maritbet girişmaritbet
Körfez Geçişi Projesi ile İzmir'e yeni simge!

Körfez Geçişi Projesi ile İzmir'e yeni simge!

İzmir Körfez Geçişi Projesi kapsamında oluşturulacak ay ve yıldız motiflerinin kullanılacağı yapay adayla İzmir'e yeni kent simgesi kazandırılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının İzmir Körfez Geçişi Projesi, kentin ulaşım sorununa çözüm sağlamasının yanında yeni bir simgeyi de kente kazandıracak. 

Projeye göre kuzeyde yer alan Çiğli'den başlayarak 4,2 kilometrelik köprüden gidecek hat, İzmir Körfezi'nde oluşturulacak ay ve yıldız motifli yapay adanın üzerinde 800 metre ilerledikten sonra 1,8 kilometre uzunluğundaki batırma tüp tünelle körfezin diğer yakasındaki İnciraltı'na ve Çeşme otobanına bağlanacak.

Böylece Çiğli ile Narlıdere arasında sahil yoluyla yaklaşık 65-70 dakika, çevre yoluyla ise 45 dakikalık yolculuk süresi, 10 dakikaya inecek. Ayrıca kentin iki yakasındaki en youn yerleşim bölgeleri olan Mavişehir ve Üçkuyular semtleri, 16 kilometrelik hatla tramvayla birbirine bağlanmış olacak.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, proje kapsamında körfezde ada oluşturulacağına işaret ederek, "İzmir'in içinde denize girilemiyor. Bu ada, özellikle orta ve dar gelirlilerin denize girebileceği, plajların oluşturulabileceği, inanılmaz güzel ve ender yerlerden biri haline gelebilir" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnciraltı'ndaki imar sorunu çözülüyor
  • 15.11.2016 11:52

İnciraltı'ndaki imar sorunu çözülüyor

İzmir Körfez Geçişi Projesi ve bu kapsamda İnciraltı'ndaki imar sorununun çözümü ...

Körfez Geçişi Projesi ile İzmir'e yeni simge!
  • 19.03.2016 12:01

Körfez Geçişi Projesi ile İzmir'e yeni simge!

İzmir Körfez Geçişi Projesi kapsamında oluşturulacak ay ve yıldız motiflerinin k ...