maritbet girişmaritbet
'LED pazarı, 2022 yılına kadar 25,5'lik büyüme gösterecek'

'LED pazarı, 2022 yılına kadar 25,5'lik büyüme gösterecek'

İstanbulLight Marka Direktörü Engin Er, aydınlatma sektörünün 2022 yılına kadar büyüme göstereceğinden söz etti.

Dünya çapında enerjinin verimli kullanılması aydınlatma sektöründe LED teknolojisine ivme kazandırdı. Aydınlatma sektöründe yaşanan bu değişim Türkiye aydınlatma pazarının geleceğini de etkiliyor. 

Devlet desteği LED altyapısına dönüşümü hızlandırdığını belirten İstanbulLight Marka Direktörü Engin Er; “Özellikle sokak aydınlatma cephesinde 15 milyon bireysel sokak armatürü ile büyük bir dönüşüm var. Bu sayede ülke düzeyinde enerji tüketiminde yüzde 80 tasarruf sağlanıyor. Ülkemiz için gelecekte LED talebini artıracak daha fazla projenin bizi beklediğini biliyoruz” dedi.

Önümüzdeki beş yıl içerisinde yüzde 25,5 büyüyecek

Türkiye LED pazarının büyük bölümü aydınlatma tarafından yönetilirken, mobil cihazlar ve ekranlar, LED talebinin bir sonraki önemli kısmına katkıda bulunuyor. 

LED pazarında yapılan son araştırmalara göre 2022 yılına kadar her segmentte büyüme ön gördüklerini dile getiren İstanbulLight Marka Direktörü Engin Er; “Beyaz eşyadan cep telefonlarına kadar birçok alanda kullanılan LED ürünler, enerji verimliği politikaları ile birleşince önümüzdeki dönemin LED bileşen pazarına yönelik en yüksek büyüme oranını ve hacim büyümesine katkıda bulunması bekleniyor. En son verilere göre önümüzdeki 2022 yılına kadar pazarın yüzde 25,5'lik bir büyüme oranı göstermesini öngörüyoruz” dedi.

Dış mekan LED geliri 5 kat artacak 

Modern ofislerin, mağazaların, spor salonlarının, restoranların ve otellerin iç mekan uygulamalarında ön plana çıkan sektörün en yeni trendlerinden LED aydınlatma; sağladığı enerji tasarrufu ile son yıllarda cephe, tünel ve yol, park ve bahçe aydınlatması gibi dış mekan aydınlatma uygulamaları için de fırsatlar sağlıyor. 

Devlet desteği ve çevresel uygulamaları ile dış mekan aydınlatma uygulamalarında da LED talebinde artış yaşanacağını söyleyen İstanbulLight Marka Direktörü Engin Er; “Son yıllarda Türkiye'de iç mekan uygulamasında LED aydınlatma talebi yoğun olsa da hem iç hem de dış pazarlara yönelik devlet desteği sayesinde dış mekan aydınlatma uygulamasının 2022'ye kadar iç mekan uygulamasındaki talebi aşmasını bekliyoruz. 2016 yılında LED ürün gelirleri 19 milyon dolarlık bir paya sahipken, bu rakamın 2022 yılında 102 milyon dolar olması öngörülüyor. Bu Türkiye'nin LED pazarındaki da potansiyelini gözler önüne seriyor. Bu öngörüler ışığında İstanbulLight olarak LED'deki en son teknolojileri ve yenilikçi ürünleri fuarımıza taşıyoruz. Aydınlatma sektöründe en son geliştirilen inovatif ürünleri inovasyon alanında; sektöre ilişkin futuristik yaklaşımları da trend alanında hedef pazarlarla buluşturacağız” dedi. 

Aydınlatma sektörünün buluşma noktası İstanbulLight, bu yıl kapsamına Aydınlatma ve LED Teknolojilerinin yanı sıra Dekoratif Aydınlatma, Bina Otomasyon Sistemleri, Elektrik Malzeme ve Ekipmanları ile birlikte Aydınlatma Tasarımcılığını da dahil ederek aydınlatma sektörünün tüm unsurlarını bir araya getiriyor. İstanbulLight, 21 - 24 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Luxxu'dan sıradışı avize tasarımları
  • 16.03.2022 15:17

Luxxu'dan sıradışı avize tasarımları

Aydınlatma tasarımlarıyla öne çıkan Luxxu'dan en güzel avize örnekleri galerimiz ...

Geniş ışık kaynakları ile mekanınızı homojen aydınlatın!
  • 29.03.2021 11:19

Geniş ışık kaynakları ile mekanınızı homojen aydınlatın!

Geniş ışık kaynakları ambiyans ışığının daha dengeli olmasını sağlıyor. Geniş ış ...

Aydınlatmalarınız duvara taşıyın!
  • 26.03.2021 10:18

Aydınlatmalarınız duvara taşıyın!

Duvar aydınlatmaları iç mekanları daha aydınlık hale getirirken aynı zamanda dek ...

Askı aydınlatma üniteleri ile mekanlarınızı aydınlatın
  • 24.03.2021 10:27

Askı aydınlatma üniteleri ile mekanlarınızı aydınlatın

Genellikle lokal aydınlatmalarda kullanılan askı lambalar genel aydınlatma çözüm ...

Aydınlatmanızı bulutlarla sağlayabilirsiniz!
  • 01.02.2021 15:05

Aydınlatmanızı bulutlarla sağlayabilirsiniz!

Bulut lambalar mekanlarınızda eşit dağılımlı bir aydınlatma sağlıyor. Birçok mek ...

Duvar aydınlatmaları ile ışıklandırmanızı tamamlayın!
  • 27.01.2021 14:13

Duvar aydınlatmaları ile ışıklandırmanızı tamamlayın!

Çeşitli şekillerdeki duvar aydınlatmaları ortam aydınlatmanıza yardımcı olurken ...