maritbet girişmaritbet
Kesilme tehlikesi olan ağaçlar tek tek taşınıyor!

Kesilme tehlikesi olan ağaçlar tek tek taşınıyor!

Bornova Belediyesi, kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ağaçları taşıyarak başka yerlere naklediyor.

Bornova Belediyesi, ağaçları korumak ve ilçedeki yeşil alanların miktarını artırmak için ağaç kurtarma operasyonuna başladı. Kesilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ağaçları özel bir makine ile köklerine zarar vermeden yeni yerlerine nakleden belediye, İzmirliler tarafından takdir ediliyor. 

Bornova Belediyesi, ilçe genelinde ağaçların çeşitli nedenlerle yok edilmesini önlemek için özel bir çalışma yürütüyor. Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler, çeşitli nedenlerle kesilmesi zorunlu hale gelen ağaçların kurtarılması için operasyonlar gerçekleştiriyor. Öncelikle ağaçların taşınacağı yeni yerler belirleniyor. Ardından ağaçlar, özel bir makine ile köklerine hiçbir zarar verilmeden yerinden sökülüyor.

Sökülen ağaçlar, hem ilçe merkezinde hem de çevre mahallerde uygun park ve yeşil alanların peyzajında değerlendiriliyor. Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı özel ekipler, ihtiyaç duyulan yerlerde ağaçların sökümü ve yeniden dikimi için her zaman göreve hazır halde bekliyor.

Köy'de taşıma operasyonu başladı!

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ilçedeki yeşil alanları korumak ve daha da artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bir yandan yeni rekreasyon alanları ve parklar yaparken bir yandan da mevcut yeşili korumanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Atila, “Özellikle ağaçların korunması konusunda özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Bir ağacın yetişmesi büyümesi çok uzun yıllar alıyor. Bu nedenle onları korumak için biz de özel bir çaba harcıyoruz” dedi.

Amasya'daki ağaçlar böyle taşındı!

Yorum Yaz