maritbet girişmaritbet
Kırkpınar’ın yolu Seka Park’tan geçer!

Kırkpınar’ın yolu Seka Park’tan geçer!

Büyükşehir, Seka Park Altın Kemer Güreşlerinin yedincisini bu yıl 10 Mayıs Pazar günü gerçekleştirecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ata sporu yağlı güreşlere Türkiye'de en fazla sahip çıkan yerel yönetimler arasındaki öncülüğünü sürdürüyor. Yağlı güreş sporcularının yetişmesi için üzerine düşen tüm görevleri yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılından bu yana düzenlendiği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri ile de bu alandaki önemli bir organizasyonun başını çekiyor. Yağlı Güreşlerin olimpiyatı olarak gösterilen Kırkpınar'ın yolu da altı yıldır Seka Park'tan geçiyor. 

BU YILKİ GÜREŞLER 10 MAYIS'TA YAPILACAK

Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri düzenleyecek. Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan güreşler 10 Mayıs Pazar günü Uçurtma Tepesi önünde yapılacak. Bu yılki güreşlere geçen yıllarda olduğu gibi, Türkiye'nin dört bir yanından pehlivanlar katılarak kol bağlayacak. 

SEKA PARK ALTIN KEMER YAĞLI GÜREŞLERİ

Büyükşehir Belediyesi, yağlı güreşlerin önemli bir organizasyonunu 2009 yılından bu yana Kocaeli'nden sürdürüyor. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin ilki 2009 yılında büyük bir katılımla gerçekleştirildi. O yıldan itibaren her yıl bahar aylarında Uçurtma Tepesi'nin önünde yağlı güreş organizasyonu düzenlendi. 

KIRKPINAR'A GİDEN ALTIN YOL

Kırkpınar öncesinde önemli bir etap haline gelen Sekapark Altın Kemer Güreşleri, güreş camiasının gözlerinin her yıl Kocaeli başta olmak üzere Seka Park'a çevrilmesine neden oldu. 

14 KATEGORİDE DÜZENLENİYOR

Güreşler, baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılıyor ve her boyda (kategoride) ilk 4 dereceye giren güreşçilere madalya veriliyor.

HER YIL ALTIN KEMER VERİLİYOR

Güreşlerde; şampiyon Başpehlivan, Kocaeli Seka Park Yağlı güreşleri ve Kocaeli özgü motiflerin özel olarak işlendiği altından yapılma kemer ile ödüllendiriliyor.

6 YILDA 9 TON YAĞ 

Güreşlerde, yaşanan ayrıntılar da dikkat çekti. Yağlı güreşlerin vazgeçilmez unsurlarının başında, pehlivanların yağlanarak Er Meydanı'na çıkması geliyor. 6 yıl boyunca Er Meydanı'nda 9 ton yağ kullanıldı.Öte yandan yağlı güreş hakemlerinin yönettiği güreşlerde Kırkınar çığırtkanları ve davul zurna ekipleri de güreşlere renk kattı. 

BÜYÜKŞEHİR'DEN BÜYÜK VEFA 

Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde Türk güreşine önemli hizmetler vermiş, güreşçileri unutmadı. Güreşler her yıl önemli bir güreş adamının anısına düzenlendi. Büyükşehir'in büyük vefası olarak gerçekleştirilen adım Güreş camiası tarafından da takdirle karşılanıyor. 

EFSANE İSİMLER UNUTULMADI

2009 yılında gerçekleştirilen ilk Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri Hergeleci İbrahim anısına düzenlendi. İkincisi Hasan Gemici, üçüncüsü Gazanfer Bilge, dördüncüsü Adil - İrfan Altan, beşincisi Aydın Demir, altıncısı Vedat Özkan onuruna düzenlenen güreşler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin güreşin yetiştirdiği efsane isimlere olan vefasını da en güzel şekilde ortaya koydu. 

YAĞLI GÜREŞ SALONU'NDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Öte yandan Seka  Park Altın Kemer Güreşleri için heyecan da şimdiden başladı. Kocaelili güreşçiler, Büyükşehir Belediyesi'nin Şirintepe Mah. D-100 Karayolu üzerindeki Yağlı Güreş Antrenman Salonu'nda Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kırkpınar’ın yolu Seka Park’tan geçer!
  • 14.03.2015 13:02

Kırkpınar’ın yolu Seka Park’tan geçer!

Büyükşehir, Seka Park Altın Kemer Güreşlerinin yedincisini bu yıl 10 Mayıs Pazar ...