maritbet girişmaritbet
Lüleburgaz'a 300 yataklı devlet hastanesi inşa ediliyor

Lüleburgaz'a 300 yataklı devlet hastanesi inşa ediliyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaklaşık 50 dönüm kapalı alana sahip ve 87 milyon 890 bin liraya mal olacak hastane 2018 yılında tamamlanacak.

Tamamlandığında Kırklareli'nin en büyük hastanesi olacak 300 yataklı devlet hastanesi D 100 Karayolu kenarına inşa ediliyor. Yaklaşık 63 dönüm kampüs içerisinde Ağız ve Diş Sağlığı'nın da bulunacağı hastane, ilçedeki sağlık hizmetini bir araya toplayacak.

Lüleburgaz Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bahadır Alkan, inşaatı devam eden 300 yataklı yeni hizmet binası ihalesinin 31 Ağustos 2016 tarihinde, yer tesliminin ise, 22 Mart 2017 tarihinde yapıldığını hatırlattı. Opr. Dr. Alkan, "Toplam ihale bedeli 87 milyon 890 TL olan yeni hastanenin 48 bin 566 metrekare kapalı alana sahip olacağı, 63 bin 397 metrekare toplam arsa alanına kuruluyor. Yeni hastane binasında 12 ameliyathane, 52 yoğum bakım yatağı, 14 diyaliz yatağı, 29 acil yatağı olacak" dedi.

Sağlık hizmetleri aynı kambüsta verilecek

Başhekim Opr. Dr. Bahadır Alkan, 300 yatak kapasiteli hastane inşaatı tamamlandığında üç ayrı kampüste verdikleri sağlık hizmetinin tek yerde toplanacağını ifade etti. Opr. Dr. Alkan, "Planlanan bitiş tarihi 3 Ağustos 2018 olup şuan inşaat yüzde 38 oranında devam etmektedir. D-100 Karayolu kenarında aynı kampüs içinde Ağız ve Diş Sağlığının da bulunacağı hastane Kırklareli'nin en büyük hastanesi olacaktır'' dedi.

Hizmet standartları yükselecek

İnşaatı devam yeni Lüleburgaz Devlet Hastanesi ile aynı bahçe içerisinde temeli atılan Lüleburgaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz yeni binası ile hizmet hizmet standartlarını yükselteceğini vurgulayan Opr. Dr. Bahadır Alkan, “Şuan ki hizmet binamızda 20 üniteyle hizmet vermekteyiz, inşası başlanmış olan yeni hizmet binamızda Lüleburgaz halkına daha iyi hizmet verebilmek için ünite sayımızı arttırmayı planlıyoruz. Yaklaşık 27 ünite ile 2018 yılı sonunda hizmete geçilmesi planlanmaktadır. Hasta memnuniyeti yanında personelimizin de huzurlu çalışma ortamında hizmet sunarak hasta memnuniyeti üst seviyelere taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan, geçtiğimiz ay beraberinde Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ve İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ile birlikte yapımı süren 300 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, inşaatı yapan firma yetkililerinden bilgi alarak, inşaatın zamanında bitirilmesi konusunda çalışmaların aksamadan devam etmesini istedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Lüleburgaz'a 300 yataklı devlet hastanesi inşa ediliyor
  • 02.01.2018 09:56

Lüleburgaz'a 300 yataklı devlet hastanesi inşa ediliyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yaklaşık 50 dönüm kapalı alana sahip ve 87 m ...