maritbet girişmaritbet
Köyüne dönmek isteyene arsa desteği!

Köyüne dönmek isteyene arsa desteği!

Sivas Valisi Davut Gül, köyüne dönmek isteyenlerin arsayla ilgili sorunlarının çözüleceğini ve köylüye destek olacaklarını söyledi.

Sivas Valisi Davut Gül, Kangal Öğretmenevi'nde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Her sene bir önceki yıldan daha fazla hizmet yapıldığını belirten Gül, bu hizmetleri takip ettiklerini vurguladı.

"Köyler Yaşamalıdır" projesi

Sivas İl Özel İdaresi'nin "Köyler Yaşamalıdır" adında bir proje başlattığını açıklayan Vali Gül, şunları söyledi:

"Şehirde yaşayan ve köyüne geri dönmek isteyen vatandaşlarımız arsa ile ilgili sorunlar yaşamakta. Köylerimizde bu tür sorunlar yaşandığında Çevre ve Şehircilik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Defterdarlık ve ilgili kurumlar birer kişi görevlendirdi. Olabildiğince hızlı bir çözüm üretecek sistem oluşturmak istiyoruz. Sizlerin de köyünde bu tür talepler varsa bunu kaymakamlık aracılığıyla İl Özel İdaresine alternatif arazileri bildirin. Amacımız ilk etapta 10 bin arsa üretmek ve bütün köylerimizin buna katılmasını sağlamak."

Gül, ÇEDAŞ'ın üç yıl içerisinde yaklaşık 500 milyon liralık alt yapı yatırımı yapacağını belirterek, kırsalın enerjiyle ilgili sorununun çözüleceğine dikkat çekti.

Kangal ilçe merkezinin doğalgaza kavuşmak üzere olduğunu söyleyen Gül, Malatya-Sivas arası hızlı trenle ilçenin bu yatırımdan faydalanacağını anlattı.

Vali Gül, içme suyu konusunda hiçbir vatandaşın susuz bırakılmayacağını da söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sivas'ta köye dönmek isteyenlere ücretsiz ev verilecek
  • 28.06.2020 10:15

Sivas'ta köye dönmek isteyenlere ücretsiz ev verilecek

Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Günyamaç köyünde 'Köyler yaşamalıdır' projesi kaps ...

Köyüne dönmek isteyene arsa desteği!
  • 03.05.2018 09:30

Köyüne dönmek isteyene arsa desteği!

Sivas Valisi Davut Gül, köyüne dönmek isteyenlerin arsayla ilgili sorunlarının ç ...