maritbet girişmaritbet
Lojmanlarda öncelikli satın alma hakkı memurun!

Lojmanlarda öncelikli satın alma hakkı memurun!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu lojmanlarının satışını, öncelikli olarak içinde oturan memura yapacaklarını belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu lojmanlarının satışını, öncelikli olarak içinde oturan memurun talebi üzerine yapacaklarını belirterek, "İhaleye çıkacağız ve oluşan fiyatın yüzde 10 düşüğüne alım hakkını ilk olarak memurumuza vereceğiz." dedi.

Maliye Bakanlığının iki ayrı Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakan Ağbal, yaptığı açıklamada kamu lojmanlarının satışını da düzenleyen kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Söz konusu kanunun uygulanmasına ilişkin açıklayıcı hükümlerin bulunduğu tebliğin bugün Resmi Gazete'de yayımlandığına işaret eden Ağbal, tebliğle lojmanların öncelikli satın alma hakkını memurlara verdiklerini söyledi.

AK Parti hükümetleri olarak, toplumun tüm kesimleri gibi memurları da düşünerek kararlar aldıklarının altını çizen Ağbal, şöyle devam etti: 

"Satışa, öncelikle kat mülkiyeti olan konutlarda halihazırda oturan ve satın alma talebi bulunan konutlarla başlayacağız. Kat mülkiyeti bulunmayan konutların da kat mülkiyetinin çıkarılması sağlanacak ve onlar bundan sonra satışa konu edilecek. Şu anda savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerinde kullanılanlar hariç, satışa konu 50 bin lojman var. Bu lojmanların satışını, kamu kurumlarımızın yapacağı çalışmalar çerçevesinde, öncelikli olarak içinde oturan memurumuzun talebi üzerine yapacağız. İhaleye çıkacağız ve oluşan fiyatın yüzde 10 düşüğüne alım hakkını ilk olarak memurumuza vereceğiz yani memurumuz ihale sonucunda oluşan fiyat üzerinden, 'Bu konutu ben alacağım.' derse, peşin ödemede ortaya çıkan fiyatın yüzde 10 düşüğüne alabilecek. Taksitle ödemek isterse yüzde 25'i peşin, 48 aya kadar taksitle kendisine satacağız. Memurumuz, bu satışlar için banka kredisi de kullanabilecek."

"Hazine taşınmazları en etkin şekilde kullanılacak"

Bakan Ağbal, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Hazine taşınmazlarının kamu idarelerine tahsisiyle ilgili tebliğle de kamu kaynağı olan bu taşınmazların ekonomik, etkili ve verimli kullanılması amacıyla tahsis kriterlerinin belirlendiğini bildirdi.

Bu kapsamda, kamu idarelerinin öncelikle varsa kendi mülkiyetlerindeki taşınmazları kullanmalarının, mevcut tahsisli taşınmazların boş ve atıl kısımlarının en etkin şekilde değerlendirilmesinin sağlandığını aktaran Ağbal, şunları kaydetti:

"Yine bu tebliğle imar planında konut, ticaret ve sanayi alanı olarak ayrılan Hazine taşınmazları için tahsis talebinde bulunulamayacak. Kamu idareleri mevcut ve gelecek yıllardaki ihtiyaçlarını dikkate alarak tahsis talebinde bulunacak ve zorunlu olmadıkça şehir merkezlerinde ve kıymetli alanlarda yer alan Hazine taşınmazlarını talep edemeyecek." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Tapudaki şerhleri en kısa sürede kaldıracağız'
  • 22.02.2018 14:20

'Tapudaki şerhleri en kısa sürede kaldıracağız'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Antalya'nın Aksu ilçesindeki imar sorununun çözümüne y ...

Taşınmaz satışları 9,9 milyar lira gelir sağlayacak
  • 24.10.2020 10:12

Taşınmaz satışları 9,9 milyar lira gelir sağlayacak

Devlet, gelecek 3 yılda aralarında lojman, sosyal tesis ve arsaların bulunduğu t ...

"Gayrimenkuldeki büyük sermaye harekete geçecek"
  • 29.01.2019 16:06

"Gayrimenkuldeki büyük sermaye harekete geçecek"

MÜSİAD tarafından Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ`ye (GABORAS) ilişkin son geli ...

"Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım çekebiliriz"
  • 24.12.2018 09:27

"Gayrimenkul borsasıyla yabancı yatırım çekebiliriz"

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, "Gayrimenkul borsasıyla i ...

'İmar barışı ekonomiye çok ciddi destek verecek'
  • 13.06.2018 14:09

'İmar barışı ekonomiye çok ciddi destek verecek'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, mayıs ayı merkezi yönetim bütçesinin fazla vereceğini ...

Bakan Ağbal'dan yeni teşviklerle ilgili açıklama!
  • 18.05.2018 12:17

Bakan Ağbal'dan yeni teşviklerle ilgili açıklama!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlar Kurulu kararıyla getirilen teşviklere ilişkin ...