maritbet girişmaritbet
Kuzey Marmara'ya 398 kilometrelik otoyol!

Kuzey Marmara'ya 398 kilometrelik otoyol!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, dev proje bittiğinde Kuzey Marmara bölgesinin 398 kilometrelik yola kavuşacağını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,  "Proje tamamlandığında İstanbulumuz, dolayısıyla Kuzey Marmara bölgesi 398  kilometrelik modern bir otoyol ağına kavuşmuş olacak." dedi.

Bakan Turhan: Kuzey Marmara bölgesi modern bir  otoyol ağına kavuşmuş olacak
Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca-Yassıören  Kesimi açılış töreninde konuşan Turhan, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir  yandan milletimiz, memleketimiz, hürriyetimiz için mücadele ederken, diğer yandan  devletimizin kalkınması, milletimizin yüzünün daha fazla gülmesi için ülkemizi  bir baştan diğer başa imar etmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Turhan, yollarının gayet net olduğunu söyleyerek, "Milletimize var  gücümüzle hizmet, memleketimize tüm benliğimizle sadakattir. Allah'ın izniyle  başımızda Cumhurbaşkanımız, arkamızda milletimiz olduğu sürece, yapamayacağımız  hizmet, bozguna uğratamayacağımız şer odağı yoktur." diye konuştu.

"80 yılda yapılanın çok daha fazlasını 15-16 yılda yaptık"

Yollar, otoyollar, tüneller, köprüler, demir yolları, hava limanları,  limanlar saymakla bitmeyecek ulaşım, altyapı ve iletişim hizmetleri yaptıklarını  belirten Turhan, "80 yılda yapılanın çok daha fazlasını 15-16 yılda yaptık.  Milletimize sevdamız nedeniyle zoru kolay, hayali gerçek, 'aşılmaz' denilenleri  dümdüz yaptık. Delmediğimiz dağ, aşmadığımız vadi, geçmediğimiz boğaz kalmadı.  Daha geçen hafta Ordu ilimizin yaz aylarında 90 dakikada geçilen trafiğini,  dağları delerek 10 dakika düşüren çevre yolunu açtık. Salı günü de  Cumhurbaşkanımızla Anadolu'dan Avrupa'ya YHT'nin geçişini sağlayan hattın  açılışını yaptık. Buradaki banliyö hizmetimizle şu an İstanbul'un iki yakası,  Gebze ile Halkalı arası 115 dakikada geçilebiliyor. Daha önceki sistemde bu 185  dakikaydı. Bu ve benzer nice eserlerimizle insanımız artık ne çile çekiyor ne de  zaman öldürüyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Çatalca'dan İstanbul Havalimanı'na 13 dakikada ulaşılacak"

Yaptıkları hizmetlerle İstanbul'un paha biçilmez değerine değer  kattıklarını anlatan Turhan, şunları kaydetti:

"Kuzey Marmara Otoyolu projemiz de bunlardan bir tanesi. Bu projeyle  hem dünyanın en büyük metropollerinden biri olan hem de kıtalararası geçit  konumunda bulunan İstanbul'un yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz. Proje  tamamlandığında İstanbulumuz, dolayısıyla Kuzey Marmara bölgesi 398 kilometrelik  modern bir otoyol ağına kavuşmuş olacak. Proje kapsamındaki şaheserimiz Yavuz  Sultan Selim Köprüsü milletimizin övünç kaynağı olarak hizmet vermeye devam  ediyor. Köprünün dahil olduğu Odayeri-Kurtköy arasında trafik akışı sorunsuz  işliyor. Bugün de Çatalca Yassıören Odayeri kesimiyle Habipler Kavşağı -  Başakşehir kavşağı kesimini hizmete açıyoruz. Bu kesimlerin hizmete açılmasıyla  hem yüzler gülecek hem ekonomimiz canlanacak. Ne gibi kolaylıklara kavuşacağız?  Yoğun sanayi bölgesi trafiği birbirinden ayrılacak. Trafik daha güvenli ve hızlı  bir erişime sahip olacak. Çatalca'dan İstanbul Havalimanı'na 13 dakikada  ulaşılacak. Yine Çatalca'dan Anadolu Yakası ve Kurtköy civarına 2 saatte, pik  saatlerde 3 saat olan yolculuk 50 dakikaya inecek. Sultangazi ve  Gaziosmanpaşa'dan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne doğrudan erişim imkanı olacak."

  • Etiketler:

Yorum Yaz