maritbet girişmaritbet
KSV’nin yetiştirdiği ustalar Hatay Dörtyol'da bir köy okulu onardı!

KSV’nin yetiştirdiği ustalar Hatay Dörtyol'da bir köy okulu onardı!

İlk İşim Okullarda Değişim projesiyle 25 kursiyer meslek sahibi oldu, bir köy okulu yenilendi

KSV'nin “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Hatay'da düzenlediği kursu başarıyla tamamlayarak meslek sahibi olan 25 işsiz kursiyer, ustalık sertifikasına kavuştu. AB kriterlerine uygun ve nitelikli işgücüne sahip olarak, bugün Hatay'da, yarın Paris ya da Berlin'de zanaatlarını icra edecek düzeyde yetişen ustaların, ilk işleri ile yeniledikleri köy okulunun tuvaletleri de sertifika töreninde öğrencilerin kullanımına açıldı.


Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın (KSV), “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında Hatay'da eğitim verdiği 25 işsiz kursiyere, ustalık belgeleri törenle teslim edildi. “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu”nu başarıyla tamamlayan toplam 25 kursiyer, sertifikalarının yanı sıra ustalık yaparken kullanmaları için tüm araç gerecin içinde bulunduğu takım çantası ile seramik kesme makinesi hediye edildi.

KSV'nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği projenin 13'üncü halkası olan Hatay Dörtyol'daki 19 Aralık İlköğretim Okulu'nda düzenlenen sertifika törenine, Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Osmanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu, 19 Aralık İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Doruk, Kaleseramik Vakfı Genel Müdürü Yusuf Kınay ile Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos katıldı.

En güzel örneği Kale Grubu verdi
Törende konuşan Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit, “Birçok iktisadi kuruluşun, hayatın tamamının iktisadi faaliyetlerden müteşekkil olmadığını bilerek; kültür, edebiyat, eğitim gibi toplumu bütünleştiren ve belirli seviyelere getiren alanlara yatırım yapması gerekiyor. Bu alanlarda toplumun tüm kesimleriyle el ele, gönül gönüle vererek ciddi gayret gösteren Türk müteşebbislere çok teşekkür ediyorum. Bunun en somut örneklerinden biri meslek kurslarıdır. Bu noktada hakikaten en güzel örneği de Kale Grubu verdi” dedi.

Kursiyerlerimiz AB kriterlerine uygun nitelikli işgücüne sahip olarak yetişti
Kale Grubu Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos da Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen kursların sonunda kursiyerlere Bakanlık tarafından onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” verdiklerini belirterek, “Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bu sertifika ile işsiz gençlerimiz, Avrupa Birliği kriterlerine uygun, kalifiye ve nitelikli işgücüne sahip oluyorlar. Bugün Hatay'da  açtığımız bu kursu bitirip ustalık belgesi alan kursiyerlerimiz, yarın rahatlıkla Paris ya da Berlin'e giderek orada da zanaatlarını icra edecek ustalık düzeyinde yetişiyorlar” diye konuştu.

KSV, 4 bin 500'e yakın işsiz genci meslek sahibi yaptı
Türkiye'nin her bölgesini kapsayan bir sosyal sorumluluk ağı oluşturduklarını ifade eden Hande Sarantopoulos, KSV'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla 4 bin 500'e yakın işsiz genci meslek sahibi yaptığını, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 3 bin 800'e yakın vasıflı usta kazandırdığını belirtti.

Seramik ustalarımızı sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyoruz
2015 yılına kadar 2.5 milyon lira kaynak aktardıkları projeyle 1.250 işsiz genci daha meslek sahibi yapmayı  ve 50 köy okulunu daha yenilemeyi hedeflediklerini vurgulayan Hande Sarantopoulos, şunları söyledi: “Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Kursları'na katılan gençlerimize, ustalık sıfatının yanı sıra bir de manevi paye veriyoruz. 2009 yılında adını ‘İlk İşim Okullarda Değişim' olarak belirlediğimiz bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim alan seramik ustalarımızı, yine bir sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyoruz. Eğitimlerini tamamlayarak belgelerini alan ustalarımıza, köy okullarının tuvaletlerini yenileyerek staj çalışmalarını yapma olanağı sağlıyoruz. Böylece, köylerimizdeki öğrencilerin daha sağlıklı, daha hijyen ortamlarda eğitim almalarını sağlayarak ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği yaratıyoruz.”

23 okulun tuvaletleri yenilendi, 1.583 öğrenci sağlıklı ortama kavuştu
Türkiye'nin öncü sanayi kuruluşu Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Seramik, Kalebodur, Kalekim ve Kale'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen “İlk İşim Okullarda Değişim” projesi kapsamında; bugüne kadar Denizli, Erzurum, Isparta, Kayseri, Mersin, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Çankırı, Anada, Çorum, Ankara, Hatay gibi Türkiye'nin değişik bölgelerinde toplam 23 köy okulunun yenilenen tuvaletleri hizmete açıldı. Bu sosyal sorumluluk projesinde yetişip tekrar bu zincire dahil olan ustalar sayesinde toplam 1.589 öğrenci sağlıklı ortama kavuştu.

Kale Grubu çalışanları öğrencileri unutmadı
Kale Grubu çalışanlarının ve bayilerinin katılımlarıyla "Giderken Sizden de Bir Şeyler Taşıyalım İstedik" sloganıyla başlatılan ek proje ile köy okullarındaki ihtiyaç sahibi çocuklara kitap, oyuncak, kırtasiye, giysi, ayakkabı gibi yardımlar da hediye edildi. Yurtiçi Kargo'nun desteği ile okullara ulaştırılan yardımlar ile Kale Grubu çalışanları 2015 yılına kadar 2 bin 500 öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.

Kale Grubu Hakkında 
1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük etmiş, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline gelmiştir. Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, bugün her biri kendi alanlarında lider 17 şirkete sahip, Çanakkale başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli lokasyonları ile İtalya ve Rusya'da fabrika ve marka yatırımları olan, beş bini aşkın çalışanı ile faaliyet gösteren Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından biridir. Kale Grubu, bugün Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisi, yapı kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa'da ise 5'inci şirket durumundadır. Ayrıca yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahiptir. 100 ülkede, 400'ü aşkın noktada Kale markalı ürünler tüketicilerle buluşmaktadır. Kale Grubu, yarım asırdan bu yana sanayici kimliği ile topluma hizmet ederken kurucusu İbrahim Bodur'un ilke ve görüşleri doğrultusunda, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kültür, sanat, bilim ve spor konularında topluma her zaman katkıda bulunmuş, bu katkılarını düzenli hale getirmek üzere Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kurmuştur.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaeli'de depreme dayanıksız 4 okul yıkılacak
  • 03.02.2022 11:22

Kocaeli'de depreme dayanıksız 4 okul yıkılacak

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, yapı stoku açısından ...

Çalık Enerji'nin yeni projesiyle okullar kendi enerjisini üretecek
  • 13.11.2021 11:49

Çalık Enerji'nin yeni projesiyle okullar kendi enerjisini üretecek

Çalık Enerji'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamın ...

Kale Grubu'nun düzenlediği basın toplantısı yayında
  • 09.04.2014 11:15

Kale Grubu'nun düzenlediği basın toplantısı yayında

Kale Grubu genel değerlendirme yapmak amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıdan ö ...

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!
  • 28.06.2021 10:45

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!

Marmaris'te oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın kon ...

Marshall ve Millî Eğitim Bakanlığı'ndan yeni işbirliği!
  • 17.02.2021 11:00

Marshall ve Millî Eğitim Bakanlığı'ndan yeni işbirliği!

Marshall, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı anlaşma kapsamında 100 Mesleki ve T ...