maritbet girişmaritbet
Koç Üniversitesi Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu açıldı

Koç Üniversitesi Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu açıldı

Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı tarafından Kocaeli Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu’nun açılışı yapıldı

Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı tarafından Kocaeli Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu, yükseköğrenimde ilk kez yapılacak uygulamalı mesleki eğitim konseptiyle sektöre nitelikli işgücü yetiştirecek. Uluslararası eğitim standartlarına ve mesleki kriterlere uygun eğitim alacak öğrenciler; sektörde tasarım, üretim, pazarlama ve satış hizmetlerinde çalışarak Türkiye'nin global alanda rekabet gücünü artıracak. Gölcük İhsaniye Meslek Yüksek Okulu'nun açılışına katılan Turgay Durak, “Bilgi ve teknolojiye dayalı günümüz küresel ekonomisinin gerektirdiği becerilerin genç nüfusumuza kazandırılmasının yolu hiç şüphe yok ki eğitim ve öğretimden geçiyor. Bu bağlamda mesleki eğitimi, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz” dedi. Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı (VKV)'nın, Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 9 milyon TL'lik yatırımla inşa ettiği KOÜ VKV Ford Otosan Gölcük İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı. Koç Holding'in “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi kapsamında kurulan okulun açılış törenine Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğluve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş katıldı.

Turgay Durak: Toplumsal ihtiyaçlara çözüm üretmek için çalışıyoruz
Açılış töreninde bir konuşma yapan Koç Holding CEO'su Turgay Durak, 85 yılı geride bırakan Koç Topluluğunun kurucusu Vehbi Koç'un “Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım” sözünün çalışmalarında kendilerine ışık tuttuğunu belirterek, şöyle konuştu: “Topluluk olarak birçok alanda önemli toplumsal hizmetler veriyor ve yatırımlar yapıyoruz. Yaptığımız yatırımlarla ekonomik kalkınmada ülkemizin itici güçlerinden biriyiz. Bugün açılışı için bir araya geldiğimiz Meslek Yüksekokulu'nun hayata geçmesini sağlayan ve Türkiye'nin ilk özel vakfı olan Vehbi Koç Vakfı'mız, 45 yıldır ülkemizin kalkınmasına destek olma bakış açısıyla faaliyet göstermektedir. Kurulduğu günden bu yana eğitim, kültür ve sağlık alanında ülkemizdeki en iyi örnekleri yaratabilmek, toplumsal ihtiyaçlara çözüm üretebilmek için çalışmaktadır. Bugüne kadar Türkiye'ye eğitim alanında 21 kurum, sağlık alanında 4 kurum, kültür alanında ise 6 kurum kazandırmış ve bunların dışında yüzlerce kuruma da destek vermiştir.”

Mesleki eğitimi ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için yapılan önemli yatırım 
Durak konuşmasında, Topluluk olarak toplum için kalıcı değerler yaratmak amacıyla, 2006 yılında “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” projesine Vehbi Koç Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte başladıklarını da belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Topluluk olarak önceliğimiz her zaman Türkiye'nin kazanması oldu. Türkiye'nin sanayi ile var olması ve dünya pazarlarındaki rekabetçi gücünü ürettiği kaliteli ürünler ve verimliliği ile istikrarlı bir şekilde artırması gerekiyor. Bu bağlamda mesleki eğitimi, ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve geleceğimize yapılan en önemli yatırım olarak görüyoruz.”

Mesleki eğitim meselemizi yüksek öğrenim seviyesine taşıyoruz
Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesi kapsamında 7 yıl süresince Koç Topluluğu'na bağlı 21 şirketin desteğiyle önemli bir yol kat ettiklerine dikkat çeken Turgay Durak, 81 ilde 264 okulda 8 binin üzerinde öğrenciye staj destekli eğitim bursu, istihdam önceliği ve koçluk sağlayarak destek olduklarını vurguladı. Proje kapsamında 8 farklı sektörde 29 laboratuvar, 7 Eğitim Merkezi, 1 Meslek Lisesi açıldığına dikkat çeken Turgay Durak, “Mesleki eğitimini tamamlayan gençlerimiz, işinin uzmanı çalışanlar olduklarında, işlerine kattıkları değeri ve yarattıkları farkı hep birlikte göreceğiz. Türkiye otomotiv sanayinin lider şirketi olan Ford Otosan'ın hem kendi adına hem de sektörü adına mesleki eğitim meselemizi yüksek öğrenim seviyesine taşıyan bu büyük projenin içerisinde yer almasını da anlamlı buluyorum” dedi.  

Haydar Yenigün: Okulumuz sektöründeki ilk uygulamalı meslek yükseokulu olacak
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de törende yaptığı konuşmada, yüksekokulu Ford Otosan'ın sektöründe ilk uygulamalı meslek yükseokulunu hayata geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Ticari başarılarımıza olduğu kadar toplumsal sorumluluklarımıza da önem veriyor ve bu konuda özel bir duyarlılıkla hareket ediyoruz. Eğitime katkı ve engellilerin topluma kazandırılması gibi toplumsal fayda sağlayan projelerin yanısıra kültür, sanat ve spor alanlarında ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik katma değerli çözümler üretmeye çalışıyoruz. 60'a yakın markanın 400 bin kişiyi aşan istihdam rakamıyla büyük bir değer oluşturduğu otomotiv sektöründe “uzman işgücü” ihtiyacı büyük önem taşıyor. Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer alan kalifiye eleman açığını azaltmak için çok yönlü çalışmalar sürdürüyoruz. Meslek Lisesi Memleket Meselesi projesine 7 yıldır aktif olarak katılarak; 36 meslek lisesi koçu ile 19 meslek lisesinde, 1200'ün üzerinde öğrenciye kişisel ve mesleki gelişimlerinde destek verdik..” 

Eğitimli işgücü Türkiye'nin rekabet şansını artıracaktır
Konuşmasına, “Dünyada ve ülkemizde otomotiv sanayinde yaşanan önemli gelişmeler, üretim ve ihracat hedefleri, dünya pazarları ile rekabet; yeni teknolojilere hakim insan kaynağının yetiştirilmesine özel bir önem ve öncelik kazandırıyor” diyerek devam eden Yenigün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke ekonomilerinin lokomotif sektörü ve temel istihdam alanlarından biri olan otomotiv sektörü bugün; en yeni, en ileri teknolojilerin uygulama alanı olarak dikkat çekiyor. Türkiye ise bu tablo içerisinde kalitesi ile öne çıkan önemli bir üretim üssü olarak yer alıyor. Hem üretim aşamasında hem de satış sonrasında;  son teknolojilere hakim, eğitimli, nitelikli elemanlara da artan biçimde ihtiyaç duyuluyor. Sektörümüzün gücünü, nitelikli insan kaynağından alacağını ve bunun da Türkiye'nin rekabet şansını artıracağını biliyoruz. Uluslararası eğitim standartlarına, mesleki yeterlilik kriterlerine uygun ve otomotiv sektörü odaklı olarak inşa ettiğimiz okulumuz mesleki yeterliliğe sahip; bilgi, beceri ve problem çözme seviyesi yüksek mezunları hedefliyor. Okulumuzda verilecek eğitimin Avrupa Birliği üye ülkelerindeki standartlara uygun olması da önemlidir.. Kaliteli mesleki eğitim almış çalışanların, kaliteli ürün ve hizmet üreteceğine, sektörümüzü geliştireceğine ve Türkiye'nin rekabet gücünü artıracağına inanıyorum. Eğitimli genç beyinlerin fabrikalarımızda çalışmaya başlayacağı günleri heyecanla bekliyoruz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ford Otosan'dan Kocaeli'ne yeni üretim tesisi!
  • 03.12.2020 09:06

Ford Otosan'dan Kocaeli'ne yeni üretim tesisi!

Ford Otosan, Kocaeli'ne elektrikli araçlar için batarya montaj fabrikası kuracak ...

Türk halkı yerli otomobili bekliyor
  • 02.07.2018 14:03

Türk halkı yerli otomobili bekliyor

Barem, yerli otomobil projesinden haberdar olan ve otomobilin özellikleri hakkın ...

Ford Otosan, "Yeşil Ofis" diplomasına layık görüldü
  • 23.01.2018 16:29

Ford Otosan, "Yeşil Ofis" diplomasına layık görüldü

Ford Otosan, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yeşil Ofis Programı kapsamı ...

Gölcük'teki bataklık arazi Ford Otosan'ın amiral gemisi oldu!
  • 26.06.2017 10:29

Gölcük'teki bataklık arazi Ford Otosan'ın amiral gemisi oldu!

Gölcük’te bataklık arazide yükselen Ford Otosan, Türkiye’nin TÜPRAŞ’tan sonra en ...

Üniversite öğrencilerinden dönüşüm kütüphanesi!
  • 25.04.2016 17:04

Üniversite öğrencilerinden dönüşüm kütüphanesi!

15 üniversite öğrencisinin yürütüğü proje kapsamında, atıklardan oluşturularak k ...

Ford Otosan'da üretim yeniden başladı!
  • 03.06.2015 12:06

Ford Otosan'da üretim yeniden başladı!

Ford Otosan'ın Eskişehir İnönü fabrikasında üretime yeniden başlandığı açıklandı ...