maritbet girişmaritbet
Keten İnşaat'ın patronu Selahattin Keten'e gözaltı!

Keten İnşaat'ın patronu Selahattin Keten'e gözaltı!

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturması kapsamında Keten İnşaat'ın patronlarının gözaltına alındığı belirtiliyor.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturması kapsamında Keten İnşaat'ın sahipleri Rıza ve Selahattin Keten ile bir çalışanlarının 2 gün önce gözaltına alındıkları ortaya çıktı

Habertürk Haber Merkezi'nden Nihat Uludağ'ın haberine göre; İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin soruşturmadaki yeni gelişmeler üzerine operasyon başlattı.

Keten İnşaat'ın sahipleri olan Rıza ve Selahattin Keten kardeşler ile bir çalışanları Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesini azmettirdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin 2 gün önce yapıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Keten İnşaat'ın web sitesinden yayınlanan açıklama şöyle;

Bazı basın ve yayın organlarında firmamız ve yetkililerinin itibarını sarsacak nitelikte mesnetsiz iddiaların yer aldığını derin bir üzüntüyle görmüş bulunuyoruz. Mesnetsiz iddiaları çürütmek ve nezdinizde kamuoyunu doğru aydınlatmak üzere aşağıdaki şirket açıklamamızı bilginize sunarız.

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin ilk duruşma 15.03.2017 tarihinde İstanbul 12.Ağır Ceza Mahkemesinde yapılmış ve hakkında kamu davası açılan sanıklar firmamız olan Keten İnşaat Ltd.Şti. yetkilileri hakkında iftira mahiyetinde beyanlarda bulunarak yetkililerimiz Selahattin ve Rıza Keten'i iş bu cinayet içerisine çekme çabasına girmişlerdir.

Üzücü cinayet eylemi sonrası firma yetkililerimizden Selahattin Keten yine dedikodu mekanizması nedeniyle şüpheli olarak göz altına alınmış, ancak isnat edilen olayla hiçbir irtibatı ve alakası olmadığı anlaşılarak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine emniyetten salıverilmiştir.

Üzücü cinayet neticesi rahmetli olan Belediye Başkan Yardımcısı ile firmamız ve yetkilileri arasında hiçbir husumet bulunmamaktadır. Hatta vefat öncesi firmamız yetkilileri kendisinden randevu talep etmiş ve Sayın Belediye Başkan Yardımcısı firmamız yetkililerine randevu dahi vermiştir. Üzücü cinayet olayı gerçekleşmemiş olsaydı firmamız yetkilileri ile rahmetli Sayın Belediye Başkanı Yardımcısı arasında görüşme yapılacaktı. Bu husus belediye başkanlığının sekretaryasındaki randevu defterinden de anlaşılmaktadır.

Cinayet sanıklarından azmettirici olduğu iddiasıyla yargılanan Mithat Yılmaz'a şirketimiz tarafından birçok gayrimenkul satışı olmuş, bu gayrimenkul satış bedellerinden bir kısmı nakit bir kısmı ise (yüklü miktarda) çek ile satışı yapılmıştır. Ancak Mithat Yılmaz bu çekleri ödemediği gibi ödemeyi de düşünmemektedir.

Duruşmada aleyhte iftira niteliğinde beyanda bulunan bu şahısla firmamızın ve yetkililerinin hiçbir bağlantısı yoktur.

Aleyhimize iftira mahiyetinde ifade veren diğer sanıklar ise suçtan kurtulmaya yönelik mesnetsiz iftira mahiyetindeki beyanlarıdır.

Firmamızın ve yetkililerinin, bu hususta adli makamlar huzurunda veremeyecekleri hiçbir hesapları da yoktur. İftira atan kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına da gerekli şikayetler ayrıca yapılacaktır.

Konuyu şirket açıklamamız doğrultusunda değerlendirmenizi dileriz.

Saygılarımızla,

Keten İnşaat Ltd.Şti

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keten İnşaat'ın patronu Selahattin Keten'e gözaltı!
  • 10.08.2017 11:11

Keten İnşaat'ın patronu Selahattin Keten'e gözaltı!

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş cinayeti soruşturması kapsamında K ...