maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm ile yapı sektöründeki ivme artıyor

Kentsel dönüşüm ile yapı sektöründeki ivme artıyor

Sektörün güncel uygulama ve yeni genelgelerle sürekli gelişim gösteren yapı sektörü, özellikle kentsel dönüşüm faaliyetleri ile büyümesini sürdürüyor.

Yapı sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hekim Yapı AŞ Genel Koordinatör Yardımcısı Özge Hekim, sektörün güncel uygulama ve yeni genelgelerle sürekli geliştiğini, özellikle kentsel dönüşüm kamu inşaat yapım yatırımları ile artan bir eğilim gösterdiğini bildirdi.

Hekim, gelecek dönemde çevre ülkelerdeki belirsizliklerin de son bulacağı düşünülerek bu ivmenin artacağının ve sektörün en az yüzde 7-11 arasında büyüyeceğinin öngörüldüğünü dile getirdi.

Hekim Yapı'nın Hekim Holding'e bağlı olarak yapı sektörüne yalıtım malzemeleri ürettiğini aktaran Hekim, holdingin bugün 8 şirket, 8 işletme, 170 bin metrekare üretim alanı, 17 bin metrekare hazır yapı tanıtım alanı, binden fazla çalışanı, 6 kıtada 120'den fazla ülkeye ihracatı, yurt içi ve yurt dışında 100'den fazla bayisi ve 42 binin üzerinde referansı ile faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.

"Yıllık üretimimizin yüzde 20-25'i ihraç ediliyor"

Hekim Yapı'nın ilk üretim tesisinin kurulumuna 2001 yılında başlandığı, 2004 Mayıs ayında ise tam kapasite ile HekimBoard üretimine geçildiği bilgisini paylaşan Hekim, şu ifadeleri kullandı:

"İnşaat sektöründeki hızla artan büyüme grafiğinde bizler de Hekim Yapı olarak son hızla kapasite artırımı ve yatırım kararları ile hareket ediyoruz. 2016 yılı itibarıyla geldiğimiz noktaya bakarsak, Türkiye ve yakın coğrafyada en yüksek üretim kapasitesine sahip Fibercement levha üreticisiyiz ve ülkemizin farklı özelliklere sahip en gelişmiş sandviç panel üretim hatlarına sahip firması olarak sektördeki yerimizin ve görevlerimizin farkındayız.

Hekim Yapı AŞ entegre üretim tesisleri yılda 125 bin metreküp HekimBoard markalı Fibercement doğal çimento levha, 4 milyon metrekare HekimPanel markalı poliüretan, eps ve taş yünü dolgulu sandviç panel, 500 bin metreküp HekimPor markalı eps yalıtım ve enjeksiyon ürünleri, 300 bin adet ise HekimPan eps yalıtımlı HekimBoard hazır yapı duvar panelleri üretim kapasitesine sahip. Ayrıca Fibercement levhalarda ana ham madde olan kuvarsı, yıllık 150 bin ton üretim yapabilen Hekim Madencilik şirketimiz ile çıkarmakta ve işlemekteyiz. Yıllık üretimimizin yüzde 20-25'i ihraç ediliyor."

"Kapasite artırımımız sürecek"

Hekim, tüm ürünlerde geniş bir yurt dışı pazarı oluşturulması için hızla çalışmalara devam ettiklerini vurguladı.

Fransa, Kuveyt, İran, Azerbaycan gibi ülkelerde düzenlenen yapı fuarlarına katıldıklarını, çalışmalar sonucunda Amerika ve Fransa dahil halen 48 ülkeye düzenli olarak ihracat yaptıklarını belirten Hekim, bu ülkelerden özellikle Romanya, Türkmenistan ve Azerbaycan'da endüstriyel yapı projelerinde ürünlerinin ilk sırada tercih edildiğini ifade etti.

Hekim, yeni yatırım planları konusuna ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle biz şirket olarak asla durmuyoruz. Bize gelen her talebi ciddi bir şekilde değerlendiriyor ve buna göre yeni aksiyonlar sergiliyoruz. Bu anlamda yine bize gelen talepler doğrultusunda taş yünü üretimi ile ilgili bazı çalışmaları 2017 veya 2018 yılında değerlendirmeyi düşünüyoruz. Bölgesel olarak Fibercement üretimlerimiz Hendek bölgesinde 3 ayrı fabrika ve en yüksek kapasite ile devam ediyor. Yıllık ortalama 125 bin metreküp ile yakın coğrafyanın en büyük üreticisiyiz. Kapasite artırımlarımız da tüm ürünlerde ve çeşitlerde genel anlamda sürecek.

Yakın, orta ve uzun vadeli planlarımızda sürekli yeni ürünler ve yeni yatırımlara yer veriyoruz. Bu ülke ve bu ülke insanlarının en iyisine layık olduğu düşüncesi ve bilinciyle hareket ediyoruz. Ülkemiz ve devletimiz için, en doğru malzemeyi, nihai teknoloji ürünlerini ve en kaliteli hizmeti sunarak bulunduğumuz sektördeki verimli çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DSİ, Erzurum'a 18 yılda 6 baraj ve 12 gölet kazandırdı
  • 27.02.2021 09:31

DSİ, Erzurum'a 18 yılda 6 baraj ve 12 gölet kazandırdı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Erzurum'a son 1 ...

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 44 arttı
  • 01.12.2018 12:03

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 44 arttı

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen ayl ...

Hebo Yapı, Turabexpo'ya katıldı
  • 01.12.2018 11:17

Hebo Yapı, Turabexpo'ya katıldı

Hekim Holding grup şirketlerinden Hebo Yapı, 2. Türk-Arap Gayrimenkul, Proje, Ya ...

Hekim Yapı 41. İstanbul Yapı Fuarı'nda yeni ürünlerini sergiledi
  • 16.05.2018 09:55

Hekim Yapı 41. İstanbul Yapı Fuarı'nda yeni ürünlerini sergiledi

Hekim Yapı AŞ, 41. İstanbul Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı'nda ...

Hekim Yapı ihracatını yüzde 80 artırdı
  • 09.05.2018 09:28

Hekim Yapı ihracatını yüzde 80 artırdı

Hekim Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özge Hekim, TÜYAP’ta düzenlenen 41. Yapı Fua ...

Heki Yapı TEBİF Fuarı'na katıldı
  • 06.05.2018 09:57

Heki Yapı TEBİF Fuarı'na katıldı

Hekim Holding'in şirketlerinden biri olan Hekim Yapı A.Ş., TEBİF (Türkiye İnşaat ...