maritbet girişmaritbet
Kocasının vasiyeti üzerine Erzurum’da köprü yaptırıyor

Kocasının vasiyeti üzerine Erzurum’da köprü yaptırıyor

Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan Saime Karaslan, eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lira bağışta bulunarak yaşadığı mahalleye köprü yaptırıyor

Uzundere ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Saime Karaslan, eşinin vasiyeti üzerine 250 bin lirabağışta bulunarak, yaşadığı mahalleye köprü yaptırıyor. İlçeye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gölbaşı mahallesinde yaşamını sürdüren Karaaslan, eşiyle beraber gittiği Almanya'da 26 yıl çalıştı. Daha sonra memleketinedönen Karaaslan, toprak damlı evinde eşi Selahattin Karaaslan ile beraber yaşamını sürdürmeye başladı. Kış aylarında Almanya'ya giden, yazın Uzundere'ye gelen Karaaslan çifti, çocukları olmadığı için kazandıklarını hayır işlerine ayırdı. Altı ay önce hayat arkadaşını kaybeden Saime Karaaslan, eşinin mal varlıklarını bu işlerde kullanmasını vasiyet etmesi üzerine, yaya ve araç ulaşımının güçlükle sağlandığı mahalleye köprü yaptırma kararı aldı. Durumu yakınlarıyla paylaşan Karaaslan, mahalleyi iki yakaya ayıran dere yatağı üzerinde köprü yapılması için kaymakamlığa başvuruda bulundu.  

Yapılan değerlendirmenin ardından Kaymakam Mehmet Levent Kepçeli başkanlığında, Belediye başkanı Halis Özsoy ve Saime Karaaslan arasında 2 ay önce köprünün yapımı için protokol imzalandı. Hızlı bir şekilde projesi hazırlanan 14 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğindeki köprü inşaatı, 250 bin lira karşılığında ihale edilerek çalışmalara başlandı. Saime Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulaşım sıkıntısı nedeniyle eşinin vasiyeti üzerine böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi. Vasiyeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Karaaslan, "Yağışların ardından sel yaşanıyor, insanlar karşıdan karşıya geçimiyordu. Araçlar köyün diğer yakasından buraya kadar gelip tekrar geri dönmek zorunda kalıyordu. Eşim vasiyet etti ben de onun hayrına bu köprüyü yaptırıyorum. Bu iş yapılırken paradan kaçınılmasın köprü geniş ve güzel olsun istedim" dedi. Karaaslan, inşaat ihalesinin ehil kişiler tarafından güzel bir şekilde yürütülmesinin kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Halis Özsoy da köyündeki ulaşım sorununu çözmek isteyen hayırsever kadının yaptığı bu hizmetin diğer insanlara da örnek olması gerektiğini kaydederek, "Bize köprü yapma isteğiyle geldiğinde hemen kendisine yardımcı olduk ve süreç başladı. İnşaat çalışması çok güzel bir şekilde ilerliyor. O her anlamda önemli bir hizmet yapmıştır" ifadesini kullandı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarihi köprüler koruma altında
  • 04.07.2023 11:02

Tarihi köprüler koruma altında

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Tarihi Köprüler Şubesi Müdürlüğü bünyesindeki ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu
  • 28.11.2022 11:20

Bakan Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili paylaşımda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni Yusufeli yollarıyla ilgili ...

Rotterdam'da açık çatı günleri
  • 27.05.2022 11:23

Rotterdam'da açık çatı günleri

Hollanda'nın Rotterdam kentinde yaklaşık 35 binanın düz olarak inşa edilen çatıl ...

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan
  • 20.04.2022 14:18

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan

Mimarlık tarihinin en önemli isimlerinden olan Mimar Sinan, yüzyıllar sonra da a ...