maritbet girişmaritbet
Kırım'a yapılacak 5 bin kişilik caminin temeli atıldı!

Kırım'a yapılacak 5 bin kişilik caminin temeli atıldı!

Kırım’ın başkenti Simferopol’ün merkezine yapılacak olan 5 bin kişilik Cuma Camisi'nin temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Ruslan Balbek, Bakanlar Kurulu üyelerinden Zaur Smirnov, Kırım Türk İş Konseyi Genel Müdürü ve Başbakan Danışmanı Rustem Kamalov, Kırım Müftüsü (Diyanet İşleri Başkanı) Emir Ali Ablaev, Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, Türk işadamları ile yüklenici firma sahibi Ercan Bekar katıldı.

Gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Kırım Müftüsü (Diyanet İşleri Başkanı) Emir Ali Ablaev, Kırım'ın en büyük camisinin yapımı için yıllarca beklediklerini hatırlatarak, “Şimdi çok sevinçliyiz çünkü Kırım Müslüman halkının yıllarca beklediği bu güzel hizmetin temelini attık ve üç sene içinde de inşallah içinde ibadete başlayacağız” dedi.

Kırım Cuma Camisi

Gerçekleştirilen törende camii ile ilgili bilgiler veren yüklenici firma sahibi Ercan Bekar yaklaşık 3 yıl içinde tamamlanacak olan camiinin maliyetinin yaklaşık 30 milyon dolar olduğunu belirterek, “Cami bir kompleks şeklinde yapılacak. İçinde mağazalar, istirahat alanları, okuma salonu, alışveriş merkezi gibi sosyal unsurlar da bulunacak. Ve aynı anda 5 bin kişi ibadet edebilecek” dedi.

Törene katılan Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan caminin temel atma töreninde bulunmaktan büyük onur ve memnuniyet duyduğunu belirterek, “Bugün temel atma töreninde buradaydık. Bu manevi güzelliğin hazzını yaşadık. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız. Ve inşallah caminin açılış törenine de katılmayı bize Allah nasip eder” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kırım'a yapılacak 5 bin kişilik caminin temeli atıldı!
  • 08.10.2015 13:47

Kırım'a yapılacak 5 bin kişilik caminin temeli atıldı!

Kırım’ın başkenti Simferopol’ün merkezine yapılacak olan 5 bin kişilik Cuma Cami ...