maritbet girişmaritbet
Kwaak Young Hoon Recep Altepe’yi ziyaret etti

Kwaak Young Hoon Recep Altepe’yi ziyaret etti

İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kwaak Young Hoon, önümüzdeki yıl yapılacak 10. İpekyolu Belediye Başkanları Forumu öncesinde Recep Altepe’yi ziyaret etti

Bursa'ya ilk kez geldiğini ve tarihi birikimine hayran kaldığını belirten Hoon, “8500 yıllık tarihi birikiminiz var. Osmanlı'nın 6 Sultanına ev sahipliği yapıyorsunuz. Nasıl oldu da dünya bugüne kadar Bursa'yı tanımadı” dedi. Dünyanın en eski ticaret yollarından biri olan ve uzunluğu 7 bin kilometreyi bulan İpek yoluna yeni sosyal, kültürel ve ticari işlevler yüklemek amacıyla Güney Kore'nin Yeosu kentinde geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Dünya 8. İpek Yolu Şehirleri Belediye Başkanları Forumu'nda, Bursa önemli bir görev üstlendi.  2015 yılında yapılacak Belediye Başkanları Forumu'na ev sahipliği için aday olan ve aralarında Budapeşte (Macaristan), Kotor (Karadağ), Bişkek (Kırgızistan) ve Semerkant (Özbekistan) gibi tarihi kentlerin de bulunduğu şehirler arasında ev sahipliği görevi Bursa'ya verildi. Bursa'da 2015 yılında 30 kadar ülkeden 120 ipek yolu şehrinin belediye başkanları ve yöneticilerine ev sahipliği yapmaya yönelik hazırlıklarını sürdürürken, İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kwaak Young Hoon, eşi ve beraberindeki heyetle forum öncesi ön görüşmelerde bulunmak üzere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.

“Dünya Bursa'yı nasıl oldu da tanımadı”
Aynı zamanda Dünya Vatandaşları Örgütü Başkanı da olan Dr. Kwaak Young Hoon Gaziantep'te düzenlenen İpekyolu Üniversiteleri İşbirliği Sözleşmesi ve İpekyolu Otelleri işbirliği sözleşmesi imza törenine katılmak amacıyla Türkiye'ye geldiğini belirterek, önümüzdeki yıl Belediye Başkanları Forumu'nun yapılacağı Bursa'yı da görmek istediğini kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Müzesi, Tekstil Sanayi Müzesi, Enerji Müzesi ve İpek Müzesi'ni inceleme fırsatı bulduğunu kaydeden Hoon, “Bursa'ya ilk defa geliyorum. 8500 yıllık tarihi birikiminiz var. Osmanlı'nın 6 Sultanına ev sahipliği yapıyorsunuz. Nasıl oldu da dünya bugüne kadar Bursa'yı tanımadı. Yaptığınız çalışmaları takdirle karşılıyorum. 2015 yılındaki İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu, yeni bilgi kesitlerine sahip olmalı. Özellikle uzakdoğudan gelecek şehirlerin belediye başkanları, Bursa'da yaptığınız örnek çalışmalara hayran kalacaklardır. Bursa'da yapılacak buluşma; hem bu şehrin dünyaya tanıtımı anlamında hem de ipek yolu üzerindeki şehirler arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması noktasında önemli bir işlev üstlenecektir” dedi.

Örnek çalışmaları hayata geçiriyoruz
Bursa'nın tarihi ipek ve baharat yolu üzerine önemli bir nokta olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı'yı kuran ve 130 yıl başkentlik eden Bursa'nın bu kimliğini öne çıkarmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi. Hayata geçirdikleri tarihi çarşı düzenlemeleri ve restorasyon çalışmalarıyla Türkiye'nin bir çok kentine danışmanlık yapar hale geldiklerinin altını çizen Başkan Altepe, “Hangi kentimizde bir tarihi eser restore edilecekse ya da bir müze kurulacaksa bizim ekiplerimiz danışmanlık yapıyor. Tarihi miras çalışmalarımız kapsamında 2015 yılında ev sahipliği yapacağımız İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu'nu da bu bağlamda önemsiyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, ziyaretin sonunda günün anısına İpekyolu Belediye Başkanları Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kwaak Young Hoon'a el yapımı Bursa bıçağı hediye etti.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!
  • 29.12.2021 12:21

Togg Gemlik fabrikası inşaatı havadan görüntülendi!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (Togg) Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üret ...