maritbet girişmaritbet
Kervansaray Otelleri 8’inci halkasını İstanbul’a açacak

Kervansaray Otelleri 8’inci halkasını İstanbul’a açacak

Yeni yatırımını İstanbul’a yapmaya hazırlanan Kervansaray Otelleri, gözünü hem Anadolu’ya hem de yurtdışına dikti

Anadolu'da İstanbul'dan sonra ilk yatırım Mardin'e geliyor. Yurtdışında ise Batı Avrupa ve özellikle de Berlin markajda.

Anadolu topraklarının en eski konaklama mekanı; kervansaraylar. Tam 35 yıl önce kendisine bu tarihi ismi seçen Kervansaray Otelleri, bugün 7 oteli ile 5 bin yatak kapasitesine sahip. Bursa, Antalya, Marmaris ve Bodrum'da otelleri bulunan zincirin yeni hedefi İstanbul. Şişli'de inşasına başlanmak üzere olan yatırımın 2018'de bitmesi öngörülüyor.

Anadolu'daki bir başka yatırım ise Mardin'de hayat bulacak. Ancak zincirin yeni hedefi yurtdışı. İlk etapta Batı Avrupa ardından da bakir pazarlar olarak nitelendirdikleri Kazakistan ve Türkmenistan da arayışta olacaklar.

Kervansaray Otelleri Genel Koordinatörü Şahin Seval ile Kervansaray Lara İşletme Müdürü Egemen M. Yürek ile zincirin yatırımlarını konuştuk. Kervansaray Otelleri Genel Koordinatörü Şahin Seval, “Kervansaray Oteller Zinciri, yeni halkasını İstanbul'a açacak. İstanbul Şişli'de inşa edilecek projenin 2018'de faaliyete geçmesini hedefliyoruz” diyor. Bir taraftan Anadolu'da diğer taraftan Berlin başta olmak üzere Batı Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde yatırım yapmak istediklerini de anlatıyor Seval, “Yurtdışında ayrıca Türkmenistan, Kazakistan ve Ortadoğu'da yatırım yapmak için arayıştayız” açıklamalarında bulunuyor.

Yenileme için 15 milyon dolar

Seval, son iki yıl içinde bünyelerindeki Bursa Uludağ, Bursa Termal, Bursa City, Marmaris ve Bodrum otellerini toplam 14 milyon 800 bin dolara yenilediklerini anlatıyor. Seval, “Lara Kervansaray'ı da minimum 7 milyon dolara renove etmeyi planlıyoruz, çalışmalarımız devam ediyor” diyor. Turistlerin geldiği ülkeleri çeşitlendirdiklerini ve yurtdışındaki tanıtım faaliyetlerini tüm seyahat ofislerine giderek yürüttüklerini de belirtiyor Seval, mesela İngiltere'de yılda iki kez 14 gün boyunca bütün satış ofislerini tek, tek ziyaret etmişler. Bir nevi Türk usulü iletişim kurup yüz yüze Almanya'daki Hollanda'daki havaalanlarını seyahat bürolarına uğramışlar. Seval, şu bilgileri veriyor: “En fazla Almanya, İngiltere, Hollanda, Rusya ve Türkiye'den misafir ağırlıyoruz. Ortadoğu pazarı da gelişiyor. İran pazarı ciddi büyüyor. İç pazardan da beklentim büyük. 2015'te yüzde 10-12 civarında büyüyeceğini öngörüyorum. İç pazarda marka değerimiz çok yüksek.” booking.com gibi online acentelerin neredeyse Avrupalı bir operatör kadar ciro yaptığını söyleyen-Seval, Online satışımız 2013 yılında 1 milyon 200 bin euroydu. Bu yıl rakam 2 milyon 100 bin euroyu buldu“dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kervansaray'dan İstanbul'a yeni yatırım
  • 28.09.2014 12:55

Kervansaray'dan İstanbul'a yeni yatırım

Turizm sektöründe yedi adet otel ve yaklaşık 5 bin yatak kapasitesiyle hizmet ve ...

Kervansaray Otelleri 8’inci halkasını İstanbul’a açacak
  • 25.09.2014 15:34

Kervansaray Otelleri 8’inci halkasını İstanbul’a açacak

Yeni yatırımını İstanbul’a yapmaya hazırlanan Kervansaray Otelleri, gözünü hem A ...