maritbet girişmaritbet
Kuzuların Sessizliği filmindeki ev satışa çıktı

Kuzuların Sessizliği filmindeki ev satışa çıktı

Jonathan Demme'in yönetmenliğini üstlendiği 1991 yapımı Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs) filmindeki ev 300 bin dolara satışa çıkarıldı.

Kuzuların Sessizliği adlı filmde Ted Levine'in canlandırdığı Buffalo Bill karakterinin yaşadığı ve kurbanlarını işkenceyle öldürdüğü "dehşet evi" yeni sahibini bekliyor.

ABD'nin Pittsburgh kenti yakınlarındaki evin sahipleri Scott ve Barbara Lloyd evi 300 bin dolara satışa çıkardı.

Kuzuların Sessizliği filmindeki evin içi

1977 yılında nikahlarını da bu evde kıyan ve her ikisi de 63 yaşında olan Lloyd çifti buradan ayrılacakları için biraz hüzünlü. Barbara Lloyd "Bu evde evlendik, oğlumuzu bu evde büyüttük. Ama şimdi taşınmaya hazırız" diyerek hissettiklerini anlattı. Kuzuların Sessizliği'nin bazı sahnelerinin çekildiği ev üç katlı. Bahçesinde bir yüzme havuzu bulunan ev, 1910 yılında inşa edildi. Viktoryan tarzdaki evin dört yatak odası bulunuyor.

klasik eşyalarla düzenlenmiş dehşet evi

Eşyaların çoğu filmin çekildiği dönemdekiyle aynı  

Evdeki mobilya ve döşemelerin çoğu filmin çekildiği dönemdekiyle aynı. Tek ayrıntı, filmde bu evde yaşayan Buffalo Bill karakterinin kaçırdığı genç kızı hapsettiği bodrum katının gerçekte olmaması.  

Thomas Harris'in aynı adlı romanından uyarlanan Kuzuların Sessizliği, psikolojik gerilim türünün en iyi yapımlarından biri olarak tarihe geçti.

Anthony Hopkins, Jode Foster, Ted Levine ve Scott Glenn'in başrollerini üstlendiği film, 7 dalda Oscar adayı oldu. Tören gecesini de 5 ödülle bitirdi.

Filmde, geçmişte bir psikiyatr iken yamyamlık yapan bir katile dönüşen Hannibal Lecter'ın hastalıklı zihninin derinliklerine inerek bir başka psikopat katili ele geçirmeye çalışan genç FBI ajanını canlandıran Jodie Foster, en iyi kadın oyuncu Oscar'ını kazandı.

Teşekkür notunu evin sahiplerine bırakacaklar

Yamyam Hannibel Lecter'ı oynayan Anthony Hopkins de en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kucakladı. Usta aktör sadece 16 dakikalık performansıyla bu ödülü kazanan oyuncu olarak da tarihe geçti. En iyi film dalında da Oscar kazanan Kuzuların Sessizliği, yönetmeni Demme'e ve senaryo yazarı Ted Tally'ye de aynı ödülü getirdi.ABD Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasında değerlendirildi ve ABD Ulusal Film Arşivi Müzesi'nde koruma altına alındı.

Kuzuların Sessizliği filminin senaryosu

Filmin çekimleri tamamlandıktan sonra yönetmen Jonathan Demme ve başrol oyuncularından Jodie Foster, Lloyd çiftine teşekkür notu yazıp imzaladıkları bu senaryoyu bıraktı. Barbara ve Scott Lloyd, bu notu da evin sahiplerine bırakacak.

Kuzuların Sessizliği filminde satışa çıkan evde Ted Levine'in oynadığı Buffalo Bill karakteri yaşıyordu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuzuların Sessizliği filmindeki ev satışa çıktı
  • 22.08.2015 16:30

Kuzuların Sessizliği filmindeki ev satışa çıktı

Jonathan Demme'in yönetmenliğini üstlendiği 1991 yapımı Kuzuların Sessizliği (Th ...

Anthony Hopkins, doğduğu evi satın almak istiyor!
  • 07.01.2013 09:20

Anthony Hopkins, doğduğu evi satın almak istiyor!

Kuzuların Sessizliği filmiyle Oscar kazanan ünlü aktör Anthony Hopkins, ailesiyl ...