maritbet girişmaritbet
Kışlalar taşınıyor, yerine şehir parkı ve yaşam alanları geliyor

Kışlalar taşınıyor, yerine şehir parkı ve yaşam alanları geliyor

Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup Toplantısı’nda Hasdal ve Maltepe kışlalarının yeni adresini açıkladı.

Başbakan Yıldırım, "Tankların çıktığı kışlaları şehir dışına taşıyoruz. İstanbul'da Maltepe ve Hasdal kışlası Çorlu ve Trakya'ya gidecek. Böylece şehir merkezinde tankın işi olmayacak. Ne işi var tankın şehir içinde" dedi. Yıldırım ayrıca, "Hiçbir darbeci Atatürkçü değildir, Kemalist de değildir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Çıkardığımız KHK'larla, TSK'yı olması gerektiği asli yerine taşıyoruz. Her darbe sonrası ordumuzu daha zayıflattılar. Her darbe sonrasında orduyu vatan savunması noktasında zayıf düşürdüler. Jandarma ve Sahil Güvenliği yeniden yapılandırdık. Bundan böyle İçişleri Bakanlığı'na bağlanmıştır. Yüksek Askeri Şura'nın toplanma usulünü ve yapısını değiştirdik. 80 sonrasında bünyeye giren Haşhaşilerle zehirlenen askeri okulları yeniden ele aldık. Harp Okullarının kapatıldığı doğru değildir, aynen devam edecek. Askeri liseleri kapattık, harp okullarına herkes harp okuluna girecek. Sınavı kazanan her vatan evladı bu kurumda şerefli görevini alacak. Okullara girişte kısıtlamaları kaldırdık. Askerin elinde Genelkurmay'a bağlı fabrika, tersane var. Asker işini yapacak, bütün bunları Genelkurmay'dan aldık MSB'ye verdik. Askeri yargı MSB bünyesinde faaliyet gösterecek. Yüksek Askeri İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay'ı da kaldıracağız. Yargıda birliği sağlamak için adımları atacağız, diğer partilerle süreci başlattık. Kuvvet komutanlıklarını MSB'ye bağladık. Akıncı Üssü'nü kapatıyoruz. Bu üs Ankara için bir yaşam alanı haline gelecek. Darbe gecesi Ankara'da, İstanbul'da tankların çıktığı o kışlaları da şehrin dışına taşıyoruz. Bu bağlamda Mamak'ta, Etimesgut'taki kışlalar Polatlı tarafına gidecek. İstanbul'da Maltepe ve Hasdal kışlaları Çorlu tarafına gidecek. Ne işi var tankın şehirde? Güvercinliği kapatıyoruz, helikopterler Isparta'ya gidecek. Tehdit şehirlerin merkezinde değil, tehdit sınırlardadır. Bütün birikimlerimizi sınır bölgesine taşıyacağız. Ülkemizi dış tehditlere karşı savunacağız."

Dün Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli ile görüştüm. Kendilerine OHAL süreciyle ilgili ve bu süreçte hükümetimizin aldığı kararlar ile ilgili kapsamlı bilgi aktardım.

Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul'da büyük bir demokrasi ve şehitler mitingi gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleşecek bu mitinge AK Parti olarak bütün teşkilatlarımızla katılacağız.

Hepimiz Yenikapı'da hazır olacağız. Tarihimizin, demokrasimizin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz.

binali yıldırım

Cumhurbaşkanımızın parti liderlerine yaptığı çağrıyı buradan tekrarlamak istiyorum. Gün birlik günüdür.

17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bu FETÖ denilen örgütle amansız bir mücadele başlatmıştık. Ancak bu hain örgütle mücadelede başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hep yalnız bırakıldık. 

Siyasi partilerden, medyadan uluslararası planda beklediğimiz desteği bulamadık. 15 Temmuz'da bu hain örgütün maskesi öyle bir düştü ki hamdolsun herkes bunların gerçek yüzünü gördü ve 79 milyon şu anda amansız mücadele veriyor. 

'MALTEPE VE HASDAL KIŞLALARI ÇORLU VE TRAKYA'YA GİDECEK'

Tankların çıktığı kışlaları şehir dışına taşıyoruz. İstanbul'da Maltepe ve Hasdal kışlası Çorlu ve Trakya'ya gidecek. Böylece şehir merkezinde tankın işi olmayacak. Ne işi var tankın şehir içinde?

Tehdit şehir içinde değil sınırlardadır. Bütün birikimimizi sınır bölgelerine taşıyacağız. Ülkemizin dış tehditlere karşı güvenliğini sağlayacağız.Kimin ne dediği umurumuzda değil. Önemli olan Türk milletinin ne dediğidir.

Bizim ordumuzu felç etmek istediler. Mikropları ayırarak bürokrasiyi temizliyoruz. Siyasetten provokatörleri ayıklıyoruz. Ekonomideki parazitleri ortadan kaldırıyoruz.

FETÖ'nün kardeş örgütü PKK haince saldırılarına devam ediyor. Ama onlar da başarılı olamayacak. FETÖ'ye nasıl milletle beraber gereğini yaptıysak PKK'yı da bu ülkenin sorunu olmaktan çıkartacağız.İçindeki FETÖ üyelerini temizlemiş bir emniyet teşkilatı bir TSK terörle mücadelede çok daha etkin sonuçlar alacaktır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı
  • 29.03.2022 16:22

Bilişim Vadisi İzmir'in temeli atıldı

Betacons'un yüklenicisi olduğu, Türkiye'nin sivil teknolojiler, mobilite ve giri ...

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti
  • 03.09.2021 17:36

Bakan Kurum, Ortahisar Millet Bahçesi'ni ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yı ...

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"
  • 26.06.2021 16:35

"7 tepeli İstanbul'a 7'nci vaadimizi gerçekleştiriyoruz"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü T ...

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"
  • 18.06.2018 10:47

"Üsküdar-Çekmeköy metrosu Ağustos ayında açılıyor"

Başbakan Binali Yıldırım, Çekmeköy'de vatandaşlara hitap etti. ...

"İmar barışı büyük bir reformdur"
  • 11.06.2018 16:20

"İmar barışı büyük bir reformdur"

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Selimiye Mey ...