maritbet girişmaritbet
Konutlarda sigortalılık oranının yaklaşık yüzde 20!

Konutlarda sigortalılık oranının yaklaşık yüzde 20!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, 18 Temmuz’da şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketi sonrasında sigortaya talebin arttığını belirtti.

18 Temmuz'da şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketi ile İstanbul'da binlerce araç, işyeri ve ev, sular altında kalırken, özellikle konut ve işyerlerinde düşük sigortalılık oranının önemli mağduriyetler oluşturulacağı belirtiliyor.

SİGORTALILIK ORANI DÜŞÜK

Trafiğe kayıtlı yaklaşık 21 milyon aracın 15.2 milyonunun kaskosuz olduğunu belirten Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, sigortalılık oranının en yüksek olduğu illerin başında gelen İstanbul'da dahi iki araçtan birinin kasko güvencesinden yoksun olduğunu söyledi. Sel felaketinden zarar gören araçların yüzde 95'inin sel teminatı bulunduğunu belirten Uğur Gülen, en büyük mağduriyetlerin sigortalılık oranının düşük olduğu konut ve işyeri branşlarında yaşanacağını söyledi. Konutlarda sigortalılık oranının yaklaşık yüzde 20 olduğunu söyleyen Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, toplumda yaygın olan bilginin tersine Zorunlu Deprem Sigortası'nın sel hasarlarını karşılamadığının da altını çizdi.

AKSİGORTA'YA BİR GÜNDE 444 HASAR İHBARI GELDİ, HASAR BEDELİ 5 MİLYONA YAKLAŞTI

İşyerlerinin sigortalılık oranının ise istenilen seviyelerde olmadığına değinen Uğur Gülen, özellikle küçük ölçekli işyerlerinde bu oranın son derece düşük olduğunu, bu tip felaketlerde en büyük kayıpların küçük işyerlerinde yaşandığını söyledi.

Aksigorta olarak 18 Temmuz günü yaşanan sel felaketine bağlı olarak aldıkları 444 hasar ihbarından 391'inin, bir günlük hasar bedeli olan 5 milyon TL'nin 4 milyon TL'sinin İstanbul kaynaklı olduğuna işaret eden Uğur Gülen, “Sigorta sektörü olarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en kısa sürede gidermek üzere yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. En son 2009 yılında İstanbul'da 31 vatandaşımızın boğularak yaşamını yitirdiği, sağanak yağış ile Ayamama, Tavukçu ve Hamam derelerinin taşması sonucu çok sayıda TIR ve aracın sel sularına kapılarak sürüklendiği sel felaketinde gösterdiğimiz hassasiyeti bu süreçte de gösteriyoruz” dedi. Uğur Gülen, yaşanan felaketlerin ardından sigortaya talebin arttığını, ancak yaşanan sıkıntıların zihinlerde bıraktığı izin silinmesinin ardından poliçelerin yenilenmediğini, bu durumun da sigortalılık oranında kalıcı bir artışı önlediğini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'de her iki konuttan biri sigortasız!
  • 06.07.2020 10:09

Türkiye'de her iki konuttan biri sigortasız!

Türkiye’deki Zorunlu Deprem Sigortası oranlarına göre, ülkemizde her iki konutta ...

Konutların yüzde 50'sinde DASK sigortası var
  • 15.05.2018 12:46

Konutların yüzde 50'sinde DASK sigortası var

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, "Konutların yüzde 50'si araçların yüzde 80'i ...

Konutlarda sigortalılık oranının yaklaşık yüzde 20!
  • 21.07.2017 11:37

Konutlarda sigortalılık oranının yaklaşık yüzde 20!

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, 18 Temmuz’da şiddetli yağışın neden olduğu se ...

Aksigorta ve AKUT’la 4 yılda 5.4 milyon kişi hayata devam dedi!
  • 21.06.2013 10:43

Aksigorta ve AKUT’la 4 yılda 5.4 milyon kişi hayata devam dedi!

Aksigorta’nın AKUT’la birlikte 2010 yılında başlattığı Hayata Devam Türkiye kuru ...