maritbet girişmaritbet
Lütfi Elvan ‘Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul’u yapcağız’

Lütfi Elvan ‘Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul’u yapcağız’

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul projelerini teker teker gerçekleştireceğiz” dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı ve Kanal İstanbul projelerini teker teker gerçekleştireceğiz” dedi.

Bakan Elvan, İstanbul merkezli operasyonla ilgili, iktidara geldikleri günden beri iç ve dış güçlerin, Türkiye'nin gelişmesinden büyümesinden rahatsız olduğunu bildiklerini söyledi

İçeriden ve dışarıdan yapılmak istenen hiçbir darbe girişimine izin vermeyeceklerini vurgulayan Elvan, 2003 yılından beri birçok engellerle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin gelişmesi ve büyümesinden, kendi kararını kendisi veren bir ülke olmasından rahatsız olan kesimlere karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Elvan, "Bugüne kadar başarılı çıktık. Bundan sonra da başarılı şekilde çıkacağız. Türkiye'yi geliştirmeye, büyümeye devam edeceğiz. Vesayet altında bir Türkiye istemiyoruz. Kendi kararını kendisi verebilen bir ülke istiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu alanda da çok önemli gelişmeler sağladık. Demokratik alanda, temel hak ve hürriyetler alanında, ekonomik alanda çok önemli gelişmeler sağladık. Bundan sonraki süreçte de bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'nin gelişmesine, büyümesine katkı sağlayabilecek ne varsa yerine getireceğiz" diye konuştu.

Üçüncü köprü ve üçüncü hava limanı projesi

"İstanbul'daki üçüncü köprü ve üçüncü hava limanı projelerinin Türkiye'ye kazandıracağı ekonomik katkılar ve dünyanın bu projelere bakışı nasıl?" sorusunu Elvan, şöyle yanıtladı: "Birçok mega, büyük projeler gerçekleştirdik. Sadece Türkiye'de değil, dünyada ses getiren büyük projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Üçüncü köprü hızla yükseliyor. Aşağı yukarı köprü ayakları 200 metreye yaklaştı. Üçüncü köprümüzü de üçüncü hava limanımızı da Kanal İstanbulumuzu da bunların hepsini teker teker gerçekleştireceğiz. Ancak bunların gerçekleştirilmesinden rahatsız olan kesimler var. Bunlara karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımızın bize desteği sürdüğü müddetçe bunları da gerçekleştirmememiz için hiçbir neden yok. İnşallah Türkiye istikrar adası olmaya devam edecek. İstikrar adası olan bir Türkiye'yi, istikrarsızlık içinde olan bir adaya dönüştürmek isteyen kesimler olduğunu biliyoruz. Ama özetle şunu ifade edeyim; Türkiye istikrar adası olmaya, güven adası olmaya devam edecek. Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden elbette dışarıda bazı kesimlerin rahatsız olması son derece doğal ama biz mücadelemizi sürdürüyoruz, bu projelerimizi gerçekleştireceğiz."

TOKİ HABER

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"
  • 27.08.2022 13:45

Bakan Kurum "Kanal İstanbul projesi iptal edilmedi"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstan ...

Kanal İstanbul projesinde son durum ne?
  • 02.11.2021 09:28

Kanal İstanbul projesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ''Kanal İstanbul güzergahın ...

Banka kredilerinin yüzde 32.1’i ev almak için çekildi
  • 10.08.2021 10:21

Banka kredilerinin yüzde 32.1’i ev almak için çekildi

Vatandaş konut almaya devam ediyor. Yılın ilk çeyreği itibarıyla bankalardan 277 ...

Bakan Elvan faizsiz ev ve konut edindirme kampanyaları ile ilgili açıklama yaptı
  • 18.11.2020 09:07

Bakan Elvan faizsiz ev ve konut edindirme kampanyaları ile ilgili açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığın ...

Ahmet Arslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!
  • 06.10.2017 15:00

Ahmet Arslan'dan Kanal İstanbul açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesiy ...

Üçüncü köprüde son durum!
  • 20.07.2015 11:06

Üçüncü köprüde son durum!

Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayacak olan yapımı devam eden 3’üncü ...