maritbet girişmaritbet
Kız Kulesi’nin İngiliz rakipleri para basıyor!

Kız Kulesi’nin İngiliz rakipleri para basıyor!

İngilizlerin denizin ortasına inşa ettikleri beton kaleler Kız Kulesi'ne rakip oldu. Estetikten uzak beton kaleler şimdi para basıyor.

ESD ÖZEL - Aslında ne yapılış amaçları aynı ne de kullanım şekilleri. En büyük ortak özellikleri denizin ortasında inşa edilmeleri. Ama İngilizlerin tarihi beton adaları para basıyor, bizim Kız Kulesi ise  malum sadece karpostalları süslüyor.

İngiltere'nin en önemli sahil şehri ve İngiliz Milli Donanma Limanı olan Portsmouth'u Fransız saldırılarından korunması için 1800'lü yıllarda yapılan Spitbank Fort ve No Man's Fort isimli deniz kuleleri, İngilizlerin eğlence mekanı haline geldi.

2. Dünya Savaşı'nda İngiliz Denizaltılarına ev sahipliği yapan bu yapıların üzerine sahili Alman uçaklarından korumak için iki büyük uçaksavar eklenmiş 1960 yılında ise Savaş Müzesi haline getirilmesine karar verilmişti. Dev yapılar 2000'li yılların başına kadar da müze olarak kullanıldı.

Daha sonra satışa çıkartılan otelin ilk sahibi, bu yapılardan No Man's Fort için 8 milyon Sterlin ödemesine rağmen iflas etmiş ve hapse girmişti. İflasının ardından tekrar satışa çıkartılan yapılar, Buckingham'lı tarihi yapı meraklısı Mike Clare'ın sahibi olduğu Clarenco şirketi tarafından satın alınarak lüks bir otel haline getirildi. Tarihi şato, kale ve yapılara özel ilgisi olan Turizm şirketinin elinde İngiltere ve İskoç tarihinin önemli yapıları bulunuyor.

2012 yılından bu yana hizmet veren Portsmouth'a yarım saatlik uzaklıktaki SpitBank Fort  “Secret Escapes – Gizli Kaçamaklar” sloganıyla müşterilerine VIP hizmet sunuyor. Otelde konaklanabilecek 9 yatak odası bulunuyor. Yüksek standartlardaki bu butik otel, özel partiler ve küçük düğünler için kullanılıyor. Açık ve ısıtmalı havuz, şarap mahzeni ve oyun odalarına sahip bu otelde 60 kişi aynı anda kalabiliyor. Otelin geceliği ise 3500 TL'den başlıyor.

Wight adası ile karşı karşıya olan ve 2015 Sonbaharında açılacak olan No Man's Land Fort'ta ise 22 otel odası, kapalı ve açık ısıtmalı havuz, iki helikopter pisti, golf simülatörü, mağaza ve restoranlar bulunacağı belirtildi. Otellerde aynı zamanda balıkçılık ve deniz sporları için de etkinlikler düzenleniyor.

Murat Can Güllü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kız Kulesi, açılış öncesi havadan görüntülendi!
  • 09.05.2023 15:57

Kız Kulesi, açılış öncesi havadan görüntülendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca özgün malzemeler kullanılarak restorasyonu tamamla ...

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor
  • 06.04.2023 13:24

Kız Kulesi mayıs ayında açılıyor

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi, restorasyon çalışmalarının ar ...

Kız Kulesi yeni yılda açılacak! Bakan Ersoy müjdeyi verdi!
  • 31.12.2022 09:39

Kız Kulesi yeni yılda açılacak! Bakan Ersoy müjdeyi verdi!

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi, restorasyon çalışmalarının ta ...

Bakan Ersoy, Kız Kulesi’ndeki restorasyonu yerinde anlattı!
  • 09.09.2022 17:03

Bakan Ersoy, Kız Kulesi’ndeki restorasyonu yerinde anlattı!

Bakan Ersoy, "Kız Kulesi İstanbulluların uzaktan seyrettiği bir yapıydı. Şimdi i ...

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"
  • 09.09.2022 15:04

Bakan Ersoy: "İstanbul Kız Kulesi'nden seyredilecek"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nde yapılan restorasyona i ...