maritbet girişmaritbet
Kirayı fazla bulan esnaf, kendi dükkanını tasarladı

Kirayı fazla bulan esnaf, kendi dükkanını tasarladı

Edirne'de dükkan kiralarını fazla bulan esnaf Osman Hocaoğlu, tasarladığı özel araçla satış yapmaya hazırlanıyor.

Osman Hocaoğlu (35), dükkan kiralayacak parası olmayınca, kahvaltı servisi yapabileceği özel bir araç tasarladı. Hocaoğlu'nun mini aracı, marangoz arkadaşlarının desteğiyle yapıldı. Yiyeceklerin konulacağı camlı rafı, antika görünümüyle ahşap dış yapısı, farları ve ay yıldızlı forsuyla dikkati çeken aracı gören vatandaşlar ilgiyle inceliyor.

Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kiraların çok pahalı olması nedeniyle dükkan kiralayamadığını bu nedenle kendisine satış yapabileceği özel bir araç tasarladığını belirtti.

Gıda sektöründe tecrübeli olduğunu ve her insanın bildiği işi yapması gerektiğini ifade eden Hocaoğlu, "Hayat şartları malum, dükkan kiraları bugün çok yüksek. Onlara ayak uyduramadık ama işimizden de vazgeçmedik. Gıda sektöründe çalışmayı sevdiğim için küçüklüğümden bu yana hayalini kurduğum bir araç vardı. Önce kafamda oluşturdum ve marangoz arkadaşlarıma durumu anlattım. Projesini oluşturduktan sonra harekete geçtim ve 7-8 ay içerisinde aracı yaptık. Ahşap kısmında marangoz arkadaşlarımın tecrübelerinden yararlandım. Aracımın antika bir tarzı var. Yolda beni gören vatandaşlar dönüp bir daha bakıyor ya da park halindeysem gelip aracı inceliyor" diye konuştu.

İşsizlikten yakınıp boş duran gençlere örnek olduğunu dile getiren Hocaoğlu, aracı yaparak bir emek verdiklerini ve insanın emeğinin karşılığını görmesinin de mutluluk verici olduğunu kaydetti.

İşini sevdiğini ve severek yapmaya da devam edeceğini aktaran Hocaoğlu, "Aracımı çağımıza göre dizayn ettik. Sipariş veren vatandaşlarımıza kahvaltılık yiyeceklerini kısa sürede ulaştıracağım. En iyi hizmeti sunmak için elimden geleni yapacağım. Hijyenik şartlara ve güzel gözükmesine de oldukça önem veriyorum. Aracım motorlu olduğu için belirli bir hız seviyesinde hareket ediyor. Bu da ulaşımda bana kolaylık sağlayacak." diye konuştu.

Hocaoğlu, aracın yapımında benzinli mini motor, dört tekerlek, direksiyon, elektronik aksam, ahşap dış yapı ve raflar için cam bölme kullandığını belirtti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kirayı fazla bulan esnaf, kendi dükkanını tasarladı
  • 08.05.2016 18:32

Kirayı fazla bulan esnaf, kendi dükkanını tasarladı

Edirne'de dükkan kiralarını fazla bulan esnaf Osman Hocaoğlu, tasarladığı özel a ...