maritbet girişmaritbet
KO-MEK’teki bu kurs adeta geri dönüşüm merkezi!

KO-MEK’teki bu kurs adeta geri dönüşüm merkezi!

KOMEK, yaptığı çalışmalarla hem ülke ekonomisine katkıda bulunup, hem de çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlıyor.

Evlerimizde, işyerlerimizde sosyal alanlarımızda ortaya çıkan atıkların sanat teknikleri kullanılarak değerlendirildiği ve yeniden kullanılır hale getirildiği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimleri Kursları  (KO-MEK) Darıca Kurs Merkezinde; Ahşap Boyama Atölyesi adeta bir geri kazanım merkezine dönüştü.

Araba lastiğinden sehpa 

Araba lastikleri, eski sehpalar, eski sandıklar, borular, su kabağı, tepsiler, bavullar, köpükler, teneke ambalaj kutuları, eski tepsiler, kasalar, eski sandalye gibi birçok eskimiş ve yıpranmış eşya ve atık maddeler kullanılabilir dekoratif ürünler haline getiriliyor. Eskitme, varak, çatlatma, sicim ip, düz boyama, peçete tekniği, dekopraf tekniği, rubon desenler gibi birçok farklı tekniğin uygulanmasıyla elde edilen ürünler, bir yandan mimari bir estetik oluştururken, diğer yandan da kursiyerler için bir sanat eseri oluyor.

KO-MEK'te ahşap boyamaya yoğun ilgi

KO-MEK Darıca Kurs Merkezi Ahşap Boyama ve Vernikleme branşı kursiyeri Semra Akbulut, Kursların kendileri için çok iyi bir faaliyet olduğunu söyleyerek: ‘' Burada yaptıklarımız bizim için hem hobi olurken, hem de ürünlerimizi satabiliyoruz. Ama en önemlisi elimizdeki birçok malzemeyi kullanılır hale getiriyoruz'' dedi. Şu anda ahşap branşlarına çok ilgi olduğunu belirten Akbulut ‘'Benim de boyaya önceden ilgim vardı. KO-MEK' te Ahşap Boyama kursu olduğunu öğrenince başvurdum. Eylülden beri kurslara devam ediyorum. Çok memnun kaldım ve devam etmeyi düşünüyorum'' dedi.

“Belediye başkanımıza teşekkür ederim''

Daha önce Resim branşına başlayan ve 3 yıldır devam eden 70 yaşındaki Tülay Kayağrısı, Ahşap Boyama branşına bu sene başladığını ve hocalarının öğrettiği tekniklerle boyama yaptıklarını ifade ederek: “Ağaç rölyefleri katlayarak eski tepsilerin üzerine ağaç, çiçek, ev gibi şekiller yaparak yapıştırıyoruz. Böylece hem eski malzemeleri değerlendirmiş oluyoruz, hem de değişik eserler ortaya çıkıyor'' dedi. KO-MEK ‘ ten çok memnun olduğunu söyleyen Tülay Kayağrısı İlerlemiş yaşına rağmen elinden gelen gayreti gösterdiğini belirterek: “Hocalarımıza, kurs yöneticilerimize ve özellikle de belediye başkanımıza bu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum.'' dedi. 

Yeni bir sanat

Ahşap boyama kursuna bu yıl başlayan Nilgün Karabulut resim ve boyama türündeki branşların çok ilgisini çektiğini söyleyerek: ‘'KO-MEK özellikle zamanını değerlendirmek ve eğilimlerini geliştirmek isteyenler için çok iyi bir proje. Burada öğrendiklerimizi daha sonra evimizde uygulama imkanımız oluyor. Yeni bir sanat öğreniyoruz.'' dedi.

Engelini KO-MEK'te aşıyor

Konuşma zorluğu yaşayan Engelli Ahşap Boyama kursiyeri Ayşegül Enç:'' KO-MEK' ten çok memnunum. Hocalarımı çok seviyorum. İyi ki kursa gelmişim'' dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kocaeli'ye 50 bin metrekare büyüklüğünde meydan kazandırılacak
  • 29.12.2021 15:28

Kocaeli'ye 50 bin metrekare büyüklüğünde meydan kazandırılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit ilçesinde, eski perşembe pazarını ...

Ormanya'yı 9 ayda 4,5 milyonu aşkın kişi ziyaret etti
  • 28.09.2021 16:06

Ormanya'yı 9 ayda 4,5 milyonu aşkın kişi ziyaret etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nı y ...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!
  • 15.03.2017 14:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!

Gayrimenkul sektörünün en büyük fuarı MIPIM'e katılan Kocaeli Büyükşehir Belediy ...

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!
  • 27.01.2021 10:56

Kartepe Teleferik Projesi'nin ihalesi 26 Şubat’ta!

Kocaeli’nde hayal projelerden biri olan Kartepe Teleferik Projes Kocaeli Büyükşe ...