maritbet girişmaritbet
Kütahya'da Beşkarış Sulaması'nda inşaat çalışmaları sürüyor

Kütahya'da Beşkarış Sulaması'nda inşaat çalışmaları sürüyor

İkinci kısmının tamamlanmasıyla yaklaşık 74 bin dekar zirai araziyi suyla buluşturacak Beşkarış Sulaması'nda çalışmalar sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya'da inşa edilen Beşkarış Sulaması'nın ikinci kısmındaki çalışmaların tamamlanmasıyla yaklaşık 74 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kütahya'nın Altıntaş ilçesindeki zirai arazileri borularla sulayacak olan Beşkarış Sulaması'nın ikinci kısmında inşaat çalışmaları sürüyor.

73 bin 750 dekar zirai arazi suya kavuşacak 

Birinci kısımı geçen yıl hizmete açılan ve 23 bin dekar arazinin sulanmaya başlandığı tesisin ikinci kısmının tamamlanmasıyla 73 bin 750 dekar zirai arazi sulanacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sulama tesisinin Kütahya için önemine işaret ederek, 154 bin 407 metre sulama şebekesine sahip olan Beşkarış Sulaması'nın ikinci kısmı için boru üretimlerinin tamamlandığını bildirdi.

İşletme bakım yolları ile toplulaştırma yollarının da bu yıl içinde tamamlanacağını aktaran Eroğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 74 bin dekar zirai araziyi suya kavuşturacağımız bu projeyi 22 milyon liraya mal edeceğiz. Suya kavuşturacağımız topraklarda buğday, arpa, şeker pancarı, ayçiçeği, fasulye, patates, haşhaş, sebze, mısır ve yonca gibi ürünlerin fazlasıyla üretilmesine vesile olacağız. Tesis ile yılda 25 milyon lira gelir artışı hedefliyoruz. Biz Bakanlık olarak ülkemizin her yanında toprağa can, hasada bereket katmaya devam edeceğiz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kütahya'da Beşkarış Sulaması'nda inşaat çalışmaları sürüyor
  • 07.06.2016 10:46

Kütahya'da Beşkarış Sulaması'nda inşaat çalışmaları sürüyor

İkinci kısmının tamamlanmasıyla yaklaşık 74 bin dekar zirai araziyi suyla buluşt ...