maritbet girişmaritbet
Kızılay Meydanı'nın ismi değişti

Kızılay Meydanı'nın ismi değişti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karara göre Kızılay Meydanı'nın ismi, "15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Melih Gökçek başkanlığında, darbe girişiminin ardından ilk kez toplanan Büyükşehir Belediye Meclisinde 15 Temmuz demokrasi şehitleriyle ilgili bazı kararlar alındı.

Saygı duruşu ve şehitler için okunan dualarla başlayan toplantıda, siyasi parti grup başkanvekilleri ve meclis üyelerinin 15 Temmuz'da yaşanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin konuşmalarının ardından, başkanlık yazıları ve önergeler görüşüldü.

Ankara'nın önemli caddelerinden 27 Mayıs 1960 askeri darbesine katılan Tuğgeneral İrfan Baştuğ'un adını taşıyan cadde, bulvar yapılarak darbeci generallerden Semih Terzi'yi alnından vuran, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismiyle değiştirildi.

Ankara'da Demokrasi Meydanı bulunması nedeniyle ismi Kızılay Demokrasi Meydanı konulması düşünülen ve resmi adı Hürriyet Meydanı olan Kızılay Meydanı'na "15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı" adı verildi.

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in adını çağrıştırdığı için Keçiören'deki Gülen Caddesi'nin ise "Güldalı Caddesi" olarak değiştirilmesine de karar verildi.

Grupların ortak önergeleriyle 15 Temmuz ve demokrasi şehitleriyle ilgili alınan diğer kararlar ise şöyle:

"Ankara'da şehit olanların yakınlarına, Büyükşehir Belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi'nin ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin kurduğu şirketlerde karşılanmak suretiyle konut temin edilmesi, konut verilen ailelerin eşya ve ihtiyaçlarının karşılanması, ayrıca şehit yakınları ve gazilerin işe alınması konusunda öncelik tanınacak.

15 Temmuz'u unutturmamak için kentte uygun görülen yere müze kurulacak. Müzede tanklarla ezilen araçlar, şehitlerin ve gazilerin ilgili bilgi ve hatıralar, o güne ait fotoğraf, video ve ses kayıtları bulunacak.

Her yıl '15 Temmuz'u Anma Haftası' oluşturulması konusunda karar alınarak bu hafta içinde çeşitli etkinlikler yapılacak.

15 Temmuz'da yaşananların gelecek kuşaklara aktarılması için bilgilendirme amaçlı kitap, broşür, CD veya uygun görülecek diğer yöntemlerle yayınlar hazırlanacak.

Darbe girişimi sırasında hasar gören kamu kurum ve kuruluşların onarımı ve yapımı için talepte bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapılacak.

Ankara il sınırları içerisinde yaşayan şehit yakınlarına yaşadığı ev veya apartmana asılmak üzere şehitlik beratını temsil eden nitelikte plaket yapılarak asılacak ve ayrıca evlerinde köşe oluşturulacak.

Karşıyaka Mezarlığı içerisinde 15 Temmuz Şehitliği özel alanı tahsis edilecek."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!
  • 28.03.2012 16:22

Gökçek ArkiPARC 2012’DE!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ArkiPARC 2012’e konuşmacı olarak katılan Ank ...

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK
  • 19.01.2012 17:45

DİKMEN’DE GERİ ADIM YOK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm ...

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ
  • 13.01.2012 16:49

BAŞBAKANDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İNCELEMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kentsel dönüşüm alanlarındaki TOKİ yapılarını ince ...

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı
  • 17.11.2011 12:30

Melih Gökçek, Dikmen projesini anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen vadisinde yapılması düşü ...

Gökçek'ten Anıtkabir'de yapılaşma iddialarına yanıt!
  • 19.07.2017 09:23

Gökçek'ten Anıtkabir'de yapılaşma iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Anıtkabir'in imara açılacağı id ...

Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
  • 20.06.2017 15:41

Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkentte yürütülen kentsel dönü ...