maritbet girişmaritbet
Körfez sermayesinin Türkiye'ye güveni arttı!

Körfez sermayesinin Türkiye'ye güveni arttı!

DEİK Türk-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman, darbe girişimine karşı Türkiye’nin kazandığı zaferin Körfez sermayesinin güvenini artırdığını belirtti.

Türk-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “Yatırım ilgisi tüm Türkiye'ye” dedi. DEİK Türk-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Körfez'den yatırımcıların ilgisinin sadece İstanbul'a değil tüm Türkiye'ye olduğunu aktardı. Barman, "Ülkemizin son dönemde yaşadığı talihsiz olaylara karşın yabancıların ilgisi devam ediyor. 15 Temmuz'dan sonra uzun süredir temas ettiğimiz Dubaili bir gruba değeri 33 milyon lira olan 148 daire satışı gerçekleştirdik. Bu, yabancı sermayenin ülkeye, sektöre duyduğu güvenin göstergesidir" dedi. Barman, Beyttürk İnşaat kanalıyla iletişimde oldukları tüm Körfez bölgesi yatırımcılarını Türkiye'ye yatırıma devam etmeleri konusunda bilgilendirdiklerini kaydederek, şu ana kadar Körfez ülkelerinden 15 bin yatırımcıya ulaştıklarını, hedeflerinin bu bölgeden 5 bin yeni yatırımcıyı kendi projelerine çekmek olduğunu anlattı.

'TÜRKİYE'YE YATIRIMA GELİN' MESAJI

Barman, DEİK Türk-Bahreyn İş Konseyi ve Türk Körfez iş Çevreleri Derneği ile acil eylem planı çerçevesinde harekete geçtiklerini belirterek, projeleri ve işbirliklerini hızlandırdıklarını söyledi. Barman, şu değerlendirmelerde bulundu: "DEİK'e bağlı 126 iş konseyinin başkanları olarak yurtdışında sefere çıkıyoruz. Darbe girişimi nedeniyle yurtdışında oluşabilecek bilgi kirliliğine karşı yabancı yatırımcılara 'Türkiye'ye yatırıma gelin' mesajını veriyoruz. Türkiye'ye yatırım yapan Arap iş adamları ile ülkelerinde kendilerini ziyaret edeceğiz." Körfez ve Ortadoğu ülkelerinin darbe girişiminin engellenmesinden büyük memnuniyet duyduğunu aktaran Barman, "İstikrarın bu zaferden sonra devam edeceğini söylüyorlar. Bundan önce akıllarında Türkiye ile ilgili soru işareti olan yatırımcılar da artık soru işareti kalmadığını belirtiyor. Herkesin Türkiye'ye olan güveni arttı. Körfez sermayesi Türkiye'de yatırıma devam ediyor" diye konuştu. Districtestates Company of Kuveyt firmasının Türkiye Genel Müdürü Gökhan İlgar ise, "Türkiye'deki 14 yıllık istikrara olan inancımızla daha önce 2017 sonuna kadar hedeflediğimiz 1 milyar dolarlık yatırım tutarını 2 milyar dolar olarak revize ettik" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Bu ülkede yatırım olması lazım, başka çaremiz yok'
  • 24.12.2016 14:23

'Bu ülkede yatırım olması lazım, başka çaremiz yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel K ...

Beyttürk’ten 3 proje müjdesi!
  • 06.11.2015 18:49

Beyttürk’ten 3 proje müjdesi!

Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, CNR Emlak Fuarı’nda Eml ...

İbrahim Ekşi Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendiriyor
  • 18.12.2013 16:49

İbrahim Ekşi Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'nı değerlendiriyor

DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı İbrahim Ekşi, emlaktasondakika.com Ha ...

Avşa Adası'nda boş yer kalmadı
  • 02.08.2020 10:31

Avşa Adası'nda boş yer kalmadı

Avşa Adası Kurban Bayramı ile birlikte yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. ...

Retaj Group ile Beyttürk iş birliği anlaşması imzaladı
  • 23.01.2019 12:38

Retaj Group ile Beyttürk iş birliği anlaşması imzaladı

Katar menşeili Retaj Group ile Türkiye’nin Körfez ülkelerinde marka değeri en yü ...

Türk şirketler en çok bu sektörlere yatırım yaptı!
  • 18.12.2018 09:19

Türk şirketler en çok bu sektörlere yatırım yaptı!

DEİK/Yurt Dışı Yatırımlar İş Konseyi ve Bain & Company tarafından Türk şirketler ...