha başlatmış olmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Çevre yolunu bir an önce bitirip Malatyalıların hizmetine sunacaklarını belirten Arslan, burasının sadece Malatya ve Malatyalılara değil Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu'ya veya tersi istikamette giden herkesin hizmet edeceğini ifade etti.

Arslan, sadece görevlerini yerine getirdiklerini anlatarak "Teşekkürün büyüğü büyük Türk milletine, 80 milyona. Türkiye'nin her yerindeki insanımız ülkemiz büyüsün, güçlensin, kendine hizmet edenlerin eli güçlü olsun diye 14 yıldır kesintisiz destek veriyor. Biz de bu destekle daha iyi hizmetler yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Arslan, şöyle devam etti:

"Amacımız seyahat ederken sizin seyahat konforunuzu artırmak, bir yerden bir yere ulaşımınızı kolaylaştırmak ama sadece bununla sınırlı değil ülkemizin büyüyebilmesi, kalkınabilmesi, sanayisini büyümesi, ticaretinin ekonomisinin büyümesi için de yine ulaştırma altyapılarımız olmazsa olmazımız. Bunu en iyi de Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız biliyor, onlara müteşekkiriz. Bu ülke ekonomisinin en sıkıntılı olduğu, dünya krizle boğuşurken krizin Türkiye'den teğet geçtiği dönemlerde dahi 'Ulaştırma altyapı projeleri hiç durmasın.' dedi çünkü bu ülkenin büyümesinin lokomotifi, ticaretinin artmasının, ekonomisinin büyümesinin lokomotifi dediler." 

Malatya'da 1923'ten 2002'ye kadar 36 kilometre, 14 yılda ise 363 kilometre bölünmüş yol yapıldığını aktaran Arslan, "Malatya'nın bölünmüş yol miktarı 400 kilometreye gelmiş durumda. Sıcak asfalt hiç yokken 250 kilometre yapılmıştır. Bizden önceki 10 yılda Malatya'ya 181 milyon lira harcanmışken AK Parti dönemlerinde sadece ulaştırma alanındaki para 3 milyar lira." dedi.

Arslan, bugün açılan Erkenek Tüneli ile kentin tüneller şehri haline geldiğini bildirdi. Çevre yolunu önemsediklerini belirten Arslan, 22 kavşak ve faklı sayıda hemzemin sinyalli geçit olan proje tamamlandığında 20 dakikada çevre yolunun geçileceğini söyledi.

"Önemli bir eksiği gidermiş olacağız"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de ramazanın ilk günlerinde temelini attıkları çevre yolunun hayırlı olmasını diledi. Projenin 15 yıldır gündemde olduğuna işaret eden Tüfenkci, Malatyalılar tarafından "hayal" olarak ifade edilen projenin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Tüfenkci, projenin sadece Malatya için değil doğu, kuzey ve güney için önemli olduğunu anlatarak "Projeyle özellikle transit taşımalarda, lojistik taşımalarda ve en önemlisi de vatandaşımızın konforlu bir şekilde seyahat etmesi noktasında önemli bir eksiği inşallah bugün atacağımız temelle gidermiş olacağız." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin büyüdüğüne dikkati çeken Tüfenkci, şunları söyledi:

"Sizler 16 Nisan'da güçlü bir destek verdiniz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı güçlü bir destek verdiniz, Türkiye'nin istikrarını da istikbalini de garanti altına aldınız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık Türkiye daha da hızlanacak ve biz daha hızlı bir şekilde karar alacağız, yatırımları Türkiye daha güçlü bir şekilde yapacak ve Türkiye 2023 hedeflerini sizlerin desteği ve gayretiyle emin adımlarla yakalayacak. Birileri 2023 hayal dese de biz orta vadeli büyüme planımızı Allah'ın izniyle 2017'de tutturacağız. 2018 ve 2019'da da planladığımız gibi büyüyerek 2019'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yine sizlerin Türkiye'yi düşünerek güçlü desteğinizle adım atmış olacağız ve insanımızı layık olduğu yaşam standartlarını kavuşturmuş olacağız."

"Sizlere hizmet etmek onur ve şeref"

Tüfenkci, vatandaşlardan desteklerinin sürmesini isteyerek şöyle konuştu:

"Hizmet bu ekibin işi, bakanlarımızın, Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın işi. Bizim için sizlere hizmet etmek onur ve şeref. Onun için biz her hizmette insanı odak alıyoruz ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyerek yola çıkan bir partinin, iktidarın mensuplarıyız. İnsanlarımızın mutluluğuna, birliğine, beraberliğine ne gerektiriyorsa o hizmette AK Parti vardır, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız vardır. Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi, ekonomimizi büyütüyoruz. Nasıl sizler 15 Temmuz'da hain darbe girişimize karşı, demokrasiye, milli iradeye sahip çıktıysanız 16 Temmuz'dan sonra da bu millet ekonomiye sahip çıktı. Allah'ın izniyle de 2016'da 2,9 büyüdük ve o uzman ekonomistleri de şaşırttık. Hain darbe girişiminden sonra başlattıkları ekonomik terörle, 'Türkiye ekonomisi çökecek, Türkiye'yi dize getireceğiz' demişlerdi ama Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin almış olduğu tedbir ve teşviklerle onların hayallerini ve umutlarını sizin desteklerinizle boşa çıkarttık, boşa çıkarmaya da devam edeceğiz."

Malatya Valisi Mustafa Toprak da Türkiye'nin geliştiğini, bu süreçte tüm illerde olduğu gibi Malatya'nın da her geçen gün değiştiği ve geliştiğini anlatarak destekte bulunanlara teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Malatya için çevre yolunun elzem olduğunu dile getirdi. Bugün bir ilke daha imza atarak 54 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu'nun temelini attıklarını ifade eden Çalık, katkıda bulunanlara kaydetti.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da Malatya Kuzey Çevre Yolu hakkında teknik bilgi verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in konuşmalarının ardından Malatya Kuzey Çevre Yolu'nun temeli protokol üyelerince butona basılarak atıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Arslan'dan Doğu Anadolu'ya 6 tünel müjdesi
  • 18.06.2018 10:25

Bakan Arslan'dan Doğu Anadolu'ya 6 tünel müjdesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ağrı-Erzurum karayolun ...

İstanbul Yeni Havalimanı için uluslararası bildirimler yapıldı
  • 18.05.2018 17:03

İstanbul Yeni Havalimanı için uluslararası bildirimler yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havaliman ...

"Türkiye'deki demiryolu ağının yüzde 90'ını yeniledik"
  • 09.05.2018 17:17

"Türkiye'deki demiryolu ağının yüzde 90'ını yeniledik"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'deki demiryolu ...

Bakan Arslan: ''Toplam 19 kilometre tünel yapacağız''
  • 21.04.2018 17:32

Bakan Arslan: ''Toplam 19 kilometre tünel yapacağız''

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, banliyö hizmeti verecek ...

Bakan Arslan: 2020'de Çeşme - Alaçatı Havalimanı hizmete girecek
  • 21.04.2018 16:53

Bakan Arslan: 2020'de Çeşme - Alaçatı Havalimanı hizmete girecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Sivil Havacılık Ak ...

"İnşallah 29 Ekim 2018'de hep beraber yeni havalimanının ismini öğreneceğiz"
  • 10.02.2018 17:00

"İnşallah 29 Ekim 2018'de hep beraber yeni havalimanının ismini öğreneceğiz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havaliman ...