maritbet girişmaritbet
Kepez'de imar sorunu çözülüyor

Kepez'de imar sorunu çözülüyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bölgenin imar sorunlarını çözüme kavuşturduklarını belirterek, süreç hakkında bilgi verdi.

Kepez Belediyesi'nin girişimleriyle Kepez varyantındaki şehir girişinin sol tarafında kalan Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe mahallelerinde 2/B ve Vakıf parselleriyle ilgili mülkiyet problemleri çözüme kavuşturuldu. Kepez Belediyesi, bu mahallelerde ve diğer bölgelerde Vakıf parselleri üzerinde gecekondusu olan hak sahiplerinin tapu problemini de takas yöntemiyle çözecek. Bölge sakinlerine konforlu konutlarla yaşama imkânı sunacak imar planı revizyonunu da hazırladı.

Fatih, Göçerler, Çamlıbel ve Esentepe mahallelerine ilişkin hazırlanan 15000 ölçekli nazım imar planı revizyonunun meclis onay süreçleri tamamlandı. Devamında 7 katlı site tarzı yapılaşmayı getiren imar revizyonunun, 1/1000 ölçekli uygulama planları da meclis onayı aldı. Planların askı süreci ve itiraz aşamaları da tamamlandı. Bölgenin imar uygulaması (parselasyonu) yapılacak. İmar önerisi, bölgeye kentsel dönüşüm ve yenilenme imkânı da getiriliyor. Buralarda Kentsel dönüşüm, vatandaş eliyle yapılacak. Belediye, imar planıyla arsa üreterek, hak sahiplerine tapularını verecek. Hak sahipleri de istediği müteahhitle ya da inşaat firmasıyla anlaşarak konut yaptırabilecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fatih Mahallesi'nde, bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tütüncü, muhtarlık binası önündeki toplantıda mahallelinin imar ve mülkiyetle ilgili sorularını cevapladı ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fatih Mahallesi'nin, uzun yıllardır mülkiyet sorunlarıyla uğraştığını anımsatan Tütüncü, "En önemli isteğiniz tapularınıza kavuşmaktı. Belediyemizin önceliği de tapularınızı vererek imara uygun olarak yapılmış modern konutlarda sizlere güzel bir yaşam sunabilmekti" dedi.

MÜLKİYET SORUNLARI

Vakıf mülkünde evleri olan binlerce hak sahibinin sorunlarının çözümü için bu arazileri Hazine arazileriyle takas ettiklerini kaydeden Başkan Tütüncü, "Vakıf takaslarıyla birlikte birkaç özel bölge haricinde Kepez'de Vakıf mülkiyetine dayalı tapu sorunları ortadan kalkmış oluyor. Ahatlı, Sütçüler, Altınova, Varsak bölgelerinde mülkiyet ve imar problemlerini çözdük. Kepez'in diğer bölgelerindeki imar ve mülkiyet sorunlarını nasıl çözmüşsek Fatih'in ve buradaki diğer mahallelerin mülkiyetle ilgili problemlerini de çözeceğiz" dedi.

VATANDAŞ ELİYLE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Mülkiyet probleminin çözümüyle eş zamanlı olarak bölgede imar planı revizyonu yaptıklarını anlatan Tütüncü, "Kat adedini ve inşaat yoğunluğunu artıran, modern ve değerli yapılaşmayı sonuçlayacak imar düzenlemesi çalışmasını başlattık. Planın tamamlanmasını belli bir noktaya getirdik. İmar uygulamasının yapılması ve Vakıf takası gerçekleştikten sonra tapulama işlemleri başlayacak. Emlak ve İstimlâk Müdürlüğümüz, tapu tahsisi için hak sahiplerinin m2 kullanım tespiti ve dosya toplama işlemlerine önümüzdeki günlerde başlayacak. Ne büyük inşaat firmaları ne TOKİ ne de belediye eliyle burada kentsel dönüşüm uygulanmayacak. Kentsel dönüşümü ve yapılaşmayı arsa sahipleri kendileri yapacak" diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK

Göçerler Mahallesi'nde inşa edilecek ve yapım ihalesi tamamlanan 1500 yatak kapasiteli Antalya Şehir Hastanesi yatırımının bölgeye ciddi katkı sağlayacağını vurgulayan Hakan Tütüncü, "İmar planı revizyonu tamamıyla sizin menfaatiniz içindir. Yeni planlamada hem kat hem de inşaat yoğunluğunu artırdık.

Yeni planda eviniz yol, park, okul gibi kamusal alanlarda kalıyorsa asla hak kaybına uğramayacaksınız. Evi, sosyal donatı alanında kalan hemşehrilerimize, en yakın parselden m2 kaybına uğramadan arsa tapusunu vereceğiz. Planlama ile daha geniş konut alanları olacak. Ada tarzı parsellerde site tarzı yapılaşma olacak. Çok daha kaliteli binalar yapılacak" dedi.

İnşaatlar yapılırken hak sahiplerinin kentsel dönüşüm haklarından, yani kira yardımı hakkından yararlanacağını vurgulayan Hakan Tütüncü, "Yeni planda daire m2'leri yüzde 50 arttı. Eski planla 100 m2 daire yapılabilirken yeni planla 150 m2 daire yapılabilecek. Ulaşım, yeşil alan, sosyal donatı dengeleri artan nüfusun ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden düzenlendi. Otopark sorunu yaşanmayacak. Mevcut planda ticaret olarak ayrılan alanlar öneri planda yine ticaret alanı olarak tasarlandı. Bu alanlar ve konut alanları için emsal değer E=0,80 ve kat adedi 7 kat olarak belirlendi. Bölgede imara uygun yapılaşma tamamlandığında, kentin giriş kısmında modern, nezih ve sağlıklı bir görüntü ortaya çıkacak. Değişen ve gelişen Kepez'in vitrini olarak yerini alacak" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor
  • 10.03.2023 09:45

Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor

Afet bölgesi ilan edilen alanlarda; imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için ge ...

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı
  • 06.01.2022 19:27

Ataşehir Şerifali'de 513 konutun temeli atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ataşehir Şerifali İma ...

Bakan Kurum: "Yaz aylarında Kanal İstanbul projesini başlatacağız"
  • 09.05.2021 13:26

Bakan Kurum: "Yaz aylarında Kanal İstanbul projesini başlatacağız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da yapımı devam eden Atatürk Kült ...

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı
  • 09.11.2020 11:53

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, binalarının depreme dayan ...

“Bursa’da kesinlikle kaçak yapı olmasın”
  • 10.07.2019 10:48

“Bursa’da kesinlikle kaçak yapı olmasın”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaçak yapılaşma ile mücadelede k ...

OLASI DEPREME HAZIRLIK
  • 16.12.2011 17:39

OLASI DEPREME HAZIRLIK

İBB Başkanı Kadir Topbaş İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri uygulamaları için ...