maritbet girişmaritbet
Lütfi Elvan o tren yolu için tarih verdi!

Lütfi Elvan o tren yolu için tarih verdi!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu-İpekyolu demir yolu projesi ile ilgili tarih verdi: "2015 yılı içinde..."

Resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldığı uluslararası konferansın ardından açıklama yaptı. Bakü-Tiflis-Kars demir yolu projesinin aynı zamanda kardeşlik bağlarını sağlamlaştıran bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Elvan "Bu proje ekonomik ve kültürel bağların güçlendirilmesi projesidir.  Tarihi İpek yolunun bir anlamda yeniden canlandırılması projesidir " dedi.

Yaptığı açıklamada Londra'dan Pekin'e uzanan hatta iki önemli eksiğin giderildiğinin altını çizen Elvan "Bunlardan biri Marmara denizine geçiş burada kesintisi söz konusuydu. İkinci bir kesinti ise biliyorsunuz Bakü-Tiflis-Kars hattıydı. Biz bu Marmaray tamamlayarak dünyanın en önemli projelerinden olan Marmaray projesini tamamlayarak birinci eksikliğimizi giderdik. İkinci eksikliğimiz olan Bakü- Tiflis- Kars hattını da önümüzdeki yıl tamamlayacağız ve hizmete sunacağız. Bu sadece üç ülkeyi yanı Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'ı ilgilendiren proje değil gerçekten tüm bölgeyi ilgilendiren, Avrupa'yı ilgilendiren çok önemli projelerden bir tanesidir” açıklamalarını yaptı.

Bakan Lütfi Elvan gelen bir soru üzerine “Bakü-Tiflis-Kars demir yolu Marmaray'la birleşecektir. Bu bizim en önemli projemiz. Mutlaka Marmaray'la birleştireceğiz. Bakü'den çıkan bir kardeşimiz hızlı tren ile İstanbul'a ulaşacak, Avrupa'ya ulaşacak. Dolayısıyla bu problem de ortadan kaldırılmış olacak. Türkiye tarafını bu yıl sonu itibariyle tamamlıyoruz. Bizim kesimimize bulunun 700 milyon dolarlık ve 79 kilometrelik kesimi Aralık ayı sonu itibariyle bitirmeyi ancak diğer kesimde tünel çalışmaları var biliyorsunuz ama hedefimiz 2015 yılı içinde artık treni raya indirip hareket ettirmek” yanıtını verdi.

Sorulan bir başka soru üzerine ise Bakan Elvan Nahcivan- Kars yolu projesinin hem Türkiye hem de Azerbaycan gündeminde olduğunu kaydederek projenin Azerbaycan'la birlikte gerçekleştirileceğini sözlerin ekledi.

İHA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lütfi Elvan o tren yolu için tarih verdi!
  • 17.10.2014 12:30

Lütfi Elvan o tren yolu için tarih verdi!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu-İpekyolu demir yolu proj ...

Lütfi Elvan Kahramanmaraş'a hızlı tren müjdesi verdi
  • 22.03.2014 16:56

Lütfi Elvan Kahramanmaraş'a hızlı tren müjdesi verdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan Kahramanmaraş'a hızlı tren ...

Hamdi Topçu '3. havalimanına ihtiyaç var, ertelenemez'
  • 12.02.2014 09:13

Hamdi Topçu '3. havalimanına ihtiyaç var, ertelenemez'

ÇED olumlu raporuna durdurma kararı da İstanbul'a yapılacak 3. Havalimanı'nın in ...