maritbet girişmaritbet
Kleopatra Adası’nı 90 milyon liraya kiralıyor!

Kleopatra Adası’nı 90 milyon liraya kiralıyor!

Bodrum'un 4 mil uzağındaki, Kleopatra Adası olarak da bilinen Kara Ada'yı, iş adamı Ayhan Yaşar kiralıyor.

Bodrum'un 4 mil uzağındaki, Kleopatra Adası olarak da bilinen Kara Ada'yı kiralamak için yerli-yabancı zenginler sıraya girdi. İşadamı Ayhan Yaşar, adayı 96 yıllığına 90 milyon liraya kiralayacak

Bodrum açıklarında bulunan Kara Ada kıymete bindi. Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) yaptığı ihaleyi Ekim 2012'de kazanarak adayı 99 yıllığına kiralayan Ayhan Yaşar-Türem İş Ortaklığı, hakkını devretmek için ilana çıktı. Yaşar, adayı üzerindeki işletmeyle birlikte 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu kapsamında 96 yıllığına kiralıyor. 'Kleopatra Adası' olarak da bilinen ada için işadamıAyhan Yaşar, aylık 25 bin euro istiyor. Bu da 96 yıllık 90 milyon lira ediyor. 

Zenginler yarışıyor 

Kiralık olduğunun duyulmasından sonra yerli-yabancı birçok zenginin sıraya girdiği ve adaya sahip olmak için iletişime geçtiği belirtiliyor. Ayhan Yaşar, adada bulunan termal suları İstanbul Üniversitesi'nde tahlil ettirdiğini ve suda çok değerli minerallerin bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Yaşar, "Bu mineraller insan vücudu ile barışık. Su ılıca niteliğinde, 32 derece ama daha derinde suyun daha sıcak olduğu ve üst seviyelerde sıcaklığın düştüğü belirlendi" diye konuştu. 

Güzellik çamuru var 

Bodrum'un tam karşısında ve 4 mil uzağında bulunan Kara Ada'ya, turizm sezonu boyunca yüzlerce günübirlik tur düzenleniyor. İçindeki çamurun insanı güzelleştirdiğine, sıcak suyun ise cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanılan Güzellik Mağarası, her gün yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediyor. Kara Ada'ya gelen turistler, Kleopatra'nın da bir süre yaşadığı ve güzelliğini mağara içindeki çamurdan aldığı rivayet edilen mağarada zaman geçiriyor.

Takvim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kleopatra Adası’nı 90 milyon liraya kiralıyor!
  • 24.07.2015 10:34

Kleopatra Adası’nı 90 milyon liraya kiralıyor!

Bodrum'un 4 mil uzağındaki, Kleopatra Adası olarak da bilinen Kara Ada'yı, iş ad ...