maritbet girişmaritbet
Kocaeli Arena'da sona doğru!

Kocaeli Arena'da sona doğru!

Mimarisiyle dünyada bir ilk olan Kocaeli Arena Stadyumu inşaatının tamamlanmasına artık sayılı günler kaldı.

Türkiye, dünya standartlarında modern bir stada daha kavuşuyor. İzmit'in Alikahya Mahallesi'nde yapımına 2 yıl önce başlanan Kocaeli Arena Stadyumu'nun yıl sonunda açılması hedefleniyor. 33 bin seyirci kapasiteli stadyum 89 bin metrekare alan üzerine kuruluyor. 9.5 şiddetindeki depreme dayanıklı yapılan stadyum tamamlandığında dış cephesi görsel açıdan İzmit'in simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek.

kocaeli arena

Stadyumun etrafını kaplayan şeritler pişmaniyenin yapımı sırasında çekilerek oluşan halkalara benzeyecek. Bin 700 araçlık otopark alanı yapılacak olan stadyumun çevresine yaklaşık 10 bine yakın ağaç dikilerek Türkiye'nin en yeşil stadyumlarından birisi olması hedefleniyor.

Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, stadyum inşaatında sona gelindiğini belirterek, "Stadımızda çalışmalar son hızıyla devam ediyor. En önemli bölümlerinden biri olan tribünlerin üstü çelik konstrüksiyon çatıyla kapatılma işlemi tamamlandı. Planlanan duruma göre yıl sonuna kadar yüzde 99 ihtimalle stadyum bitmiş olacak. Stadın çevresine yaklaşık 10 bin ağaç dikilecek. Türkiye'deki en yeşil statlardan biri olmasını hedefliyoruz" dedi.

kocaeli arena

Çintimar, stadyumun dış cephe kaplamasının kentin simgesi olan pişmaniyeye benzeyeceğini belirterek, şöyle konuştu: "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yaptığı stadyumlarda bölgenin yöresel figürleri kullanılıyor. İzmitimizin simgesi olan pişmaniye de bizim stadyumumuzun çevresini kaplayacak. Yıl sonunda tamamlandığında stadyumumuzun üst kaplamaları pişmaniye görüntüsünde olacak." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaeli Arena'da sona doğru!
  • 08.09.2016 11:44

Kocaeli Arena'da sona doğru!

Mimarisiyle dünyada bir ilk olan Kocaeli Arena Stadyumu inşaatının tamamlanmasın ...