maritbet girişmaritbet
Kepez'de yeni projeler start alıyor!

Kepez'de yeni projeler start alıyor!

Antalya Kepez’de bu yıl eğitim, sağlık, spor ve sosyal yaşam alanında olmak üzere toplam 7 proje temeli atılacak.

İhalesi tamamlanan şefkat ve huzur evine ilk kazma 24 Nisan'da vurulacak. İhalesi biten Kepez Merkez Camii'nin yapımına ise Mayıs ayı içerisinde başlanılacak. Projeleri hazırlanan açık yüzme havuzu, semt spor sahaları, belediye sağlık merkezi, şehir kütüphanesi, sosyal yardım merkezi ve kent parkının ihale hazırlıkları devam ediyor. İhaleleri bittikten sonra bu eserler de 2015'te inşa edilecek. 70 proje arasında yer alan Macera Parkı'nın yapımı ise 2014'te başlamıştı. Diğer bir vaat olan simge eserin yer tespiti de yapıldı. Masa Dağı'nda 200 dönümlük kent parkı içerisine yapılacak olan simge eser için ulusal mimari proje yarışması düzenlenecek.

BELEDİYE SAĞLIK MERKEZİ

Belediye hizmet binasının yanında taşınacak olan atölyelerin yerine modern bir sağlık merkezi inşa edilecek. 4 kattan oluşan sağlık merkezinde doktor, muayene, psikolog, diyetisyen odaları bulunacak. Merkezde, 65 yaş üstü yaşlılara yönelik evde bakım ve anne çocuk sağlığı hizmeti de verilecek. Merkezde ağız ve diş sağlığı polikliniği de yer alacak. Ayrıca tesiste hasta müşahede odası da yer alacak. Sağlık merkezinde, kafeterya ve sağlık alanında seminerlerin verileceği bir salon da olacak.

24 SAAT KUR'ANI KERİM OKUNAN CAMİ

Cami, Yeni Mahalle'de, Kepez Ekmek Fırını'nın hemen yanı başında Seyhan Caddesi ile Ceyhan Caddesi'nin kesiştiği kavşağın yanındaki arsaya yapılacak. Mimarisiyle İstanbul Fatih'teki Atik Ali Paşa Camii'ne benzeyen iki minareli Kepez Camii ve Külliyesi, 2 bin 742 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek. Caminin çevresinde yeşil alan düzenlemesi de olacak. Böylece cami alanı, 7 bin 300 metrekareye çıkarılacak. Camide, hafızı kelamlar tarafından 365 gün 24 saat aralıksız Kuran'ı Kerim okunacak. Külliyeler de ise fıkıh, kelam gibi dersler verilecek. Camide, hanımlar için mahremiyetin muhafaza edileceği, abdestlerini alabilecekleri yerler olacak. Yine mahremiyeti muhafaza edecek şekilde hanımlar, caminin içerisindeki ibadete dâhil olacaklar. Cami düz ayak olacak. Böylece engelli, yaşlı gibi özel grupların da camiye ulaşmalarında pozitif bir ayrımcılık yapılacak.

KEPEZ'E KİTAP ŞEKLİNDE ŞEHİR KÜTÜPHANESİ

Antalya'nın en büyük, ilçenin ilk kütüphanesi olacak. Kepez Şehir Kütüphanesi, Yükseliş Mahallesi'nde Adnan Menderes Parkı'nın yanındaki arsaya yapılacak. 3 bin 800 metrekare inşaat alanı olan kütüphane binası, kitap şeklinde tasarlandı. Kütüphanede süreli yayınlar bölümü, kitap okuma salonu, fuaye alanı, 110 kişilik çok amaçlı salon, kitap bakım bölümü gibi üniteler yer alacak. Adnan Menderes Parkı da sanat sokağı şeklinde yeniden düzenlenecek.

7 MAHALLEYE SEMT SPOR SAHASI

Semt spor sahaları, Mehmet Akif Ersoy, Habibler, Kültür, Gazi, Fatih, Odabaşı ve Kızıllı mahallelerine yapılacak. Tesislerde, sentetik çim futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru olacak. Semt spor sahaları, oturma alanları, çocuk mobilyaları, açık hava spor aletleri ve peyzajıyla da mahallelere park hizmeti verecek.

AÇIK YÜZME HAVUZU

Bu önemli proje, merkezi bir yer olan ve ulaşım kolaylığı bulunan Fabrikalar Mahallesi'ne kazandırılacak. Tesis, 7 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. Havuz, 24x50 cm boyutlarında olacak. Yüzme havuzu projesinde çocukların kaykay pisti isteği de karşılanacak. Çocuk oyun alanında bulunacağı tesiste, dinlenme alanları da yer alacak.

KEPEZ'İN İLK KENT PARKI

Çakırlar Yolu olarak bilinen Hürriyet Caddesi'nde bulunan ve işlevini yitiren Tek Sarnıç Mesire Alanı'nı, revize edilerek, kent parkı haline getirilecek. 65 bin 700 m2 alan üzerine kurulu olan ve içerisinde küçük bir göletin ve sarnıcın olduğu mesire alanını, ilçenin ilk kent parkı olacak.

ŞEFKAT VE HUZUREVİ

50 yatak kapasiteli şefkat ve huzur evi, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2400 m2'lik metrekarelik arsa üzerine inşa edilecek. Tesis, darülaceze'nin bugüne uyarlanmış, modern bir hali olacak. Allah rızası ve hayır duası' almaya dönük bir çalışma olan şefkat ve huzur evinin maliyeti yaklaşık 3 milyon 500 lira. Modern mimari ile klasik Türk mimarisin harmanlandığı şefkat evi, 50 yatak kapasiteli olacak. Şefkat evi, emsallerinden farklı olarak tek katlı olarak inşa ediliyor. Şefkat ve huzurevinde, televizyon odaları, hobi atölyeleri, kütüphane, dinlenme ve sohbet mekânlarının yanı sıra bahçeli kafeterya, revir, hemşire odası, ibadethane, yemekhane, psikolog ve diyetisyen odaları, çamaşırhane, idari ofisler ile 50 yatak kapasiteli dinlenme yatak odaları bulunacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rize Çay Çarşısı'nın yüzde 45'i tamamlandı
  • 14.09.2020 09:45

Rize Çay Çarşısı'nın yüzde 45'i tamamlandı

Rize'de 2021 yılının Haziran ayında hayata geçmesi hedeflenen 'Çay Çarşısı Proje ...

Tütüncü: “2018 Kepez’in altın yılı oldu”
  • 07.01.2019 09:30

Tütüncü: “2018 Kepez’in altın yılı oldu”

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2018 yılında ilçede gerçekleştirdikleri hi ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, arsalarını 48 milyona satıyor
  • 21.06.2017 12:33

Antalya Büyükşehir Belediyesi, arsalarını 48 milyona satıyor

Antalya’da bulunan akaryakıt imar durumundaki üç arsa tahmini 48 milyon lira ile ...

Kepez'de yeni projeler start alıyor!
  • 21.04.2015 14:20

Kepez'de yeni projeler start alıyor!

Antalya Kepez’de bu yıl eğitim, sağlık, spor ve sosyal yaşam alanında olmak üzer ...

Antalya Kepez’de tam 57 daire satışa çıkarıldı!
  • 25.07.2014 10:50

Antalya Kepez’de tam 57 daire satışa çıkarıldı!

Antalya Kepez Belediye Başkanlığı, bazı gayrimenkulleri satışa çıkardı ...

Antalya Kepez’de satılık ticari nitelikle arsa! 7 milyon 897 bin lira!
  • 06.10.2013 08:37

Antalya Kepez’de satılık ticari nitelikle arsa! 7 milyon 897 bin lira!

Antalya Kepez Belediyesi Gazi Mahallesi’nde yer alan 8 bin 775 metrekare yüzölçü ...