maritbet girişmaritbet
Küçük evlere modüler mobilya!

Küçük evlere modüler mobilya!

MOSDER, küçük evlerle birlikte mobilyaların daha modüler hale geldiğini açıkladı.

Özellikle büyük kentlerde yaşam alanlarının giderek küçülmesi ile konutların metrekarelerinde de küçülmeye gidiliyor. Fiziksel alanın sınırlamasının yanı sıra evlilikler kadar boşanmaların da son yıllarda yüzde 20 oranında artış göstermesi ile tek yaşayan insan sayısı da çoğaldı. Hal böyle olunca da küçülen dairelere minimal ancak çok fonksiyonlu mobilya kullanım dönemi de başlamış oldu

Zamanın şartları, teknolojinin gelişmesi nasıl ki tüm yaşam süreçlerini etkiliyorsa, bazı sektörler de bu şartlara göre şekil değiştiriyor. Türkiye mobilya sektörünün çatı örgütü MOSDER, küçülen evlere minimal mobilya tercihlerini incelemek üzere Nielsen firması ile bir araştırmaya imza attı.  15 ilde toplam 1031 kişi ile gerçekleştirilin araştırmada tüketicilere birden fazla soru yöneltilirken aynı zamanda konut büyüklükleri ile evlerin oda sayılarına da incelendi. Araştırmaya göre; markalı mobilya tercih eden tüketicinin ortalama konut büyüklüklerinin 114 metrekare çıktı. Ayrıca araştırmada 2013 yılına kıyasla küçük m2'li konutların oranında artış yaşandığı ve kentsel dönüşümle birlikte küçülen konutlarda tüketicilerin mobilya tercihlerini de minimal mobilyalardan yana kullandığı görüldü.      

Her iki yılda da konutların ortalama oda sayısı 4(3+1) olduğu araştırmada, bir önceki döneme göre 4+1 ve daha fazla odalı hanelerin oranında ise düşüş yaşandığı görülüyor. Hanelerde en çok bulunan ürün grubu oturma grubu iken, genç odası ve salon takımı bulunurluğunda ise artış yaşanmakta.

Günümüzün değişen şartlarında oturma grupları ve genç odalarına çok daha fazla ilgi gösterildiği; 2013 yılında yüzde 27 olan genç odası kullanan kişi sayısının 2015 yılında yüzde 32'ye yükseldiği önemli veriler arasında yer alıyor.

Mobilyanın minimal olmasının yanında fonksiyonel özelliklere sahip olması da bir o kadar önem taşıyor. Mobilya tercih ederken tüketicinin farklı özellikleri tek bir üründe bulmak istediğini söyleyen MOSDER Başkanı İsmail Doğan, sözlerine şöyle devam ediyor; “Mobilyada fonksiyonellik arttıkça satın alınabilirliği de artıyor. Bu durumu özellikle son yıllarda daha net gözlemleyebiliyoruz. Yanmayan kolay eskimeyen kumaşlarla hazırlanan ve koltuğa direkt monte edilmiş hareketli sehpalardan tutun da tek tuşla yatağa dönüşebilen oturma koltukları özellikle 1+1 veya 60 metrekarelik yaşama alanı olan ve tek yaşayan insanların mobilya satın alırken ilk tercihleri arasında yer alıyor”.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak
  • 13.08.2021 17:06

Mobilya sektörü ikinci yarı hedefine tatil sonunda ulaşacak

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, yaz döneminde gerçekleşen düğünleri ...

Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor”
  • 16.05.2021 17:08

Mustafa Balcı: “Mobilya sektörü ‘tam açılma’ için hazırlanıyor”

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bal ...

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"
  • 20.01.2021 10:50

"Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli"

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, "Mobilya sektörünün yatay yönlü büy ...

MOSDER ''Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli''
  • 19.01.2021 14:10

MOSDER ''Türkiye’ye daha çok mobilya OSB yatırımı gerekli''

MOSDER, Türkiye'de mobilya sektörünün yatay büyümeye ihtiyacı olduğunu söyledi. ...

Tuzla Belediyesi, kamunun ve İstanbul’un en büyük GES'ini kurdu
  • 14.08.2020 11:09

Tuzla Belediyesi, kamunun ve İstanbul’un en büyük GES'ini kurdu

1386 panelden oluşan santralde, 367 kilowattlık elektrik enerjisi üretiliyor. ...

MOSDER, 12 üye markası ile İMOB Fuarı'na katıldı
  • 22.01.2019 17:06

MOSDER, 12 üye markası ile İMOB Fuarı'na katıldı

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (CNR İMOB)’a, MOSDER (Türkiye Mobilya Sanayi ...