maritbet girişmaritbet
Mahall Bomonti opera ve bale günlerine sponsor oldu

Mahall Bomonti opera ve bale günlerine sponsor oldu

Türkerler Holding’in desteğiyle, Türkiye’nin ilk uluslararası opera ve bale günlerine imza atıyor.

Efes Antik Şehri'nde düzenlenecek uluslararası etkinliğe Mahall Bomonti İzmir markasıyla sponsor olan Türkerler Holding'in Genel Koordinatörü Profesör Dr. Attila Sezgin, “Dünya kültür mirasının en güzel mekanlarından birinde, Devlet Opera ve Balesi'yle Türkiye için bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Köklü geçmişi ve gerçekleştirdiği dev projelerle Türkiye ekonomisine yön veren önemli gruplar arasında yer alan Türkerler Holding, gayrimenkul projesi Mahall Bomonti İzmir'le muhteşem bir sanat organizasyonuna daha destek oluyor. Türkiye'nin en güçlü sanat kurumlarından Devlet Opera ve Balesi'yle muhteşem bir organizasyona imza atılıyor.

Efes Opera ve Bale Günleri'nin detayları, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Haldun Özörten, Selçuk Belediye Başkanı D. Zeynel Bakıcı ve organizasyonun sponsorluğunu üstlenen Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin'in de katıldığı İZDOB Elhamra Sahnesi'nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Efes Opera ve Bale Günleri programında bir açılış konseri, bir opera ve bir bale sunulacak. İzmir Devlet Operası ve Balesi tarafından 16 Eylül 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Gala Konser” ile başlayacak etkinlikte; G. Verdi'nin Aida, Il Trovatore, Rigoletto, La Traviata operalarından arya ve düetler seslendirilecek. G.Puccini'nin La Boheme, Tosca operalarından, Ch.Gounod, Offenbach ve G. Donizetti, R. Leoncavallo'dan arya ve düetler seyirci ile buluşturulacak. Orkestra şefi Tulio Varas yönetiminde İzmir Devlet Opera Orkestrası, İtalyan solistler Soprano Daniela Cappiello ve Tenor Gianluca Terranova'ya eşlik edecek.

19 Eylül 2017 Salı günü ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından 18 yüzyılda Osmanlı kültür ve yaşayışının etkisiyle Avrupa'da unutulmayacak besteciler, besteler, eserler ortaya çıkaran Turquerie akımının en çarpıcı örneklerinden biri sahnelenecek. Mozart'ın ünlü operası “Saraydan Kız Kaçırma” Yekta Kara'nın usta rejisi ile Efes'te sunulacak.

İzmir-Efes Opera ve Bale Günleri'nin kapanışı, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 22 Eylül 2017 Cuma günü sahnelenecek “Romeo İle Jüliet” balesi ile olacak. Shakespeare'in aynı adlı oyunundan Tchaikovsky'nin bestelediği bu ünlü eser Volkan Ersoy ve Armağan Davran koreografisi ile seyircinin karşısında olacak.

“Mahall Bomonti İzmir sanatseverlerin gözdesi olacak”

Türkerler Holding Genel Koordinatörü Profesör Dr. Attila Sezgin, özellikle kültür ve sanat olmak üzere toplumsal yaşamın gelişmesine katkıda bulunmanın grubun temel hedefleri arasında olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Köklü geçmişi ve hizmetleriyle cumhuriyetin en önemli kurumları arasında yer alan Devlet Opera ve Balesi'nin ve dolayısıyla sanatın, sanatçının yanında olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye için bir ilk olan bu organizasyonun bir parçası olmak bizim için gurur vesilesidir.”

Profesör Sezgin şöyle devam etti: “Türkerler Holding'in gayrimenkul geliştirme projesi ‘Mahall Bomonti İzmir', başladığı ilk günden bu yana kültür-sanat, spor ve çevre konularında onlarca sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. Tarihle ve sanatla iç içe tasarlanan Mahall Bomonti İzmir tamamlandığında hiç şüphesiz İzmir'deki kültür atmosferine büyük katkı sağlayacaktır. İzmirli sanatseverlerin en gözde mekânı olacaktır.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahall Bomonti İzmir basın toplantısı yayında!
  • 21.12.2016 12:21

Mahall Bomonti İzmir basın toplantısı yayında!

Mahall Bomnonti İzmir basın lansmanı, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı K ...

Mahall Bomonti İzmir foto galerisi!
  • 30.12.2016 14:03

Mahall Bomonti İzmir foto galerisi!

Türkerler Holding imzasıyla İzmir'de hayata geçirilen Mahall Bomonti İzmir proje ...

Yozgat'ta Millet Bahçesi için ilk adım atıldı
  • 02.03.2021 11:30

Yozgat'ta Millet Bahçesi için ilk adım atıldı

Yozgat'ta Millet Bahçesi Projesi kapsamında, eski Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ...

Rusya Devlet Başkanı Putin'den nükleer santral tepkisi!
  • 23.09.2020 21:21

Rusya Devlet Başkanı Putin'den nükleer santral tepkisi!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer santralleri kapatan devletlere ''Od ...

"Belediyelere müracaat edip evlerinizin risk tespitini yaptırın"
  • 17.08.2020 12:43

"Belediyelere müracaat edip evlerinizin risk tespitini yaptırın"

Murat Kurum, "Riskli alanları ve yapıları tespit etmeye, afetlere dayanıklı konu ...

Türkerler Holding, 3 projesiyle Evim Türkiye Fuarı'na katılacak
  • 29.01.2019 11:52

Türkerler Holding, 3 projesiyle Evim Türkiye Fuarı'na katılacak

Türkerler Holding, 8–10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf kentinde ...