maritbet girişmaritbet
Lodos ulaşımı etkiledi!

Lodos ulaşımı etkiledi!

İstanbul Deniz Otobüsleri lodos nedeniyle tüm iç hat seferlerini, Bursa Deniz Otobüsleri de bazı seferlerini iptal etti.

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), internet sayfasından yapılan açıklamada, tüm iç hat deniz otobüsü seferlerinin şiddetli lodos nedeniyle iptal edildiği, dış hat seferlerinden de 07.45 Yenikapı - Yalova hızlı feribotu, 14.30 Yalova-Kartal deniz otobüsü ve 18.30 Bandırma - Yenikapı hızlı feribot seferlerinin yapılmayacağı belirtildi.

BUDO'dan yapılan açıklamada ise 07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş), 09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş), 10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya), 12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) 12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği bildirildi.

Bu arada, şiddetli lodos gece boyunca İstanbul'da etkili oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'ne kıyısı olan ilçelerin sahillerinde büyük dalgalar görüldü.

Kuzey Ege'de fırtına

Kuzey Ege'de de saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe arasındaki saat 13.00 ve 17.00 ile Kabatepe-Gökçeada arasındaki saat 10.00 ve 15.00'te yapılacak seferlerle Bozcaada-Geyikli arasında 07.30 ve Geyikli-Bozcaada arasındaki saat 10.00 seferi iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin yetkilileri, fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından seferlerin normal seyrine döneceğini bildirdi.

Yetkililer, hattaki diğer seferlerin ise normal olarak sürdüğünü kaydetti.

Köprü'de motosikletler etkilendi

Boğaziçi Köprüsü Bakım İşletme Başmühendisliği'nden bir görevli, yaptığı açıklamada, aşırı rüzgar nedeni ile köprüde sarsıntı oluştuğunu kaydetti.

Görevli, “Sabah erken saatlerde, rüzgarın saatteki hızı 60 KM'ydi. Şimdi 50'lere indi. Bu durum sürüş güvenliğini etkilemedi. Ancak, motosiklet kullanıcıları bir miktar zorlandı. Onlara da köprüdeki emniyet görevlileri yardım etti” dedi.

Yorum Yaz