maritbet girişmaritbet
Kıbrıs'ta tapu harçları ve stopajlar sabitlendi!

Kıbrıs'ta tapu harçları ve stopajlar sabitlendi!

Kıbrıs ERA HB Gayrimenkul Direktörü Hüseyin Sadeghi, bunun yatırımcılar için büyük bir fırsat olduğunu açıkladı.

Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımcıları düşünüldü ve tapu devir harçlarıyla birlikte stopajlarda 90 günlüğüne sabit kura geçildi. Kıbrıs ERA HB Gayrimenkul Direktörü Hüseyin Sadeghi, bunun bir fırsat olduğunu belirtti.

Dünyadaki olumsuz ekonomik göstergelerin etkilerini minimuma indirmek amacıyla döviz kurlarını sabitleyen KKTC, inşaat sektörü için de tedbir alarak tapu devir harçları ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kura geçti. Konuya ilişkin açıklama yapan ‘Kıbrıs ERA HB Gayrimenkul Direktörü Hüseyin Sadeghi', devlet tarafından yapılan bu kur sabitleme kararının alıcılar için bir fırsat olduğunu söyledi. Bu uygulamayı fırsata çevirme zamanını kaçırmamak gerektiğinin altını çizen Sadeghi, Kıbrıs'ta yatırım yapacak olan alıcılara bu 90 günlük kur indirimden yararlanarak biran önce yatırımlarını gerçekleştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kira sözleşmesinde TL fırsatı

Hüseyin Sadeghi “KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, inşaat sektöründe de kur artışlarından dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları minimize etme adına tapu devir harçları ve stopajlarında 90 gün süreyle sabit kur uygulamasına gidileceğini açıkladı. Başbakan; açıklamasında gerçek tüzel kişilerin yapmış olduğu kira sözleşmelerinin Türk Lirası üzerinde yapılmasını teşvik etmek amacıyla sözleşme bedelinin yüzde 10'u olan kira stopajının daTürk lirası olan sözleşmeler için yüzde 7'ye düşürüldüğünü belirmişti. Dolayısıyla üç aylık süre zarfında tapu devir harcı ve stopajlar düşük kur üzerinden ödenecek. Ayrıca kiracılar içinde devletin teşvikte bulunduğu TL üzerinden kira sözleşmesi yapma fırsatı doğdu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kıbrıs'ta tapu harçları ve stopajlar sabitlendi!
  • 04.09.2015 09:36

Kıbrıs'ta tapu harçları ve stopajlar sabitlendi!

Kıbrıs ERA HB Gayrimenkul Direktörü Hüseyin Sadeghi, bunun yatırımcılar için büy ...